روز اول ماه مبارک رمضان چه اعمالی توصیه شده است؟
برای مسلمانان روز اول ماه مبارک رمضان یک روز مهم و پربار از نظر روحانی و جسمانی است که سعی میکنند با انجام اعمال مذهبی به بهبود و تقویت روحی خود بپردازند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ماه مبارک رمضان یکی از مهمترین ماههای تقویت روحانی و پاکسازی جسمانی برای مسلمانان است. ماهی است که به عنوان خجستهترین و بهترین ماه در اسلام شناخته شده است. روز اول این ماه برای مسلمانان در سراسر جهان، روزی خاص و مهم است و مورد احترام و توجه قرار میگیرد.
روز اول ماه رمضان به عنوان شروع ماه مبارک رمضان، با سحرخیزی و آغاز روزهداری آغاز میشود. در این روز، مسلمانان به تعبیر خود، "مهمان خدا" هستند و به تلاش برای بهبود خود و پیوستن به خداوند متعال میپردازند. در این روز، مسلمانان سعی میکنند با انجام اعمال مذهبی مانند نماز و قرآن خوانی، بهبود و تقویت روحی خود بپردازند.
بیشتر بخوانید:
پنجشنبه اول ماه مبارک رمضان است
دعای نخستین روز از ماه مبارک رمضان به همراه ترجمه
ترتیل جزء اول قرآن کریم به همراه صوت، متن و ترجمه
اوقات شرعی به افق تهران پنج شنبه ۳ فروردین ۱۴۰۲ اعلام شد
جدول اوقات شرعی تهران در ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۲
در کل روز نخست ماه مبارک رمضان چند عمل مستحبّ است:
اوّل: غسل نمودن در آب جارى،و بر سر ريختن سى كف دست آب،كه در تمام طول سال باعث ايمنى از همه دردها و بيماريهاست.
دوم: كفى از گلاب به روى خويش بزند،تا از خوارى و پريشانى نجات يابد و قدرى هم به سر خود بمالد،تا در آن سال از سرسام[در برخى نسخه ها:برسام،به معنى بيمارى سينه]ايمن گردد.
سوّم: دو ركعت نماز اول ماه را بجا آورد و صدقه بدهد.
چهارم: دو ركعت نماز بخواند،در ركعت اول سورههاى«حمد» و«انّا فتحنا»را و در ركعت دوم سوره«حمد»و هر سوره ديگرى را كه بخواهد بخواند،تا حق تعالى در آن سال بديها را از او دور سازد،و تا سال آينده در پناه خدا باشد.
پنجم: پس از طلوع فجر اين دعا را بخواند:
اللَّهُمَّ قَدْ حَضَرَ شَهْرُ رَمَضَانَ وَ قَدِ افْتَرَضْتَ عَلَيْنَا صِيَامَهُ وَ أَنْزَلْتَ فِيهِ الْقُرْآنَ هُدًى لِلنَّاسِ وَ بَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَ الْفُرْقَانِ اللَّهُمَّ أَعِنَّا عَلَى صِيَامِهِ وَ تَقَبَّلْهُ مِنَّا وَ تَسَلَّمْهُ مِنَّا وَ سَلِّمْهُ لَنَا فِي يُسْرٍ مِنْكَ وَ عَافِيَةٍ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ .
خدايا ماه رمضان رسيد،تو روزهاش را بر ما واجب نمودهاى،و قرآن را در آن براى هدايت مردم،و دلايل روشنى از هدايت و شناسايى از باطل نازل كردهاى.خدايا ما را بر روزهاش يارى كن،و آن را از ما بپذير، و اين ماه را از ما به سلامت دريافت كن،و آن را براى ما از سوى خويش در آسانى و عافيت سالم بدار،همانا تو بر هرچيز توانايى.
ششم: دعاى چهل وچهارم صحيفه كامله را اگر در شب قبل نخوانده بخواند.
ارسال دیدگاه