روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله چندجانبه گرایی اولویت سیاست خارجی ایران، حضور حماسی مردم و مسئولیت کارگزاران، نسخه ارتقای روابط تهران-پکن به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله چندجانبه گرایی اولویت سیاست خارجی ایران، حضور حماسی مردم و مسئولیت کارگزاران، نسخه ارتقای روابط تهران-پکن به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «آقای روحانی، حافظه تاریخی ملت پاک نشده!» نوشت: آقای روحانی رئیس جمهور سابق کشورمان گفته اند کشورهای 1+5 در اسفند ۹۹ ،حتی شروط ما برای رفع برخی تحریم های غیرهسته ای را هم پذیرفته بودند اما مصوبه مجلس جلوی احیای برجام را گرفت! در این باره گفتنی است که مصوبه مورد اشاره آقای روحانی قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران است که بعد از خود داری آمریکا و اروپا از انجام تعهدات برجامی خود در مجلس شــورای اسلامی به تصویب رسیده بود. موضوع مصوبه یاد شده آن است که چنانچه طرف مقابل کماکان از انجام تعهداتی که در برجام پذیرفته است خودداری کند، دولت ایران نیز موظف خواهد بود تعهدات برجامی خود را به تدریج کاهش بدهد. به بیان دیگر، مصوبه مجلس برای پایان دادن به دیپلماسی منفعالنه دولت آقای روحانی و الزام طرف مقابل به لغو تحریم ها و انجام تعهداتش بوده است و معلوم نیست نظر جناب روحانی که آن را مانع رفع تحریم ها دانسته اند از کجای این مصوبه بیرون آمده اســت؟! اگر به گفته ایشان، کشورهای 1+5 آماده لغو تحریم ها بودند! که باید از مصوبه مجلس اســتقبال می کردند، جنابعالی چگونه آن را مانع رفع تحریم ها دانسته اید؟!
وطن امروز: محمدحسین مهدوی زادگان در یادداشتی با عنوان «از این حماسه به راحتی عبور نکنیم» چنین نوشت: این روزها، فرانسه و انگلیس به کانون اعتراض و اعتصاب بی سابقه در اروپا تبدیل شده اند. تظاهرات ۳ میلیونی اخیر در پاریس و مارسی، دولت امانوئل مکرون را زمینگیر کرده و دولت ریشی سوناک در انگلیس نیز به دنبال اعتصاب تاریخی صاحبان مشاغل درمانی و حوزه حمل ونقل، در آستانه تبدیل شدن به پنجمین دولت ساقط شده محافظه کار طی 9 سال اخیر است! در میان این همه اعتصاب و اعتراض، صحنه های ضرب و جرح معترضان و دستگیری آنها نه تنها در اکثر رسانه های اروپایی، بلکه در دستورالعمل های کاری سازمان ها و موسسات به اصطلاح حقوق بشری در غرب نیز جایگاهی ندارد! سوال اصلی این است: صحنه ها، مستندات، ارقام و»اعداد در سیاستگذاری رسانه ای- تبلیغاتی غرب، منبعث از واقعیات است یا از ترکیب دستکاری شده آنها، تصاویر مجازی و کاذب مدنظر آمریکا - اروپا با هدف اغوای افکار عمومی دنیا خلق می شود؟ قطعا گزینه دوم صحیح است اما چگونه؟!
اطلاعات: در مطلبی با عنوان «سفر رسمی رئیس جمهوری به چین» نوشت: با دعوت رسمي رئیس جمهوري چین، رئیس جمهوري ایران دیدار سه روزه از چین را آغاز كرد. با انتشار رسانه اي این خبر، بررسي، نقد و تحلیل درباره آن در رسانه هاي داخل كشور و همچنین در خارج از ایران كلید زده شد كه به طور عمده مي توان مجموعه انعكاس هاي خبري-رسانه اي آن را چنین شمارش كرد: از چند ماه گذشته تاكنون رسانه هاي معاند فارسي زبان در اروپا و آمریكا با سرمایه گذاري و هزینه پردازي میلیون ها دلار به خصوص از سوي برخي از دولت ها در منطقه و ثروت دلارهاي نفتي آنها همچنین از سوي دولت آمریكا و سه كشور اصلي اروپایي آلمان، فرانسه و انگلیس پرچم جنگ رواني خبري و تبلیغاتي علیه جمهوري اساتمي برافراشتند. این جنگ رسانه اي با محورهاي گوناگون همچنان ادامه دارد. از شاخص هاي عمده و محوري آن یكي هم این است كه جمهوري اسلامي ایران نه فقط در منطقه كه در صحنه روابط بین المللي به سوي انزواي كامل رفته است؛ در حالي كه واقعیت ها در صحنه تنظیم روابط دو و چند جانبه به خصوص در روابط اقتصادي همچنان خلاف تصورسازي هاي تخریبي ناشي از جنگ رواني-رسانه هاي معاند فارسي زبان و بنگاه هاي خبرساز صهیونیستي در غرب را نشان مي دهد.
جوان: رسول سنایی راد در یادداشتی با عنوان «حضور حماسی مردم و مسئولیت کارگزاران» چنین نوشت: مراسم جشن و اجتماع مردمی روز 22بهمن، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را می توان یک شاخص برای تعیین میزان وفاداری، همراهی و حمایت مردم از انقلاب، ارزش ها، دستاوردها و حفظ اتحاد و انسجام برای دفاع از آن دانست. از این رو، همه ساله شاهد حضور تعداد زیادی از خبرنگاران و نمایندگان رسانه های کشورهای مختلف در این مراسم هستیم که پوششی برای کارشناسان سرویس های بعضا اطلاعاتی و امنیتی کشورهای رقیب و معاند نیز محسوب می شود. خبرنگاران و رسانه هایی که فقط برای انعکاس خبری این رویداد، زحمت حضور در مراسم مأموریت ارزیابی و برآورد وضعیت از را نداشته، بلکه بعضی از آنان، احتمالا میزان محبوبیت و مقبولیت نظام جمهوری اسلامی ایران در بین مردم یا به عبارتی سنجش اقتدار مردمی آن را دنبال می کنند.
خراسان: هادی محمدی در یادداشتی با عنوان «نسخه ارتقای روابط تهران-پکن» این گونه نوشت: روز گذشته سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به چین سفر کرد و دیدارهای مهم و سطح بالایی با مقامات ارشد این کشور داشت. همچنین اسناد متعددی در این دیدارها به امضای دو طرف رسید ، اما این سفر از دو جهت مهم و قابل ارزیابی جدی تر است . نکته اول مانور ایران در عرصه سیاست خارجی و نمایش عدم انزوا در برابر فشارها و محدودیت های غربی است و دومین نکته حرکت به سوی اجرایی کردن مهم ترین سند دوجانبه ایران با کشورهای دیگر موسوم به برنامه جامع 25 ساله ایران و چین . در ادامه به این دو موضوع بیشتر می پردازیم . حدود یک سال پیش بود که امضای توافق 25 ساله ایران و چین واکنش جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا را به همراه داشت و او را وادار کرد که اعتراف کند نگران روابط چین و ایران است. بایدن در فروردین ماه سال 1400 و چند روز پس از امضای توافق 25 ساله ایران و چین در تهران توسط ظریف وزیرخارجه وقت ایران و وانگ یی وزیرخارجه چین ، در پاسخ به سوال یک خبرنگار که پرسید آیا نگران مشارکت ایران و چین هستید؟ گفت، یک سال است که نگران آن هستم.
عصر ایرانیان: محمود عباس زاده مشگینی در سرمقاله ای با عنوان «غرب فقط در صدد امتیازگیری بیشتر از ایران است» نوشت: تعطیلی اینستکس از سوی طرف های غربی و عدم توجه به مفاد توافق برنامه جامع اقدام مشترک نشان دهنده ذات آنها است، وقتی آمریکایی ها امضاء خود از برجام را پس گرفتند، مشخص شد اروپایی ها نقش پلیس خوب را در مقابل سیاستمداران کاخ سفید ایفا می کنند. در واقع غربی ها درصدد امتیازگیری بیشتر از ایران بودند و با سازوکارهای ابداعی خودشان به نوعی مسیری را برای جبران اقدام ایالات متحده باز می کردند اما با ایجاد موانع آن راهکارها را مسدود می کردند. اینستکس مصداقی از اقدامات یاد شده غربی ها محسوب می شود به عبارتی اینستکس راهکاری برای جبران خسارت های خروج یکجانبه واشنگتن از برجام بود اما تحریم های آمریکا مانع تحقق اهداف اولیه این سازوکار شد که تایید کننده نکته یاد شده است. بدون شک باید اذعان کرد اروپایی نیز همانند مقامات آمریکایی در برجام عمل کردند و به هیچ عنوان تعهداتی که برایشان تعیین شده بود را عملیاتی نکردند که بیانگر یکسان بودن سیاست هایشان با ایالات متحده است و فقط روش اجرای آن متفاوت است.
قدس: محمدجواد استادی در یادداشتی با عنوان «چندجانبه گرایی اولویت سیاست خارجی ایران» چنین نوشت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک ساختار بـرآمـده از گفتمان انـقـلاب اسـلامـی هـمـواره بـر حفظ استقلال کشور و ثبات ارزش هــای بنیادین گفتمان مـورد اشــاره، تأکید داشته اسـت. ایـن تأکید تا بدان جا اهمیت دارد که شاخص استقلال همواره یکی از اصلی ترین معیارها در همه شئون مرتبط با حکمروایی بـوده اسـت. ولی این مسئله به هیچ عنوان به معنای یک جانبه گرایی در گستره دیپلماسی جمهوری اسلامی ایـران محسوب نمی شود، بلکه سـیـاسـت ورزان و کــارگــزاران هـمـواره بر توجه به رویکرد چندجانبه گرایی و مشارکت و همراهی با دیگر کشورها برای تحقق اهداف مشترک تأکید کرده اند.
ارسال دیدگاه