گزارش ایلام پویا از همایش های بی نتیجه؛

همایش‎ها و هزینه‎هایی که هدر می‎رود

همایش‎ها و هزینه‎هایی که هدر می‎رود
برگزاری همایش های متعدد‎ ‎با موضوعات مختلف و از سوی نهادهای دولتی و خصوصی، ‎به یک امر معمول تبدیل شده است‏‎ این در حالی است که بیشتر جوانان ایلامی بیکار هستند و در صورت وجود حداقل منابع و حمایت های مادی و معنوی کافی می توانند مشغول به کار شوند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایلام پویا، برگزاری همایش های متعدد‎ ‎با موضوعات مختلف و از سوی نهادهای دولتی و خصوصی، ‎به یک امر معمول تبدیل شده است‏‎. تمایل به برگزاری انواع همایش ها، سمینارها و کنفرانس هایی که معمولا بدون‎ توجیه منطقی و خروجی علمی و صرفا با توجیه های واهی و صرف هزینه های آشکار و پنهان برگزار می شود حاکی از وجود آسیبی جدی در فضای مدیریتی کشور است‎ و البته در استان ایلام نیز کم نداریم از این دست همایش هایی که برای جوان بیکار ایلامی سودی ندارد و اکثر آنها بدون کارایی لازم بوده و آسیبی هم از لحاظ‎ ‎فرهنگی و هم از لحاظ اقتصادی محسوب می شود که اگر درمان نشود در دراز مدت می تواند‎ ‎فرصت های گرانبهای مادی و معنوی استان را به یغما برده و به جای اقناع و پاسخگویی،‎ ‎تبلیغ و فرار از مسوولیت را نهادینه می کند‎.‎

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ایلام پویا,

در خصوص هزینه های سنگین همایش‎ ‎ها جای بحث نیست، ولی واقعیت این است که اصل همایش نیز متاسفانه علی رغم تبلیغاتی‎ ‎که از قبل می شود از کارایی زیادی برخوردار نمی شود بگونه ای که بعد از به پایان‎ ‎رسیدن همایش ها همه چیز هم تمام شده تلقی شده و اینکه یک عده کارشناس در کنار هم‎ ‎نشسته و اثرات مثبت و منفی آن را بررسی کنند، وجود ندارد‎.

,

‎بر همین اساس است که‎ ‎به جرات می توان اینگونه گفت که همایش ها، بیشتر از آنکه گره گشایی مشکلات واقعی باشد تنها هزینه ای است که اگر در جای خود هزینه شود قطعا گره ای از کار شهروندان و هم استانی ها باز خواهد کرد.‎
 
مسئولان استان ایلام  طی چند روز اخیر همایش و کلاس های آموزشی کار آموزی، ویژه جوانان عراقی را در ایلام ترتیب دیده اند؛ در این همایش کارگاه های مختلف مهارتی در مراکز فنی و حرفه ای استان آموزش داده و در نهایت برای کار آموزان عراقی زمینه کسب مهارت فنی در رشته های مختلف و اعطای گواهینامه های معتبر فراهم شده است.

,
,
,

این در حالی است که بیشتر جوانان ایلامی بیکار هستند و در صورت وجود حداقل منابع و حمایت های مادی و معنوی کافی می توانند مشغول به کار شوند.
 
با نگاهی به ظرفیت ها، محدودیت ها و محرومیت های موجود در استان میتوان استان را به این ترتیب توصیف کرد؛ استان ایلام با جمعیتی بیش از 557 هزار نفر یکی از استان های محروم کشور است ، این استان به دلیل کم لطفی های مسئولین با آمار نرخ بیکاری حدود11/6درصد است که از متوسط کشوری 6 واحد بیشتر است. هم اکنون در استان بیش از 700واحد صنعتی موجود است که بیش از نیمی از آنان تعطیل و نیمه عال می باشند.

,
,
,

بیش از 60 درصد کارخانه های استان تعطیل و مابقی با 30 الی 40درصد ظرفیت خود به کار ادامه می دهند.80 تا90 درصد کارخانجات شهرک صنعتی استان ایلام نیز به واسطه عدم مدیریت آگاهانه مسئولین تعطیل شده است.
 
استاندار ایلام در این همایش که در ابتدا به آن اشاره شد از مناسبات دو استان در زمینه های مختلف همچون علوم قرآنی خبر داده، این در حالی است که دانشگاه علوم قرآنی استان ایلام در حال انحلال است!
 
شاید اگر تنها هزینه مصرف شده برای چند همایش غیر سودمند برای استان، صرف مکانی برای اجاره مکان دانشگاه علوم قرآنی استان می شد این دانشگاه از انحلال نجات می یافت. این دانشگاه به دلیل عدم وجود مکانی مناسب برای تحصیل دانشجویان در حال تعطیلی است ، عدم انحلال این دانشگاه وابسته به توجه گوشه چشمی از جانب استانداری است.
 
با توجه به اینکه همایش و کلاس های آموزشی کار آموزی جوانان عراقی تماما به ضرر استان نیست، اما باید در کنار چنین طرح هایی توجه به داخل استان نیز مطرح باشد، چیزی که در نفس عمل مسئولان استانی دیده نمی شود و بیشتر اقدامات آنان وجهه سیاسی  دارد تا ایجاد فرصت شغلی برای جوانان بیکار ایلامی.

,
,
,
,
,
,
,

با وجود اینکه استان ایلام دارای نیرو کار جوان زیادی است اما میبینیم که مسئولان استان بیشتر توجه خود را به خارج استان معطوف کرده اند و انرژی و منابع مادی بیشتری را به خارج تخصیص می دهند و بنا بر مستنداتی که نزد ایلام پویا موجود است در برخی از ادارات استان حقوق نیروهای قراردادی طی 6 ماه و حتی یک سال  گذشته پرداخت نشده است. امید است که توجه به مشکلات مردم استان در اولویت قرار گیرد.
 
انتهای پیام/

,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه