logo
پنج‌شنبه 23 مهر 1405 | پنجشنبه 15 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

رتبه‌ گمرک ایران در مبارزه با تخلفات و قاچاق

رتبه‌ گمرک ایران در مبارزه با تخلفات و قاچاق
سازمان جهانی گمرک، در نشست اخیر خود در کره جنوبی در زمینه مبارزه‌ با تخلفات و قاچاق، ایران را پس از نیوزیلند و پاکستان در رتبه سوم قرار داده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، در سال ۱۳۹۲ میزان کشفیات مواد مخدر، پیش‌سازها و قرص‌های روان‌گردان کمتر از ۲۰ تن بوده که این رقم در سال جاری به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.

پس از راه‌اندازی سامانه پنجره تجارت فرامرزی، در سال ۱۳۹۲ میزان کشفیات رو به فزونی گذاشت به طوری‌که در سال ۱۳۹۳ میزان کشفیات این مواد با ۷۱۱ درصد افزایش به حدود ۱۵۰ تن رسید.

افزایش کشفیات گمرک در این زمینه با پیشرفت موضوع گمرک الکترونیک ادامه داشت، به طوری‌که در سال گذشته نیز میزان این کشفیات ۹۵ درصد افزایش پیدا کرد و بیش از ۲۹۰ تن از این مواد کشف شد.

به این ترتیب طی دو سال گذشته مقادیر قابل توجهی مواد مخدر و پیش‌سازهای آن‌ها و کالای قاچاق کشف شده و این حرکت از نگاه سازمان‌های بین‌المللی به قدری مهم و قابل توجه بوده که مرکز امنیت و اطلاعات سازمان جهانی گمرک اقدامات گمرک ایران را تحسین کرده و در رتبه‌بندی کشورها ایران را پس از نیوزیلند و پاکستان در ردیف سوم قرار دهد.

البته نمایندگان مرکز امنیت و اطلاعات سازمان جهانی گمرک پیش از این هم در سال گذشته در سفر خود به ایران از نزدیک کشفیات گمرک ایران را مشاهده کردند و پس از بازگشت نشان ویژه این مرکز را به رئیس کل گمرک ایران اعطا کردند.

پیش‌تر نیز بانک جهانی در گزارش‌های سالانه خود، اقدامات و برنامه‌های اجرایی گمرک ایران برای تسهیل و توسعه تجارت از طریق کاهش زمان و هزینه ترخیص کالاهای تجاری که موجب بهبود فضای کسب و کار و در نتیجه ارتقای رتبه ایران در بخش لجستیک کالا شده است، را مورد تمجید قرار داده و بر ادامه این روند تأکید کرده بود.

همچنین معاون سازمان جهانی گمرک در مهرماه امسال که به ایران آمده بود از نمایشگاه کشفیات گمرک ایران بازدید به عمل آورد.

این اتفاقات در حالی رخ داده است که گمرک ایران از لحاظ برخورداری از دستگاه‌های پیشرفته الکترونیکی نظیر ایکس‌ری کامیونی و همین‌طور امکانات فنی و معیشتی با کمبودهایی مواجه بوده و خواهان توجه بیشتر دولت و مجلس به تأمین نیازها و امکانات کنترلی و بازرسی این سازمان شده است، هرچند که گفته می‌شود دولت و مجلس توجه ویژه‌ای به تجهیز گمرکات به تجهیزات کنترلی پیشرفته دارند و برنامه تجهیز گمرکات به دستگاه‌های کنترلی پیشرفته در حال انجام است و طبق برنامه قرار است تجهیز گمرکات در ماه‌های آتی اجرایی شود.

یکی از مواردی که می‌تواند به روند تجهیز گمرک و در پی آن کاهش قاچاق در کشور که یکی از بزرگ‌ترین معضلات پیش‌روی اقتصاد ایران است کمک کند، توجه به این اقدامات در برنامه ششم توسعه و لایحه بودجه سال آینده است.

این را نیز باید در نظر داشت که طبق قانون، درآمدهای حاصل از عوارض گمرکی کالاهای وارداتی توسط گمرک به طور کامل به حساب خزانه کشور واریز می‌شود و برخلاف برخی تصورات نادرست، این سازمان نمی‌تواند ریالی از درآمدهای کسب‌شده را راسا برداشت و برای خرید تجهیزات کنترلی پیشرفته و به‌روز هزینه کند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

 

,

 

,

منبع:ایسنا

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه