جایگزینی برای وام ازدواج

جایگزینی برای وام ازدواج
موضوع وام «چه برای ازدواج، درمان بیماران یا ایجاد شغل، تعمیر ساختمان و موارد دیگر» امری طبیعی و گاهی ضروری و اضطراری می‌باشد و عنوان «کتاب‌الدین» را در فقه اسلامی داریم و حدود و شرایط آن تبیین شده است
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا سیدرضا اکرمی در سرمقاله مردم سالاری نوشت:

, شبکه اطلاع رسانی دانا,


1- در مجلس شورای اسلامی در تاریخ 4 /6/ 93 طرحی داده شد که «پانصد میلیون دلار» از صندوق توسعه ملی به بانک‌ها داده شود تا ریالی و پشتوانه‌ای برای «وام ازدواج» سه میلیون تا پنج میلیون تومان به متقاضیان وام ازدواج واگذار شود. البته دو فوریتی این طرح رای نیاورد و با قید یک فوریت به کمیسیون مربوطه واگذار شد.

2- موضوع وام «چه برای ازدواج، درمان بیماران یا ایجاد شغل، تعمیر ساختمان و موارد دیگر» امری طبیعی و گاهی ضروری و اضطراری می‌باشد و عنوان «کتاب‌الدین» را در فقه اسلامی داریم و حدود و شرایط آن تبیین شده است، بد نیست بدانیم که روی آوردن به «وام، قرضی» برای هر کاری، ممدوح نیست و علی‌الخصوص «قرض و وام» فردی، در حد امکان نفی شده است که امام معصوم می‌فرماید «ایاک والدین، فانه هم بالیل وشین بالنهار» از وام‌گیری و استقراض بپرهیزید که قرض‌داری و مقروض بودن، در شب غصه و غم و در روز سرافکندگی و پرهیز از روبرو شدن با طلبکار و وام‌دهنده دارد. در دعای ماه رمضان برای افراد مقروض و بدهکار دعا می‌کنیم که خداوند بستر پرداخت وام و دین‌دار را فراهم سازد «واقض عناالدین» و بهتر است بدانیم که قرض دادن ثواب دارد و ثواب آن از «صدقه» نیز بیشتر می‌باشد، تا مشکل نیازمند برطرف شود و گره‌ها باز گردد، بنابراین تفاوت بین قرض دادن و استقراض وجود دارد.

3- موضوع ازدواج انسان در اسلام ناب محمدی، امری ممدوح و موکد و گاهی واجب معرفی شده که هماهنگی با تکوین و تشریع دارد و همه آفریده‌های این عالم زوج و جفت دارند «زوج بهیج، زوج کریم و خلق منها زوج‌ها» و فقط خداوند خالق و آفریدگار است که همتا و همانند و مثل و نمونه ندارد که وی «آفریدگار» است نه آفریده، وی «الصمد» است وکفو و مشابه«ولم یکن‌ له کفو احد» ندارد.

4- ازدواج با خود برکات و دستاوردهای بسیار دنیوی و آخرتی دارد که در جایگاه خود باید بررسی و ارزیابی شود، که به طور اختصار عرض می‌کنم، ازدواج نیاز طبیعی هر مرد و زن می‌باشد و تداوم نسل و تکثیر نسل در گرو ازدواج است و مصونیت دینی و اخلاقی و اجتماعی «من تزوج فقد احرز نصف دینه، فلیتق الله فی‌النصف‌الاخر»را با خود دارد. موضوع تشکیل و تاسیس خانواده از بدیهی‌ترین امور در هر جامعه و مجتمع و کشور می‌باشد و پس از مسجد و اماکن متبرکه، محبوب‌ترین کانون، کانون خانواده معرفی شده است. در تبلیغات ماهواره‌ای «به ویژه فارسی» بر روی متزلزل شدن و فروپاشی کانون خانواده، تهاجم وجود دارد، از«زن» می‌گویند و تحریک و تشویق می‌نمایند، ولی درباره خانواده و تشکیل آن سخنی ندارند و تخریب را دنبال می‌کنند چون «لیبرالیسم» و آزادی فردی را خواهان می‌باشند. اسلام عزیز به خانواده و ازدواج، اهتمام دارد و در صورت احتمال«آلودگی و ابتذال جنسی» آن را واجب می‌داند.

5-‌ برای تاسیس خانواده، باید قانون«تعاون» را شعار و شعور خود قرار دهیم و کار کارستان بنماییم و پدر و مادر باید، تاسیس خانواده را برای فرزندان خود در دستور کار خود قرار دهند که یکی از حقوق فرزندان بر والدین «ان یزوجه اذا بلغ» موضوع ازدواج می‌باشد، برای تامین هزینه‌های ازدواج باید از ابتدای زندگی، موضوع«پس‌انداز» در برنامه کار پدر و مادر قرار گیرد و هنر دختر و پسر آماده ازدواج ، برای تامین هزینه، مورد توجه باشد و «خیرین» هر شهر و منطقه و کشور برای این موضوع «نهضتی» برپا سازند که برکات ازدواج نصیب همگان خواهد شد. صندوق‌های قرض‌الحسنه، در سراسر کشور، در این بخش فعال‌تر شوند. اگر بستگان دختر و پسر در آستانه ازدواج، همتی کنند و هدایا و کادوی مناسبی به عروس و داماد، لطف نمایند، نیازی به وام ازدواج «بانک‌ها» نخواهد بود که طرح و لایحه به مجلس شورای اسلامی داده شود و عروس و داماد را گرفتار بروکراسی سازیم و در انتظار ماه‌ها و سال‌ها بمانند و آزرده‌خاطر گردند.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه