پیشبینی شدت گرمایش زمین با بررسی ابرهای کومولوس
دانشمندان علوم جَوی پس از بررسی دادههایی درخصوص ابرهای کومولوس بر فراز اقیانوس اطلس نتیجه گرفتند که احتمالاً شدت افزایش دمای زمین از آنچه قبلاً تصور میشد، کمتر خواهد بود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از وبگاه سایتِکدِیلی، در سال ۲۰۲۰ میلادی، یک تیم پژوهشی بینالمللی متشکل از محققان مرکز تحقیقات و پایداری سامانه زمین دانشگاه هامبورگ (CEN)، آزمایشگاه هواشناسی دینامیک در پاریس و مؤسسه هواشناسی ماکس پلانک در هامبورگ، از ابرهای کومولوس (ابرهای کومهای) در نزدیکی جزیره باربادوس در اقیانوس اطلس دادههای رصدی جمعآوری کردند. آنها پس از تجزیهوتحلیل این دادهها دریافتند که مشخصشدن سهم این ابرها در گرم شدن زمین نیاز به ارزیابی مجدد دارد.
ابرهای کومولوس گونهای از ابرهای سفید، بزرگ و متراکم هستند که عمدتاً به صورت عمودی گسترش می یابند.
دکتر رافائلا وُگِل (Raphaela Vogel)، دانشمند علوم جَوی و یکی از محققان این تیم پژوهشی، میگوید: ابرهای کومولوس بر سامانه آبوهوایی در سراسر جهان تأثیر میگذارند اما دادههای جمعآوریشده در این پژوهش نتیجهای متفاوت از آنچه قبلاً فرض میشد، نشان میدهند؛ یعنی شدت افزایش دمای زمین احتمالاً کمتر از چیزی خواهد بود که قبلاً تصور میشد. اگرچه این جنبه برای پیشبینی دقیقتر تغییرات اقلیمی آینده بسیار مهم است، اما قطعاً به این معنا نیست که میتوان از حفاظت اقلیم دست کشید.
تا به امروز، بسیاری از مدلهای اقلیمی، کاهش عمده ابرهای کومولوس را شبیهسازی کردهاند؛ یعنی بسیاری از عملکردهای خنککننده این ابرها از بین میرود و در نتیجه جَو گرمتر میشود. این درحالی است که دادههای رصدی جدید نشان میدهد که احتمالاً چنین اتفاقی رخ نمیدهد.
این تیم پژوهشی در سفری یک ماهه با استفاده از دو هواپیمای تحقیقاتی مجهز به ابزارهای مختلف و یک کِشتی تحقیقاتی اندازهگیریهای لازم را به صورت میدانی انجام دادهاند.
ارسال دیدگاه