بوی تعفن لاشه های مرغ پایتخت طبیعت ایران را خفه کرد+تصاویر

بوی تعفن لاشه های مرغ پایتخت طبیعت ایران را خفه کرد+تصاویر
‎اعضاء انجمن بلوطبان شهرستان دورود از رها شدن بیش از 2 هزار مرغ مرده در جاده ی دره اسبر شهرستان دورود خبر دادند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بازتاب گهر؛ امیرحسین ارکیان مسئول انجمن بلوطبان شهرستان دورود در تماس با ما با اعلام این خبر، افزود: جمعی از دوستان بلوطبان در منطقه جاده قدیم روستای درب اسبر مشغول ورزش صبحگاهی بودند که بوی تعفن شدیدی توجه آنها را به خود جلب می کند، وقتی پیگیر منشا این بو می شوند با بیش از 2 هزار مرغ مرده رها شده در طبیعت مواجه می شوند که بعد از گرفتن چند تصویر به دلیل رعایت نکات بهداشتی سریعا منطقه را ترک می کنند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بازتاب گهر,

‎این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه وجود این لاشه مرغ ها آن هم در قلب منطقه حفاظت شده ای با تنوع زیستی بالا می تواند تهدید جدیدی برای اکوسیستم باشد گفت: چنانچه پسماندهای کشاورزی و دامی در طبیعت رها شوند و مدیریت و مهندسی روی آنها صورت نگیرد می توانند آبهای زیرزمینی و آبهای سطحی را دچار مشکل کنند و پتانسیل این را دارند که یکی از اصلی ترین عوامل انتقال بیماری ها مختلف در محیط پیرامون باشند که این انتقال می تواند به راحتی جان انسان ها و حیوانات را به خطر بیندازد و به نوعی تهدید جدی برای اکوسیستم محسوب می شود.

,

وجود لاشه مرغ های مرده در نزدیکی منابع طبیعی و زیستگاه های جانوری  که خود منبع تغذیه جانوران و حیوانات هستند می تواند بسیار خطرناک باشد.

, , وجود لاشه مرغ های مرده در نزدیکی منابع طبیعی و زیستگاه های جانوری  که خود منبع تغذیه جانوران و حیوانات هستند می تواند بسیار خطرناک باشد.,

رها کردن لاشه مرغ در طبیعت

, رها کردن لاشه مرغ در طبیعت, رها کردن لاشه مرغ در طبیعت,

بلوطبان های حاضر درمنطقه خاطر نشان کردند: بوی بدی که از مرغ های مرده ایجاد شده تا فاصله یک کیلومتری اطراف به راحتی وجود دارد و به دلیل شدت آن کسی نمی تواند به آنها نزدیک شود ولی این بوی تعفن موجب جذب حیوانات و پرندگان گوشت خوار شده و استفاده این حیوانات از این مرغها باعث انتشار بیماری و نابودی حیوانات و پرندگان موجود در آن منطقه می شود.

,

رها شدن مرغهای مرده در منطقه ای با پوشش جانوری غنی که معلوم نیست چه بیماری هایی داشته اند می تواند تهدید بسیار بزرگی برای سلامت جامع حیوانی ارزشمند در منطقه اشترانکوه باشد.

, , رها شدن مرغهای مرده در منطقه ای با پوشش جانوری غنی که معلوم نیست چه بیماری هایی داشته اند می تواند تهدید بسیار بزرگی برای سلامت جامع حیوانی ارزشمند در منطقه اشترانکوه باشد.,

‎بر اساس قانون مدیریت پسماند، در پسماندهای پزشکی، صنعتی و کشاورزی تعریفی به نام «جزء ویژه» وجود دارد که پسماند کشتارگاه های دام و مرغداری ها در زمره «جزء ویژه» یعنی همان پسماند های کشاورزی و غذایی محسوب می شود که بر اساس قانون، متولی امحا و مدیریت آن،شخص تولید کننده آن است و در صورتی که فرد خاطی این کار را انجام ندهد طبق ماده 688 قانون مجازات اسلامی به عنوان عامل تهدید سلامت عمومی جامعه شناخته و مجرم محسوب می شود.

,

روش صحیح امحاء این لاشه ها سوزاندن و دفن در چاه های مشخص درون مرغداری است،حال چرا این اتفاق نیوفتاده و لاشه ها در طبیعت رها شده اند،چند سوال را در ذهن بوجود می آورد.

, روش صحیح امحاء این لاشه ها سوزاندن و دفن در چاه های مشخص درون مرغداری است،حال چرا این اتفاق نیوفتاده و لاشه ها در طبیعت رها شده اند،چند سوال را در ذهن بوجود می آورد.,

* باتوجه به اینکه یکی از شرایط اخذ مجوز برای مرغداری ها داشتن کوره برای سوزاندن و چاه هایی برای حفر لاشه ها می باشد،آیا مرغداری متخلفی که اقدام به رها سازی مرغ های مرده در طبیعت کرده دارای کوره سوزاننده بوده و عمداً لاشه ها را در طبیعت رها کرده است؟ اگر دارای کوره نبوده پس چطور مجوز مرغداری از دامپزشکی گرفته است؟

, * باتوجه به اینکه یکی از شرایط اخذ مجوز برای مرغداری ها داشتن کوره برای سوزاندن و چاه هایی برای حفر لاشه ها می باشد،آیا مرغداری متخلفی که اقدام به رها سازی مرغ های مرده در طبیعت کرده دارای کوره سوزاننده بوده و عمداً لاشه ها را در طبیعت رها کرده است؟ اگر دارای کوره نبوده پس چطور مجوز مرغداری از دامپزشکی گرفته است؟,

سازمان دامپزشکی وظیفه دارد به منظور حفظ سلامت عمومی جامعه با دقت بسیار زیادی واحدهای تولیدی را پایش نماید و در صورت مشاهده هر عاملی که موجب تهدید سلامت عمومی جامعه باشد بدون هیچ گونه اغماض قاطعانه برخورد نماید و در صورت شناسایی بیماری به شیوه ای اصولی آنها را امحا کند، به هر حال وجود یک عاملی باعث تلف شدن این تعداد مرغ شده است  و چه بسا آن عامل بین انسان و پرندگان مشترک و قابل انتقال باشد،بیماری های خطرناکی همچون نیوکاسل و آنفولانزای مرغی که طبق اخبار رسیده موج آنفولانزای مرغی در حال ورود به ایران است.

,

آشنایی با بیماری نیوکاسل

, آشنایی با بیماری نیوکاسل,

یکی از بیماری های مهم و خطرناک در بین طیور بیماری نیوکاسل است. بیماری نیوکاسل می تواند در مدت زمان کوتاهی خسارت زیادی به مرغداری ها وارد سازد. نیوکاسل یک بیماری عفونی و واگیردار است که از یک نوع ویروس به وجود می آید و باعث عفونت دستگاه تنفسی می شود. مرغ، خروس، بوقلمون، اردک و سایر پرندگان نیز به این بیماری مبتلا می شوند. ویروس نیوکاسل در انسان نیز ایجاد بیماری خفیف نموده به طوری که باعث تورم ملتحمه چشم می شود.

,

رها کردن لاشه مرغ در طبیعت

, رها کردن لاشه مرغ در طبیعت,

بی شک حیوانات موجود در منطقه، برای تغذیه خود از این لاشه ها استفاده می کنند و عامل بیماری زایی که موجب خسارت به این مرغ ها شده می تواند در بدن آنها فعال و یا ترکیبی جدید از بیماری بوجود بیاورد،حال با توجه به رها سازی این لاشه ها در منطقه حفاظت شده و خطراتی که این کوتاهی برای محیط زیست و گونه های جانوری آن منطقه دارد چند سوال در ذهن بوجود می آید.

, بی شک حیوانات موجود در منطقه، برای تغذیه خود از این لاشه ها استفاده می کنند و عامل بیماری زایی که موجب خسارت به این مرغ ها شده می تواند در بدن آنها فعال و یا ترکیبی جدید از بیماری بوجود بیاورد،حال با توجه به رها سازی این لاشه ها در منطقه حفاظت شده و خطراتی که این کوتاهی برای محیط زیست و گونه های جانوری آن منطقه دارد چند سوال در ذهن بوجود می آید.,

*با توجه به اینکه محیط بانان زحمت کش موظف به گشت زنی پیوسته در منطقه هستند چگونه متوجه این لاشه ها نشده اند؟بوی تعفن لاشه ها تا یک کیلومتر آن طرف تر را فرا گرفته پس بی شک به هنگام گشت زنی باید متوجه آنها می شدند،پس چگونه می شود که این تخلف آشکار از چشم آنها پنهان مانده است؟آیا محیط بانان در وظیفه خود به منظور حفاظت از منطقه حفاظت شده کوتاهی کرده اند؟

, *با توجه به اینکه محیط بانان زحمت کش موظف به گشت زنی پیوسته در منطقه هستند چگونه متوجه این لاشه ها نشده اند؟بوی تعفن لاشه ها تا یک کیلومتر آن طرف تر را فرا گرفته پس بی شک به هنگام گشت زنی باید متوجه آنها می شدند،پس چگونه می شود که این تخلف آشکار از چشم آنها پنهان مانده است؟آیا محیط بانان در وظیفه خود به منظور حفاظت از منطقه حفاظت شده کوتاهی کرده اند؟,

رها کردن لاشه مرغ در طبیعت

, رها کردن لاشه مرغ در طبیعت, رها کردن لاشه مرغ در طبیعت,

از آنجایی که سلامت عمومی جامعه به عنوان سر لوحه ی فعالیت های کاری مجموعه های محیط زیست، علوم پزشکی و دامپزشکی در شهرستان قرار دارد، انتظار می رود از سوی دادستان به عنوان مدعی العموم با این حرکت خلاف قانون و نقض حقوق مردم که تهدید سلامت عمومی جامعه را به همراه دارد برخورد قاطعی صورت گیرد تا دیگر شاهد اینگونه صحنه ها در پایتخت طبیعت ایران نباشیم چرا که ممکن است در آینده تبعات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

,

 

,

پایگاه خبری بازتاب گهر،ضمن تشکر از فعالیت و زحمات دلسوزانه انجمن مردمی بلوطبان در شهرستان دورود،تا به نتیجه رسیدن این تخلف موضوع را پیگیری و در گزارش های بعدی اطلاع رسانی خواهد کرد.

, پایگاه خبری بازتاب گهر،ضمن تشکر از فعالیت و زحمات دلسوزانه انجمن مردمی بلوطبان در شهرستان دورود،تا به نتیجه رسیدن این تخلف موضوع را پیگیری و در گزارش های بعدی اطلاع رسانی خواهد کرد.,

 

,

ابراهیم پولادوندی*

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه