برجام، کاپیتولاسیونی دیگر؛
اجرای یک طرفه برجام تحریم های جدید و کاپیتولاسیون دیگری را رقم می زند
ک کارشناس سیاسی گفت: اگر در مسیر اجرای برجام همچنان طرف های مقابل بر بد عهدی خود مانده و دولت به بر انجام تعهداتش پافشاری کند به واقع کاپیتولاسیون دیگری در حال اجراست که با نادیده گرفتن حقوق ملت راه را برای نفوذ بیشتر بیگانگان در کشور باز می کند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید جلال امینی کارشناس سیاسی در گفت و گو با خبرنگار گوهرشادنیوز، با بیان اینکه کاپیتولاسیون سابقه طولانی در تاریخ قبل انقلاب به خصوص در عهد قاچار و پهلوی دارد، افزود: آخرین مورد این قرار داد یک طرفه و ننگین به عهد محمد رضا پهلوی و مصونیت قضایی مسنشاران آمریکایی در ایران برمی گردد، امتیازی که حضرت امام خمینی(ره) به محض تصویبش به مخالف و مبارزه با آن پرداخته و آن را برابری شاه ایران با سگ آمریکایی دانستند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, گوهرشادنیوز،,این تحلیلگر سیاسی با اشاره به اینکه آمریکایی ها بعد از کودتای 28 مرداد به دنبال افزایش نفویش در ایران بودند، افزود: یکی از عرصه های نفوذ بحث کاپیتولاسیون بود که با احیای مجدد آن عزت و شرافت ایرانی ها را لگد مال کرد.
,امینی با اشاره به سخنرانی 4 آبان ماه 43 امام (ره) علیه آمریکا، شاه و رژیم صهیونیستی که به شدت این قرارداد را محکوم کردند، تصریح کرد: مخالفت های امام (ره) با این قرارداد باعث شد رژیم پهلوی ایشان را در تاریخ 13 آبان دستگیر و سپس ت به ترکیه، عراق و پاریس تبعید نمایند.
,وی با اشاره به مبارزه 14 ساله امام(ره) بارژیم پهلوی و قانون کاپیتولاسیون، افزود: تا اینکه سرانجام با پیروزی انقلاب در سال 57 توانستند این ذلت را کنار زده و عزت را به ملت ایران بازگردانند.
,این کارشناس سیاسی با بیان اینکه دشمن بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، همواره تلاش کرده از راههای مختلفی عزت و اقتدار مردم و نظام را از بین ببرد، تصریح کرد: آمریکایی ها در راستای رسیدن به اهداف استعماری شان در منطقه و خصوصاً در خلیج فارس چند سیاست راهبردی مهم را دنبال می کنند عامل بازدارندگی، اطمینان بخشی و مبارزه با تروریسم که به اذعان خود بیگانگان سپاه در خصوص دشمن را به چالش کشیده است.
,امینی توسعه سیاسی یا راهبرد تعاملی را چهارمین راهبرد آمریکا برای تسلط بر دولت های منطقه دانست و اذعان داشت: در این مدل آمریکایی ها در تلاشند از طریق پرژه نفوذ و به بهانه مذاکرات در موضوع هسته ای و سپس موضوعات دیگر بتوانند در تصمیم سازی و محاسبات مسئولان تأثیرگذار بوده به گونه ای که مسئولان تصور کنند اگر در این مسائل با آمریکا کنار بیایند مشکلات اقتصادی کشور حل می شود.
,وی با تأکید بر اینکه مشکل ما با غرب و خصوصاً آمریکا مسائل هسته ای نیست، ابراز داشت: قبل سال 81 و 82 این موضوع اصلاً مطرح نبود و الان هم که دولت به تعهدات برجام فراتر از این مسأله عمل کرده است بازهم طرف های مقابل بد عهدی می کنند. امتیازات نقدی گرفتند و امتیازات نسبی و روی غذا داده و التبه آنها را هم بی خاصیت کردند.
,این تحلیلگر سیاسی برجام را بهانه ای برای نفوذ بیشتر بیگانگان در کشور دانست و بیان داشت: در واقع برجام مقدمه ای برای دخالت و مذاکره در سایر حوزه ها با غرب بوده است آمریکایی ها بعد از تصویب برجام به دنبال دخالت و اعمال نفوذ در ایران مسائل دیگری چون مباحث نظامی و موشکی، بحث حمایت از تروریسم و حقوق بشر را مطرح کرده و به این بهانه از اجرای مفاد برجام به صورت یکطرفه امتناع کردند.
,امینی با بیان اینکه امتیازاتی در شأن آنچه در برجام به طرف های غربی داده شد، نصیب کشور نشد، افزود: برآورده نشدن همین اندک امتیازات هم ما را بر این داشته تا برای حل مشکلات اقتصادی نگاه مان به درون و ظرفیت های داخلی باشد.
,وی یک طرفه اجرا شدن برجام، استمرار و ایجاد تحریم های جدید را کاپیتولاسیون دیگری دانست و گفت: اگر در مسیر اجرای برجام همچنان طرف های مقابل بر بد عهدی خود مانده و دولت به بر انجام تعهداتش پافشاری کند به واقع کاپیتولاسیون دیگری در حال اجراست که با نادیده گرفتن حقوق ملت راه را برای نفوذ بیشتر بیگانگان در کشور باز می کند.
,این کارشناس سیاسی با بیان اینکه آمریکا تا تسلم شدن کامل نظام و دست بر داشتن از اسلام و آرمان های انقلاب همچنان خواسته های ظالمانه خود را بر ملت ایران تحمیل می کند، اظهار داشت: بنا براین نباید به اجرای برجام از سوی آنها دل بست و منتظر ماند تا مشکلات اقتصادی به خودی خود حل شوند.
,امینی با توصیه به دولتمردان گفت: چه خوب است آنها همچون ادعا هایشان که خود را تابع امر رهبری می دانند در عمل فرمایشات حضرت آقا را الگو قرار داده و بدون نگاه خوش بینانه به غرب و وعده های توخالی آنها با تکیه بر قدرت مردم در مسیر پیشرفت و تعالی ایران اسلامی گام بردارند.
,انتهای پیام/رض
,]
ارسال دیدگاه