logo
پنج‌شنبه 23 مهر 1405 | پنجشنبه 15 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

یوآن جایگزین دلار می‌شود؟!

یوآن جایگزین دلار می‌شود؟!
کارشناسان بر این باورند چین که به تازگی توانسته پول ملی خود را وارد سبد ارزهای بین المللی کند، در تکاپوست تا یوان را به جایگزینی برای دلار آمریکا در معاملات جهانی تبدیل کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دولت چین در حال حاضر به دنبال اقداماتی استراتژیک است تا یک بلوک اقتصادی بر پایه  پول این کشور در آسیا تشکیل دهد تا رفته رفته یوآن به عنوان سبد ارزی اصلی در معاملات مورد استفاده قرار گیرد و جایگزین دلار آمریکا در اقتصاد جهانی شود.

به گزارش «ژاپن نیوز»، به گفته تحلیل گران اقتصادی، سودای این ایده از زمانی به سر چینی ها افتاده که یوآن به عنوان یکی از ارزهای اصلی در صندوق بین المللی پول قرار گرفت و در کنار دلار آمریکا، یورو، ین ژاپن و پوند انگلیس جای گرفت.  

در حال حاضر دلار آمریکا به طرز وسیعی در معاملات و سرمایه گذاری‌های بین المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بیش از ۴۰ درصد از داد و ستدهای دنیا با دلار آمریکا صورت می‌گیرد.  

این در حالی است که یوآن در میان ارزهای جهانی که مورد داد و ستد قرار می گیرد، جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است و در حدود ۲ درصد از معاملات جهانی با این پول انجام می‌شود و سهم ین ژاپن در حدود ۳.۵ درصد است.

کارشناسان اقتصادی بر این باور هستند که یوآن در میان سایر سبدهای اصلی ارز با رشد قابل توجهی روبرو خواهد شد و احتمالا سهم بیشتری از پرداخت های جهانی را به خود در آینده اختصاص می‌دهد.

همچنین برآورد می‌شود که قدرت‌های اقتصادی، ذخایر ارزی خود را با یوآن تقویت کنند و رفته رفته تسلط پول چین در بازارهای جهانی بیشتر شود.  

از جمله عوامل دیگر در شکل‌گیری این برتری ارزی، قدرت چین در به حرکت در آوردن چرخه اقتصاد جهانی با تزریق پول است که می‌تواند کشورهای صنعتی را از مشکلات رکود و بی رونقی نیز نجات دهد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

 

,

منبع:مهر

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه