ایجاد اشتغال در دولت یازدهم از ادعا تا واقعیت؛
جوان حقوقدانی که ساندویچ می پیچد
آمارها نشان می دهد موج عظیمی از متولدین دهه شصت و هفتاد که از دانشگاه ها و مراکز علمی فارغ التحصیل شده اند یا بدون کار هستند و یا به شغل های کاذب دیگر مشغول شده اند اما دولت با شاخص قراردادن معیارهای کاذب، سعی کرده افکار عمومی را به سوی کاهش میزان بیکاری سوق دهد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ” بوتیا نیوز ” امروزه در سطوح مختلف اجتماع، شاهد جوانان بیکاری هستیم که به اصطلاح معمول، کوچه ها وخیابان ها را متر می کنند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بوتیا نیوز,آمارها نشان می دهد موج عظیمی از متولدین دهه شصت و هفتاد که از دانشگاه ها و مراکز علمی فارغ التحصیل شده اند یا بدون کار هستند و یا به مسافرکشی و شغل های کاذب دیگر مشغول شده اند، نکته دردناک تر آنکه دولت فعلی با شاخص قراردادن معیارهای کاذب، سعی کرده افکار عمومی را به سوی کاهش میزان بیکاری سوق دهد؛ در حالی که شواهد عینی در خانواده های ایرانی نشان میدهد که حداقل یک تا دو جوان بیکار در هر خانواده ایرانی وجود دارد.!
,با نگاهی گذرا به شهرهای مختلف ایران اسلامی، شاهد این مسئله خواهیم بود که جوانان به جای آنکه متناسب با رشته های تحصیلی خود، مشغول کار شوند برای تامین مخارج زندگی خود و خانواده شان به کارهای کاذبی مشغولند که برای جامعه اسلامی ما بسیار درناک است.
,قابل توجه دولت: کارشناس ارشد حقوق در مغازه ساندویچی مشغول به کار است
, قابل توجه دولت: کارشناس ارشد حقوق در مغازه ساندویچی مشغول به کار است,علی فتاحی جوان ۳۰ ساله ی کرمانی با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد حقوق از یک دانشگاه دولتی معتبر به خبرنگار ما گفت: حدود ۴ سال است که مدرک خود را از دانشگاه گرفته ام، اما همانطور که می بینید در مغازه ساندوچی کار می کنم.!
,وی ادامه می دهد: اکنون ۳۰ ساله هستم اما حتی جرأت نکردم به ازدواج و تشکیل خانواده فکر کنم چرا که تا وقتی کار نداشته باشم آینده نگری هیچ مفهومی ندارد.
,,
مسئولان فقط زبانی برای جوانان دلسوزی می کنند
, مسئولان فقط زبانی برای جوانان دلسوزی می کنند,مختار احمدی، یک جوان است که در مسیر میدان آزادی به سمت دانشگاه باهنر کرمان، مسافرکشی می کند، چهره اش با همه راننده هایی که در این خط کار می کنند متفاوت است، با خودم فکر می کردم که به او نمی آید که مسافر کشی کند، سر صحبت را با او باز کردم از او در مورد تحصیلات و شغلش سوال کردم، این جوان کرمانی در پاسخ به سوالات من گفت: ۴ سال پیش مدرک کارشناسی ارشد رشته بازرگانی را از دانشگاه شیراز گرفتم؛ برای جستجوی شغل مناسب چندین سال دوندگی کردم؛ اما همواره شکست خوردم.
,این جوان کرمانی ادامه داد: گاهی در سازمان یا اداره ای می دیدم کسی که مدرک پایینتر وغیرمناسب با رشته خودش داشت، به واسطه آشنایی با مدیر یا معاون و بدون آزمون ورودی شغل بسیار خوب دست می یافت ولی من نتوانستم در جایی مشغول به کار شوم.
,وی تصریح کرد: در رسانه های عمومی، مسئولان بارها در زبان، دلسوزی های خود را نسبت به بیکاری جوانان ابراز می کنند اما در عمل شاهد رفتارهای متناقضی از آنان هستیم.
,چرا برخی از مسئولین چند شغله هستند و حقوق های نجومی می گیرند؟
,این جوان تحصیل کرده کرمانی در ادامه بیان کرد: متاسفانه بعضی از همین مسئولین چندین شغل در سازمان ها و مراکز دولتی و خصوصی دارند و تنها برای حضور در هئیت مدیره کارخانه ها یا دانشگاه ها ماهانه چندین میلیون تومان دریافت می کنند اما امثال من باید از صبح تا شب مسافرکشی کنند و حتی نمی توانند نیازهای اولیه خانواده های خود را براورده سازند.
,این جوان کرمانی در پاسخ به سوال ما مبنی بر اینکه چرا خودش اقدام به ایجاد شغلی متناسب با رشته خودش نکرده است، گفت: رشته تحصیلی من بازرگانی است و برای ایجاد شغل باید سرمایه در دست داشته باشی تا بتوانی کاری برای خود سر و پا کنی هر چند برای همین مسافر کشی هم یک ماشین را به صورت قسطی خریداری کرده ام تا بتوانم از قبل آن هم ما یحتاج روزانه خودم را تامین کنم و هم قسط های ماشین را بپردازم.
,بیکاری، عامل بسیاری از فسادهای اجتماعی
, بیکاری، عامل بسیاری از فسادهای اجتماعی,این جوانان کرمانی تنها دو نفر از موج عظیم بیکاران کشور هستند که برای گذران زندگی به رشته و مدرک تحصیلی خود نگاه نکردند و سعی کردند به جای شعار عمل کنند و این ابتدای راه آن هاست چرا که هنوز مشکلات زیادی را باید تحمل کنند.
,علاوه بر مسائل فوق، متاسفانه آمارها حاکی از آن است که بسیاری از مصرف کنندگان مواد مخدر قشر جوانان بیکار می باشند که اگر شغل در خور شأن شان داشتند هرگز به سمت مواد افیونی و خانمانسوز نمی رفتند.
,دولت با وجود اینکه در بخش زیربنایی می توانست کارهای عمده ای در زمینه اشتغال جوانان انجام دهد اما متاسفانه می بینیم بسیاری از پروژه های عمرانی را به حال خود رها کرده و با عدم فراهم کردن امکانات برای کارخانه ها و مراکز تولیدات ملی، موجب ورشکستگی، پلمپ شدن کارخانه ها و به دنبال آن تعدیل و اخراج نیروهای جوان و آماده به کار کرده است.
,متاسفانه در سالهای آینده موج دیگری از جوانان متولدین دهه هشتاد نیز به این آمارها اضافه می شود که اگر دولت اقدامی در این رابطه انجام ندهد، شاهد جمعیت عظیمی از جوانان بیکار خواهیم بود که به تبع آن فسادهای اجتماعی نیز افزایش خواهد یافت.
,گزارش از: مهدوی
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه