روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله اتاق جنگ اقتصادی ما کجاست، فاشیسم ضرب در فمینیسم، مدیریت ارزی بدون تصمیمات سینوسی به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله اتاق جنگ اقتصادی ما کجاست، فاشیسم ضرب در فمینیسم، مدیریت ارزی بدون تصمیمات سینوسی به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «اتاق جنگ اقتصادی ما کجاست؟» نوشت: دیروز آقای خانــدوزی وزیر محترم امور اقتصــادی و دارایی کشورمان بعد از حضور در جلســه غیر علنی مجلس شورای اسلامی کــه باتفاق آقایان مخبر و فرزین صورت گرفته بود، به خبرنگاران گفت »پشــت پرده اختلالات بازار ارز شناسایی شــده و به زودی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی و قضایی تکلیف این افراد را مشخص خواهند کرد. آقای قالیباف رئیس محترم مجلس شــورای اســلامی نیز با اشاره به همان نشست، اعلام کرد برای ساماندهی بازار ارز به جمع بندی خوبی رســیده ایم. این دو خبر، اگرچه امید آفرین است ولی اشاره به نکته ای در این باره نیز ضروری به نظر می رسد. کشــور عزیزمان ایران، دومین کشــور دارای توانایی ساخت دریچه قلب در جهان اســت؛ دومین کشور در درمان تالاسمی با شیوه پیوند مغز استخوان؛ سومین تولیدکننده دکل های انتقال برق؛ رتبه دهم جهانی در فناوری لیزر؛ مقام دوم جهان در زمینه تولید نانو دارو؛ چهارمین کشور در تولید اتانول در دنیا؛ رتبه سوم جهان در صنعت سد سازی؛ نهمین کشــور دارای چرخه کامل فناوری فضایی؛ دومین کشور دارای فناوری تولید پهپاد رادارگریز؛ اولین کشــور تولیدکننده صنعتی بیوایمپلنت؛ چهارمین قدرت موشکی جهان؛ جزو 10 کشور سازنده زیردریایی در جهان؛ تولیدکننده سریع ترین اژدر رادارگریز در جهان؛ دارای مولفه استراتژیک خودکفایی در بنزین؛ پنجمین کشور برتر سازنده ربات انسان نما؛ چهارمین کشــور صاحب فناوری ساخت نیروگاه خورشــیدی در جهان؛ اولین سازنده استارتر هواپیما در غرب آسیا؛ چهارمین قدرت دریایی جهان، پرتاب موفق ماهواره به فضا، از معدود کشــورهای تولید کننده سوخت ترکیبی برای موشــک ها، افتخار آفرینی در تولید واکسن کرونا و دارای بزرگ ترین کارخانه تولید واکسن در غرب آسیا و... همین دیروز سردار حاجی زاده فرمانده هوا فضای سپاه از ساخت موشک های هایپر سونیک نقطه زن با برد 2000 کیلومتر خبر داد و ده ها دستاورد بــزرگ و بی نظیر و یا کم نظیر دیگر که فقط بخشــی از توانمندی های غرورآفرین و افتخارآمیز جمهوری اسلامی ایران است.
وطن امروز: حنیف غفاری در یادداشتی با عنوان «فاشیسم ضرب در فمینیسم» چنین نوشت: جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا در یک دروغ پردازی آشکار علیه کشورمان، مدعی اعدام افراد بی حجاب توسط جمهوری اسلامی ایران شده و متناظر با این ادعای وقیح، گفته است کشورش دیگر نمی تواند آنچه را در ایران رخ می دهد تحمل کند! ملونی در این باره مدعی شد: اگر تهران رفتار خود را تغییر ندهد، ایتالیا با متحدانش مشورت خواهد کرد تا اقدامات موثرتری علیه آن انجام دهد. احکام افرادی که در اعتراضات شرکت می کنند یا زنانی که از پوشیدن روسری خودداری می کنند، شکلی بشدت نامتناسب و غیرقابل قبول از مجازات است.
اطلاعات: سید مسعود رضوی در یادداشتی با عنوان «افق تحول» نوشت: كي از مزاياي زبان فارسي، افزونه هاي واژگاني زبان هاي ديگر است. از اسم مكان استاديوم که يک واژه يوناني است و با اسكندر مقدوني به ايران آمد تا علم که عربي است و در دو معناي آگاهي و دانش به کار مي رود و در دوران اسلامي به زبان فارسي افزوده شد، آقا و خانم از مغولي، آخوند به معناي ما و بسياردان از چيني، و در سال هاي اخير واژگان فرنگي، دکوراسيون از لفظ هاي زبان فرانسه، فوتبال از انگليسي و ... اما در پس مشابهت برخي کلمات، بايد توجه کنيم که همة واژه ها مترادف نيستند؛ برخي بار مثبت دارند و تعدادي بار منفي يا خنثي. مثلا تخريب يک خانه با کوبيدن بنا و ويراني سرا، در ابتدا مترادف به نظر مي رسد.
جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «بنیه بی نظیر ثروت اجتماعی نظام» چنین نوشت: در ميان نظام های سياسی موجود دنيا، معدودی از نظامات هستند كه كاملا برخاسته از جنبش مردمی هستند. اين موضوع در كشورهای غيرابرقدرت جدی تر است. به جز كشور هايی كه هنوز رژيم های ديكتاتوری يا استبداد وراثتی بر آنها حاكم است، حتی بسياری از دموكراسی های دنيا ناشی از انقلابات مردمی نيستند، بلكه حاكميت مردم درآن ها گاه با واگذاری قدرت از سوی اشغالگران يا استعمارگران خارجی تحقق يافته است. نظام جمهوری اسلامی ايران در اين ويژه، جايگاهی شاخص دارد. تغيير نظام سياسی از سلطنت به جمهوری اسلامی در انقلابی كاملا مردمی و بدون دخالت خارجی رخ داد و اتفاقا ابرقدرت های غربی حامی رژيم پهلوی بودند. هرچند مردمی بودن انقلاب اسلامی چنان واضح بود كه هيچ جای شبهه ای نمی گذاشت، اما امام خمينی اصرار داشتند تا در فرايندی رسمی و همه پرسی، اراده مردم آشكار شود. گويی امام ادعاهای واهی و شبهات پوچی را كه در دهه های بعدی عليه واقعيت های تاريخی مطرح شد، به چشم می ديد. جالب اين است كه اين اراده نه فقط در همه پرسی قانون اساسی در فروردين 1357 كه در كل اين سال رخ نمود، به گونه ای كه در اين سال در پنج انتخابات كه در فصول مختلف سال برگزار شد، مردم ايران بار ها به پای صندوق رأی رفتند و قريب 72 ميليون برگه رأی در اين پنج انتخابات به داخل صندوق آرا انداختند كه نصابی بی نظير در تاريخ انقلابات دنياست.
خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «مدیریت ارزی بدون تصمیمات سینوسی» این گونه نوشت: قطعا یکی از اصلی ترین وظایف هر دولتی که مسئول اداره امور اجرایی کشور است، حفظ قدرت خرید مردم است. حفظ این قدرت خرید در گرو حفظ ارزش پول ملی یا کنترل حدود تغییرات آن است به نحوی که اقتصاد کشور اگرچه در مقاطعی با پدیده افت ارزش پول ملی مواجه شود، اما پذیرای پدیده سقوط ارزش پول ملی و تغییرات شدید آن نباشد چرا که تبعات تورمی چنین پدیده ای و همچنین نااطمینانی ناشی از آن، دو عارضه تورم و رکود را همزمان ایجاد می کند که مواجهه با آن پیچیدگی و سختی بیشتری نسبت به زمانی دارد که صرفا با پدیده تورم یا رکود مواجه باشیم.
عصر ایرانیان: فریدون عباسی در سرمقاله ای با عنوان «غربی ها به دنبال جنجال آفرینی» نوشت: ادعای خبرگزاری بلومبرگ درباره نقل قول دیپلمات های بلند پایه مبنی بر گزارش بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در ایران از شناسایی اورانیوم ۸۴ درصد غنی شده در راستای جنجال آفرینی است، جمهوری اسلامی ایران غنی سازی اورانیوم را از 3 و نیم درصد شروع کرد و توانایی غنی سازی اورانیوم بالای 90 درصد را هم دارد، ما به طور تخصصی توانستیم حد بالای غنی سازی را به دست بیاوریم اما بر اساس نیازمان به غنی سازی اورانیوم می پردازیم. جمهوری اسلامی ایران به غنی سازی 20 درصد پرداخت زیرا برای رآکتور تهران به آن میزان نیاز داشت و سمت به غنی سازی 60 درصد پیش رفت تا سوخت لازم را برای پیشران های هسته ای تهیه کند. دولت قبل دستور حرکت به سمت پیشران های هسته ای را داد و مصوبه مجلس هم برای ساخت زیردریایی هسته ای داشتیم لذا برای تحقق این هدف به سوخت بالا نیاز داریم و مطابق نیاز، کارمان را به تدریج انجام می دهیم.
قدس: محمدی در مطلبی با عنوان «اشراف 360 درجه ا پاوه تا غزه» چنین نوشت: فـرمـانـده نـیـروی هوافضای سپاه در تازه ترین سخنانش در برنامه صف اول از رونمایی موشک کروز پاوه خبر داده و جزئیاتی درباره موشک هایپرسونیک ایـرانـی ارائـــه و گفت دیگر هیچ موشک غیرنقطه زنی نمی سازیم. کاهش وزن موشک های دوربــرد به یک چهارم، افزایش کارایی سرجنگی ها تا 10 برابر، کاهش زمان آمـاده سـازی آن به یک ششم نسبت به گذشته و اعلام رونمایی از موشک کروز با برد یک هزار و 650 کیلومتر با نام پـاوه در کنار تأکید بر اینکه اکنون با کروزها و پهپادها تهدید بـرای دشمن را 360 درجه کردیم و از هر طرف قابلیت زدن اهداف را داریم، دیگر بخش های پراهمیت سخنان سردار حاجی زاده بود. توضیحات فرمانده هوافضای سپاه درباره موشک هایپرسونیک نیز با این نتیجه گیری همراه شد که نه می توان سامانه ای ضد آن ساخت و نه برترسازی آمریکا با وجود این موشک معنادار است.
ارسال دیدگاه