تهدید آمریکا، زمینه ساز گرفتن امتیاز در ژنو 2 یا آزمون جدیت آمریکا در قبال ایران؟
مخالفت 60 درصد آمریکاییها با دخالت نظامی در سوریه
رویترز در نظر سنجی که انجام داده است بدست آمد که 60 درصد از مردم آمریکا مخالف دخالت در سوریه هستند و تنها 9 درصد از مردم آمریکا می گویند اوباما باید اقدامی در این زمینه بکند. به نظر می رسد که تبلیغات واشنگتن علیه سوریه، زمینهسازی برای کسب امتیاز از روسیه در ژنو 2 باشد.[
به گزارش گروه بین الملل شبکه اطلاع رسانی دانا، خبرگزاری رویترز اعلام کرد که تایج نظرسنجیها نشان می دهد آمریکاییها حتی در صورت تایید بکارگیری سلاحهای شیمیایی توسط دولت بشار اسد، به شدت مخالف دخالت نظامی آمریکا در سوریه هستند.
, شبکه اطلاع رسانی دانا,
بنابر این گزارش، در نظرسنجی خبرگزاری رویترز 60 درصد از مردم آمریکا مخالف دخالت در سوریه هستند و تنها 9 درصد از مردم آمریکا می گویند اوباما باید اقدامی در این زمینه انجام دهد.
, 60 درصد از مردم آمریکا مخالف دخالت در سوریه هستند,
پیش از این درنظر سنجی هایی که خبرگزاری رویترز انجام داده بود مردم بیشتری در آمریکا از دخالت آمریکا در سوریه در صورت استفاده از سلاح شیمیایی علیه مردم حمایت کرده بودند، اما اکنون این رقم در این چند روز اخیر کاهش یافته است و اوضاع به گونه ای که بیشتر مردم آمریکا به هر نحو مخالف دخالت های کشورشان در سوریه هستند. براساس این همه پرسی که در فاصله 19 تا 23 ماه آگوست جاری میلادی انجام شده است 46 درصد شهروندان امریکایی اظهار داشته اند حتی در صورتی که استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ توسط دولت سوریه به اثبات برسد، امریکا نباید در این جنگ دخالت نماید؛ در مقابل 25 درصد پرسش شوندگان از دخالت در سوریه در چنین وضعیتی حمایت کرده اند.
,
در پایان گزارش خبرگزاری رویترز آمده است: نظرسنجی اخیر نشان دهنده کاهش طرفداران دخالت آمریکا در بحران سوریه است. زیرا براساس نظرسنجی دیگری که این دو نهاد در 13 ماه آگوست جاری انجام داده بودند 30.2 شهروندان آمریکایی اظهار داشته بودند در صورت اثبات استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ سوریه؛ از دخالت کشورشان در آن حمایت می کنند و 41.6 درصد امریکایی ها در آن زمان مخالف دخالت آن کشور در جنگ سوریه در چنین وضعیتی بودند.
,
موضع اوباما درباره سوریه
, موضع اوباما درباره سوریه , موضع اوباما درباره سوریه ,
باراک اوباما پیش از این در سفر خود به کاستاریکا در مورد سوریه گفته بود که در مدیریت کشور خود به تنهایی و مانند یک فرمانده کل رفتار نمی کند ولی اگر سخن از امنیت آمریکا در میان باشد شرایط کاملا فرق خواهد کرد و همه اختیارات را در دستش خواهد گرفت.
,
وی در ادامه گفته است: سناریوی حضور سربازان آمریکایی در خاک سوریه را پیش بینی نمی کنیم زیرا نتایج چنین امری نه برای ایالات متحده و نه برای سوریه خوشایند نخواهد بود. عجله ای برای مداخله در سوریه که هزینه های زیادی برای واشنگتن در برخواهد داشت نداریم.
,
اما بعد از نشست روز گذشته کاخ سفید درباره سوریه، رئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر انگلیس طی گفتوگویی انگشت اتهام حمله شیمیایی اخیر «دمشق» را به سوی دولت سوریه نشانه رفتند و تأکید کردند که این حمله شیمیایی نیازمند «واکنش جدی» است.
,
این در حالی است که «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان مخالفت خود را با اقدام نظامی علیه دولت سوریه اعلام کرده است.
, «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان مخالفت خود را با اقدام نظامی علیه دولت سوریه اعلام کرده است.,
«اشتفان زایبرت» سخنگوی دولت در این مورد گفت: «ما راهکاری نظامی را در این زمینه دنبال نمیکنیم و اعتقادی نداریم که اقدام نظامی از خارج از سوریه بتواند مشکل این کشور را حل کند. به جای این باید در این کشور به دنبال راه حل سیاسی بود.»
,
چرا آمریکاییها اخیرا از مداخله نظامی در سوریه سخن میگویند؟
, چرا آمریکاییها اخیرا از مداخله نظامی در سوریه سخن میگویند؟, چرا آمریکاییها اخیرا از مداخله نظامی در سوریه سخن میگویند؟,
اینکه چرا در این برهه، بار دیگر بحث دخالت نظامی آمریکا در سوریه قوت گرفته به خبری باز میگردد که چهارشنبه هفته گذشته درباره حمله شیمیایی به حومه دمشق منتشر شد و مخالفان بشار اسد، او را عامل این فاجعه عنوان کردند. بعد از آن بود که کشورهای غربی یکی پس از دیگری برای محکومیت به کارگیری سلاحهای شیمیایی قد علم کردند و هر یک حتی اگر شده ضمنی هم، اسد را مقصر این ماجرا قلمداد و او را نکوهش کردند.
,
جالب اینجاست که برخی از آنها که از اعضا شورای امنیت سازمان ملل به شمار میآیند، فورا تشکیل جلسه اضطراری دادند تا این اتفاق را بررسی کنند و به تصمیم جمعی درباره آن برسند. اما بعد از پایان این نشست مشخص شد آنها حتی قصد ندارند، کمیته حقیقتیابی از سازمان ملل را عازم سوریه کنند تا عامل این حمله شیمیایی را شناسایی کند!
,
شاید بتوان علت این مسئله را در موضعگیری وزارت خارجه روسیه جستجو کرد چراکه روسها به صراحت معتقدند حمله شیمیایی، ادعایی است که شورشیان مطرح کردهاند و آنچه به عنوان سند انجام این اقدام به دست ارتش سوریه ارائه شده، کاملاً جعلی است. وزارت خارجه روسیه در این رابطه اعلام کرده، «شورشیان سوریه پیش از وقوع حمله شیمیایی در نزدیکی دمشق، نشانههایی را که ادعا میکنند، بیانگر حمله شیمیایی دولت است، فراهم کرده بودند.» به گفته وزارت خارجه روسیه، این شورشیها هستند که اجازه نمیدهند، تحقیقات دقیق پیرامون استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه انجام بگیرد.
,
بنابراین در شرایطی که اخبار مربوط به حمله شیمیایی در سوریه تا این حد ضدونقیض هستند، اصرار اخیر واشنگتن برای دخالت نظامی در سوریه عجیب به نظر میرسد، به ویژه اینکه این همه پافشاری آمریکاییها درست در برههای صورت میگیرد که رایزنیها و نشستهای مقدماتی برای برگزاری نشست ژنو 2 در حال انجام است.
,
از این رو تحلیلگران و ناظران بینالمللی بر این باورند که هدف آمریکا در مقطع کنونی، چانهزنی برای گرفتن امتیاز بیشتر از سوریه و نیز روسیه در ژنو 2 است آنهم از طریق خشونتطلب جلوه دادن نظام سوریه و مظلوم نشان دادن معارضان سوری و حامیانشان.
,
این نکته زمانی روشنتر شد که الکساندر لوکاشوویچ، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوال خبرنگاری، اظهارات مقامات آمریکایی درباره اینکه مشکلات بر سر راه برگزاری کنفرانس ژنو 2 به عدم آمادگی دولت سوریه برای حضور بدون پیش شرط در این نشست باز میگردد، را برخلاف واقعیت و باعث بوجود آمدن وضعیت پا در هوای این اقدام ارزیابی کرد. وی گفت: «مشکل اینجاست که این رهبران سوریه نیستند که برای شرکت در کنفرانس ژنو 2 پیش شرط تعیین کردهاند، بلکه دقیقا مخالفان دولت سوریه این کار را انجام دادهاند.» به گفته صادقالحسینی، کارشناس مسائل منطقه، آمریکا جسارت حمله نظامی به سوریه را ندارد اما تبلیغات واشنگتن علیه سوریه، زمینهسازی است برای کسب امتیاز از روسیه در ژنو 2 و این یک زورآزمایی بین واشنگتن و مسکوست.
, به گفته صادقالحسینی، کارشناس مسائل منطقه، آمریکا جسارت حمله نظامی به سوریه را ندارد اما تبلیغات واشنگتن علیه سوریه، زمینهسازی است برای کسب امتیاز از روسیه در ژنو 2 و این یک زورآزمایی بین واشنگتن و مسکوست., به گفته صادقالحسینی، کارشناس مسائل منطقه، آمریکا جسارت حمله نظامی به سوریه را ندارد اما تبلیغات واشنگتن علیه سوریه، زمینهسازی است برای کسب امتیاز از روسیه در ژنو 2 و این یک زورآزمایی بین واشنگتن و مسکوست.,
اما احتمال میرود موضعگیریهای اخیر مقامات آمریکایی یک پیام دیگری هم داشته باشد. طی چند ماه گذشته، مقامات اسرائیلی فشار همه جانبهای بر کاخ سفید وارد کردند تا اوباما را به دخالت نظامی در سوریه ترغیب کنند. بهانه آنها این بود که نظام سوریه با استفاده از تسلیحات شیمیایی از خط قرمز آمریکا عبور کرده است. از جمله یکی از مقامات اسرائیلی در سخنانی مدعی شد که «این خط قرمز بهمثابه آزمونی برای خط قرمز اوباما در خصوص ایران است و آمریکا برای اثبات جدیت خود باید آن را جدی بگیرد و دست به کاری بزند.»
, اما احتمال میرود موضعگیریهای اخیر مقامات آمریکایی یک پیام دیگری هم داشته باشد. طی چند ماه گذشته، مقامات اسرائیلی فشار همه جانبهای بر کاخ سفید وارد کردند تا اوباما را به دخالت نظامی در سوریه ترغیب کنند. بهانه آنها این بود که نظام سوریه با استفاده از تسلیحات شیمیایی از خط قرمز آمریکا عبور کرده است. از جمله یکی از مقامات اسرائیلی در سخنانی مدعی شد که «این خط قرمز بهمثابه آزمونی برای خط قرمز اوباما در خصوص ایران است و آمریکا برای اثبات جدیت خود باید آن را جدی بگیرد و دست به کاری بزند.»,
بدیهی است دولت آمریکا نمیتواند نسبت به خط قرمزی که خود ترسیم کرده است، بیاعتنا و لاابالی باشد. برای «نمایش قدرت» هم که شده، اوباما مجبور است نشان دهد به این خط قرمز پایبند است و از سوی دیگر کوتاه آمدن از چنین مسئلهای، با شان هژمونیکی که آمریکا برای خود قائل است، سخت در مغایرت قرار میگیرد.
,
چند ماه پیش باراک اوباما در قبال فشار اسرائیلیها اعلام کرد، « مسلم است در سوریه از سلاح شیمیایی استفاده شده اما روشن نیست که چه کسی این کار را انجام داده است؟» وی البته بار دیگر موضع خود درباره خط قرمز از پیش تعیین شده را تکرار کرد و مدعی شد که با اثبات استفاده دولت سوریه از تسلیحات شیمیایی قاعده بازی تغییر خواهد کرد و سناریوهای جدیدی در دستور کار قرار خواهند گرفت.
,
در همان برهه بود که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل از وزیران کابینه خود خواست تا در قبال مسئله سوریه سکوت کنند تا اینگونه تلقی نشود اسرائیل قصد دارد آمریکا را به مداخله نظامی در سوریه ترغیب کند.
,
اما اکنون دولتمردان خود زمزمه دخالت نظامی در سوریه را سر میدهند. شاید به این دلیل که میخواهند به اسرائیل نشان دهند این خود آنها هستند که خطوط قرمز سیاست خارجی آمریکا را تعیین میکنند و برای اقدام نظامی تصمیم میگیرند نه اسرائیلیها.
,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه