امیرحسین کاکایی در گفتگو با دانا مطرح کرد؛
تأثیر نوسانات ارز بر قیمت خودرو غیرقابل چشمپوشی است/ واقعیتهای پنهان بازار خودرو
کارشناس صنعت خودرو با بیان برخی از واقعیتهای پنهان بازار خودرو، گفت: نوسانات قیمت ارز تأثیرات گستردهای بر قیمت صنعت و بازار خودرو داشته است.
امیرحسین کاکایی، کارشناس صنعت و بازار خودرو در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ در خصوص اثرات سیاست های تغییر نرخ ارز توسط بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بر قیمت خودرو در صنعت و بازار خودروهای داخلی و وارداتی اظهار داشت: در حال حاضر قیمت خودروها به شدت وابسته به تغییرات قیمت ارز آزاد است. وی افزود که علیرغم ادعای وزارت اقتصاد و بانک مرکزی مبنی بر بیتأثیر بودن دلار آزاد بر بازار خودرو، واقعیت چیز دیگری است زیرا مردم عادی نیز از طریق ارتباطات و نرمافزارهایی نظیر تلگرام به این آگاهی رسیدهاند.
وابستگی شدید قیمت خودرو به نوسانات ارز
کاکایی بیان کرد: قیمت خودرو به نوسانات بالای قیمت ارز وابستگی و چسبندگی دارد و در تعیین قیمت خودرو کسی نگاه نمی کند که قیمت ارز توافقی چقدر است و همواره قیمت را بر اساس نرخ بازار آزاد محاسبه و اعلام می کنند. وی افزود که قیمتها به دلیل افزایش نرخ ارز به بالا چسبیده و در کاهش نرخ ارز نیز انعکاس دارد. بهعنوان نمونه، قیمت پژو پارس به دلیل ارتباط معکوس با ارز نوسانات زیادی را تجربه کرده ولی با یک یررسی ساده به این نتیجه می رسیم که همواره این قیمت در محدوده بالای 10 هزار دلار با قیمت ارز بازار آزاد بوده و هست. این واقعیت نشاندهنده وابستگی شدید بازار خودرو به نوسانات ارز است.
بیشتر بخوانید:
تامین ارز واردات، گام نخست تعدیل نرخها در بازار خودرو
تغییرات قیمت بازار خودرو با افزایش قیمت دلار
وی همچنین افزود: البته در روزهای اخیر و با ثبات و کاهش نسبی بازار ارز بازار خودرو به دلیل افزایش قیمت ارز تزریق شده به بازار، دچار تغییرات مثبت قابلملاحظهای شده است. در روزهای اخیر، کاهش قیمت ارز، تاثیر مستقیم خود را بر قیمتها گذاشته و بهطور محسوس شاهد کاهش قیمت خودروها بودهایم. کاکایی خاطرنشان کرد که قیمت دلار اکنون از حدود 80 هزار تومان به عدد پایینتری رسیده است.
تأثیر تغییرات قیمت ارز بر تقاضای بازار خودرو
کاکایی به تاثیر تغییرات قیمت ارز بر تقاضای بازار خودرو اشاره و تأکید کرد که در روزهای ابتدایی افزایش قیمت خودرو به دلیل افزایش نرخ ارز، تقاضای کاذب نیز افزایش یافت. او تاکید کرد که اکنون که بازار به پایداری بیشتری رسیده و تقاضا نیز کاهش یافته، هیجانزدگی بازار برای خرید خودرو نیز فروکش کرده است.
پیشبینی وضعیت بازار خودرو و تأثیرات احتمالی تورم
این کارشناس بازار خودرو گفت: با توجه به تورم و افزایش نرخ ارز، ارزش سرمایهگذاریها بهشدت کاهش یافته و انتظار تورمی نیز تأثیر زیانباری بر بازار خودرو داشته است. وی افزود که اگر دولت بتواند تکنیک نرخی بودن ارز را رعایت کرده و قیمتها را به ثبات برساند، ممکن است شاهد کاهش قیمت خودرو و بهبود وضعیت بازار و صنعت خودرو باشیم.
اهمیت راهکارهای مناسب در بهبود شرایط بازار خودرو
در پایان، کاکایی اظهار داشت: امیدواریم دولت با اتخاذ راهکارهای مناسب بتواند شرایط بازار خودرو را بهبود بخشیده و موانع موجود را برطرف کند. این موضوع نه تنها به نفع صنعت خودرو بلکه به نفع مصرفکنندگان نیز خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
واردات خودرو با وجود ناترازی و گرانی ارز/ ارزسوزی بازار خودرو
صوت این گفتگو از زبان امیرحسین کاکایی، کارشناس صنعت و بازار خودرو
ارسال دیدگاه