روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله رویای براندازی از کارتر تا بایدن، اردوغان و اسد بعد از زلزله، فرصتهای نخستین سفر رئیسی به پکن به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله رویای براندازی از کارتر تا بایدن، اردوغان و اسد بعد از زلزله، فرصتهای نخستین سفر رئیسی به پکن به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «رویای براندازی از کارتر تا بایدن» نوشت: در این عالم، به غیر از محاســبات سیاســی و به عبارتــی به غیر از دو دوتا چهارتای دنیوی، محاسبات دیگری هم وجود دارد که همان سنت های الهی است. رهبر حکیم انقلاب- ۷ تیر 1401 -در بخشی از فرمایشات خود با اشــاره به این مسئله فرمودند: ملت ایران در سال 1360 با قرار گرفتن در مدار یکی از سنت های الهی یعنی جهاد و ایستادگی توانست دشمن را ناامید کند. امروز نیز همان قاعده و قانون جاری است و خداوند سال 1401 همان خداوند سال 1360 است و باید تلاش کنیم خود را مصداق سنت های الهی قرار دهیم تا نتیجه آن پیشرفت و پیروزی باشد.
وطن امروز: مهدی بختیاری در یادداشتی با عنوان «هیچ جا امن نیست» چنین نوشت: در میان عملیات های استشهادی که زنان و مردان فلسطینی برای رهایی سرزمین شان انجام دادند، برخی عملیات ها برای همیشه در حافظه تاریخی ساکنان سرزمین های اشغالی باقی خواهد ماند، بویژه اگر عملیات در یکی از مهم ترین اعیاد آنها رخ داده باشد. روز خونین عید پسح پسح در میان یهودیان روز مقدسی است که آن را به یاد آزادی قوم یهود از قید برده داری فرعون های مصر جشن می گیرند و یکی از ۳ عید بزرگ شان محسوب می شود. اما عید سال 2002 برای ساکنان سرزمین های اشغالی، طور دیگری بود. تعداد زیادی از صهیونیست ها در حالی آن سال را در هتل پارک خیابان کینگ دیوید شهرک نتانیا جشن گرفتند که چند هزار نفر از سربازان ارتش اسرائیل مامور حفاظت از مرکز فلسطین اشغالی بودند و کسی فکرش را هم نمی کرد یک جوان 25 ساله فلسطینی بتواند وارد آنجا شود.
اطلاعات: در مطلبی با عنوان «اردوغان و اسد بعد از زلزله!» نوشت: گزارش هاي خبري از پیامدهاي زلزله بزرگ در ترکیه و سوریه ادامه دارد. وسعت خسارت هاي آن در دو کشور اسلامي لحظه به لحظه افزایش مي یابد و به روایت گزارش هاي خبري آمار کشته ها در سوریه و ترکیه از مرز 28 هزار نفر عبور کرده است و همچنان رو به افزایش است. مارتین گریفتیس معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه و امداد اضطراري اعلام کرد، تلفات زمین لرزه ترکیه و سوریه به 55 هزار نفر خواهد رسید.
جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «4سال از گام دوم گذشت» چنین نوشت: چهارمین سالگرد صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را در حالی پشت سر گذاردیم که اکنون مهم ترین پرسش در برابر ما آن است که تا چه میزان به رسالت واقعی آن، یعنی تحقق عینی در جامعه نزدیک شده ایم. این پرسش از آن رو مهم است که بیانیه گام دوم –آن گونه که انتظار بیانیه ای تشریفاتی به مناسبت می رفت- قرار نبود صرفا چله انقلاب اسلامی باشد. آن گونه که شخص رهبر معظم تصریح کردند، چهار نکته ای که در این بیانیه انقلاب بعدا بر آن تأکید شده بود، عبارتند از: عظمت حادثه انقلاب، عظمت راه طی شده و کارکرد انقلاب تا امروز، عظمت چشم اندازی است که باید به آن برسیم و عظمت نقش نیروی جوان متعهد.
خراسان: رضا توکلی در یادداشتی با عنوان «فرصت های نخستین سفر رئیسی به پکن» این گونه نوشت: اواسط آذر امسال بود که شی جین پینگ رئیس جمهور چین پا به ریاض گذاشت و در انتهای سفر خود پای یک بیانیه ضد ایرانی را امضا کرد. بیانیه ای که با واکنش های زیادی همراه شد و در نهایت معاون رئیس جمهور چین در سفری به ایران از تهران دلجویی کرد. البته واقعیت این است که بیانیه 2۰22 تکرار بیانیه سال 2۰۱۴ چین است و به رغم تباین با منافع ملی ایران به معنی کنار نهادن ایران از نقشه چین نیست چرا که چین هم به خوبی می داند بدون حضور و نقش ایران به فعلیت رساندن طرح ها و برنامه های اقتصادی خود به خصوص طرح یک کمربند - یک جاده در منطقه با چالش های جدی مواجه خواهد شد. چین طی راهبرد تأمین انرژی پس از گران شدن زغال سنگ قصد دارد از طریق گاز قطر و روسیه و نفت ایران و عربستان زنجیره انرژی خود را تکمیل کند که احداث خط لوله گوریه به جاسک در ایران در راستای همکاری ایران و چین انجام شد. در این میان چین همچنان برای مقابله با تهدیدات امنیتی از آسیای مرکزی و حوزه پیمان شانگهای و افغانستان تا نیروهای متحد ایران در عراق و لبنان که هم پیمان طرح جاده ابریشم هستند به نقش امنیتی ایران نیاز دارد. از این رو نزدیکی چین و عربستان به معنی نادیده گرفتن نقش ایران برای راهبرد چینی ها در منطقه نیست
عصر ایرانیان: شهریار حیدری در یادداشتی با عنوان «رفتارهای باکو تحت تاثیر لابی های صهیونیستی» نوشت: اقدام وزارت خارجه جمهوری آذربایجان مبنی بر اینکه شهروندان این کشور به جز موارد ضروری به ایران سفر نکنند، اقدامی سیاسی است، باکو متاسفانه هنوز به بلوغ سیاسی کامل نرسیده است. دو کشور دارای اشتراکات فراوان تاریخی، مذهبی، فرهنگی و غیره هستند لذا رفتارهای آذربایجان نباید تحت تاثیر لابی های صهیونیستی باشد، در واقع روابط خارجی جمهوری آذربایجان تحت تاثیر آمریکا، رژیم صهیونیستی، ترکیه و برخی از کشورهای عربی منطقه است. به عبارتی این کشور همانند گوشت قربانی میان سیاست خارجی کشورهای یاد شده و رژیم غاصب تقسیم شده است. بر این اساس مشاهده می شود که سیاست ها و تصمیم گیری های آمریکا، رژیم صهیونیستی و غیره از زبان مقامات سیاسی جمهوری آذربایجان مطرح می شود که تایید کننده عدم دستیابی به بلوغ سیاسی و برخورداری از اقتدار ملی است.
قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «دیپلماسی بشردوستانه محور مقاومت» چنین نوشت: بـــاوجـــود تــــلاش غــــرب بـــرای نــــادیــــده گــرفــتــن ســـوریـــه و اکتفای رسـانـه هـای آن هــا به نشر خـبـرهـای کـوتـاه از این فـاجـعـه انــســانــی، فـرمـانـده نیروی قـدس سپاه پـاسـداران انقلاب اسلامی بـا سفر بـه مناطق زلـزلـه زده سـوریـه و حضور در کـنـار مــردم ایــن کـشـور ایــن پـیـام را بـه اتـاق فکرهای منطقه ای و فرامنطقه ای مخابره کرد که جمهوری اسلامی ایران باقدرت به حضور در کنار مردم سوریه و حمایت از امنیت این کشور ادامه می دهد. اگـرچـه در روزهـــای گذشته برخی رسانه های غرب گرای داخلی و خارجی به دنبال لجن پراکنی و تخریب اقـدامـات انـسـان دوسـتـان ایــران در حمایت از مردم سوریه بودند، اما سفر سردار قـاآنـی بـه مناطق زلـزلـه زده سـوریـه را می توان نمایش دیپلماسی بشردوستانه محور مقاومت دانست. به گفته رسانه رسمی سوریه سانا، این روزها سردار اسماعیل قاآنی باهدف نظارت بـر امـدادرسـانـی بـه مــردم سـوریـه وارد مناطق زلـزلـه زده در شمال غـرب ایـن کشور شـده و از نزدیک بر امدادرسانی رزمندگان جبهه مقاومت اسامی که از ایـران، عـراق و لبنان وارد منطقه شـده انـد، نظارت می کند.
ارسال دیدگاه