سیستان و بلوچستان مهد میوههای گرمسیری/ از انار شیطان تا جمبولان
سیستان و بلوچستان با توجه به اقلیم جغرافیایی و آب و هوایی که دارد مهد میوه های گرمسیری همچون انارشیطان، بیرام، جمبولان و ... است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، سیستان و بلوچستان یکی از پهناورترین استان های کشور با داشتن جاذبه های تفریحی، گردشگری و سرشار از الطاف الهی است که گشت و گذار در آن پایانی ندارد.
محصولات کشاورزی منحصر به فرد همچون میوه های گرمسیری یکی از پتانسیل های بی نظیر سرزمین کویر و دریا است که وقتی نامی از آنها برده می شود اغلب میوه هایی مانند موز، انبه یا خرما به ذهن می رسد این در حالیست که تنوع میوه های گرمسیری در این استان به قدری زیاد است که بسیاری از آنها علیرغم خاصیت درمانی و دارویی که دارند همچنان ناشناخته باقی مانده و اغلب حتی آنها را ندیده و طعم شان را نچشیده اند چرا که در هیچ نقطه دیگری دیده نشده اند.
با این تفاسیر علاوه بر خرما که میوه نیمه گرمسیری است یا موز و انبه، این خطه از کشور رویشگاه میوه هایی همچون پالسا، گواوا، چیکو، سیتاپُل، پاپایا، جَم، تمبر هندی، انار شیطان، بیرام، جمبولان، کنار و بسیار نام های دیگر است که اغلب در منطقه بلوچستان کشت و پس از برداشت روانه بازار مصرف می شوند.
چیکو میوهای تقریباً شبیه کیوی اما کروی شکل است. این میوه کاملاً گوشتی و شیرین است و هستهای در مرکز خود دارد.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
وی با بیان اینکه موز شاخص ترین میوه های گرمسیری با حدود 4 هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید 100 هزار تن است، افزود: کُنار، انبه، گواوا، چیکو، نارگیل، پاپایا، تمر هندی در رده های بعدی کشت قرار دارند و میوه هایی همچون پالسا، جمبولان، بیرام( سایر محصولات گرمسیری) سطح زیر کشت محدودی در حدود 150 هکتار را در بر می گیرند.
وی با بیان این مطلب که به علت پایین بودن سطح زیرکشت محصولات، صادرات چندانی بر روی آنها انجام نمی شود،ادامه داد: در دوسال اخیر به ویژه در منطقه چابهار به علت خشکسالی شاهد خشک شدن سطح زیرکشت باغات موز بودیم که در حال حاضر بخشی از محصول تولیدی موز به استان های قم، تهران و اصفهان و انبه نیز به صورت سبز برای ترشی به سایر استان ها صادر می شود.
مسعود فیروزکوهی، یکی از کارشناس تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی استان نیز در گفت وگو با یکی از رسانه های بومی با بیان اینکه میوه های گرمسیری علاوه بر طعم و عطر خاصی که دارند دارای خواص غذایی و درمانی فراوان هستند، گفت: در میان میوه های گرمسیری موجود در استان پاپایا یا همان خربزه درختی در درمان انواع زخمها، جلوگیری از سرطان، مفید برای کلیه، تقویت ریشه مو و سرشار از انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین c می باشد.
,
,
,
,
,
,
,
,
ریگی، کارشناس منابع طبیعی استان هم در این خصوص به خبرنگار ما گفت: گیاهان دارویی منحصر به فردی در استان کشت می شود که کهور ایرانی، کلیر، چگرد، پیر، توج، کنار، استبرق، کهور پاکستانی، داز، گز روغن، حرا، چش کنار و انار شیطان از مهمترین آنها به شمار می رود.
به گفته وی، انار شیطان از زیباترین درختان گل دهنده دنیا و بومی هندوستان و ویژه مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است که بسیار مقاوم به خشکی، یخ زدگی و آتش سوزی می باشد و علاوه بر آنکه پوست این درخت خاصیت دارویی دارد از برگ های آن نیز به عنوان خوراک دام استفاده می شود.
کارشناس منابع طبیعی استان به بیان ویژگی دیگر این درخت در هنر منبت کاری اشاره کرد و افزود: چوب محکم و بادوام انار شیطان برای ساخت وسایل چوبی بسیار کارآیی دارد.
انتهای پیام/
,
, ،,
,
,
,
,
,
]
ارسال دیدگاه