بحران نخاله های ساختمانی و شیوع بیماری سالک در اهواز

بحران نخاله های ساختمانی و شیوع بیماری سالک در اهواز
در اهواز و به گفته مسئولان نخاله های بسیار زیادی بدون برنامه و حساب و کتاب پخش می شود که می تواند در آینده ای نه چندان دور مشکلات عدیده ای را برای همشهریان ایجاد کنند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رهیاب، «متاسفانه شاهد شیوع بیماری سالک در اهواز هستیم که عامل اصلی آن نخاله های ساختمانی است» این سخن استاندار خوزستان در جلسه پسماند استان است، سخنی که از هشدار نسبت به شیوع یک بیماری خطرناک در اهواز حکایت دارد.

بیماری سالک یک بیماری پوستی مشترک بین انسان و حیوان از جمله جوندگان است که از طریق نیش یک پشه آلوده به انگل به نام پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود. علائم سالک خود را به صورت زخم در مناطق باز و بدون پوشش بدن مانند صورت، دست و پا نشان می دهند.

کارشناسان می گویند بی توجهی و عدم جمع آوری اصولی و بهداشتی زباله های شهر و وجود نخاله های ساختمانی حاصل از ساخت و سازها، وجود سگ های ولگرد در نقاط مختلف شهری و روستایی و وجود جانوران موذی به عنوان میزبان سالک، باعث جولان این مهمان ناخوانده و زمینه افزایش بیماری سالک را فراهم می کند.

آمارها بیانگر آن است که ۳۰ تا ۴۰ درصد گاز های گلخانه ای و ۴۰ تا ۵۰ درصد پسمانده های تولید شده در زمین از صنعت ساختمان است. در اهواز و به گفته مسئولان نخاله های بسیار زیادی بدون برنامه و حساب و کتاب پخش می شود که می تواند در آینده ای نه چندان دور مشکلات عدیده ای را برای همشهریان ایجاد کنند.

 استاندار خوزستان در این باره می گوید: نخاله های بسیار زیادی بدون برنامه و حساب و کتاب در اهواز پخش می شود و متاسفانه شاهد شیوع بیماری سالک هستیم که عامل اصلی آن نخاله های ساختمانی است. متاسفانه این بیماری در صورت بهبود نیز آثار آن بر بدن افراد باقی می ماند و اثر روحی و روانی نیز به دنبال دارد.

غلامرضا شریعتی با بیان اینکه وضعیت نخاله های ساختمانی در اهواز وحشتناک است، می افزاید: این یک زنگ خطر است و این وضعیت زیبنده اهواز نیست. در این خصوص نیاز است که یک برنامه مدون بین بخشی مشخص و ارایه شود تا به سمت شهری سالم تر پیش برویم و این امر بسیار ضرورت دارد.

به گزارش رهیاب، سالک یکی از بیماریهای بومی استان خوزستان است. بر اساس آمارهای غیررسمی و به طور میانگین سالانه بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار مورد ابتلا به سالک در استان رخ می دهد لذا یه نظر می رسد برای پیشگیری از این بیماری باید نسبت به بهسازی محیط و از میان بردن استراحتگاه و تکثیر پشه‌ها، پرهیز از انباشتن زباله‌ها و نخاله‌های ساختمانی در اطراف محل زندگی، پرهیز از‌‌ رها کردن فاضلاب در معابر و همچنین اتلاف سگ‌های ولگرد بیش از پیش اقدام کرد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, رهیاب,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه