اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ماه من که تو باشی، ترمز خودرو کشیده شد، ارزیابی کاداستری تورم به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ماه من که تو باشی، ترمز خودرو کشیده شد، ارزیابی کاداستری تورم به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «ماه من که تو باشی» نوشت: ای مردم! به درســتی که ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به شما رو کرده است. ماهی که نزد خدا بهترین ماه ها، روزهایش بهترین روزها، شبهایش بهترین شب ها و ساعاتش بهترین ساعات است و... و این خطبه شعبانیه رسول خداست که سلام خدا و بندگانش بر او و خاندانش باد. همین چند روز پیش و در ابتدای ماه مبارک رمضان بود که این خطبه دلچسب، خوانده شد و ذوق کردیم و گویی هیجانی در وجودمان حس شد که ماه خدا آمد. ماهی که غصه ها را می برد و گناهان را می زداید و نفسی در هوای بهشتی اش تازه می کنیم. ماهی که مثل درختی بزرگ، و با سایه ای فراهم و گسترده و خنک در بیابان گرم و طاقت سوز، پناهمان می دهد یا مثل چشمه ای که از آب گوارایش، درخستگی و گرمای سخت، گلو و جان، تازه می کنیم. آخ که چقدر در این روزگاران به این هوای تازه و آب گوارا نیاز داشتیم و داریم. ماهی که مثل مادر مهربان بود و ما کودکان رمیده از خطر، به دامن بلندش پناه می بردیم. ماهی که ماه ماه های خداست و از شدت احترامی که پیش خدا دارد، خوب و بد را با هم می پذیرند.

وطن امروز: در مطلبی با عنوان «ترمز خودرو کشیده شد؟» چنین نوشت: بازار خودرو هفته جاری با اعلام نوبت دهی به متقاضیان طرح یکپارچه خودرو با روند ریزشی همراه شد، به طوری که خودروهای داخلی بین ۱۰ تا ۲۶ میلیون تومان کاهش قیمت را تجربه کردند و خودروهای مونتاژی نیز از ۳۰ تا ۹۵ میلیون تومان افت داشتند که این موضوع سبب عقب نشینی خریداران در بازار شد. همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به عرضه ۹ محصول جدید خودرویی در سال جاری گفت که می تواند سمت عرضه خودرو را تقویت کند. البته باید این را هم در نظر گرفت که رشد قابل توجه خودروهای مختلف داخلی و خارجی در طول ماه های اخیر باعث ایجاد شکاف قیمتی بزرگی میان قیمت بازار و کارخانه شده که علاوه بر اینکه قدرت خرید عموم مردم برای دسترسی به خودرو را بسیار کاهش داده است، موجب تشدید تقاضای سفته بازانه نیز در بازار خودرو شده است.

اطلاعات: سید علی دوستی موسوی در یادداشتی با عنوان «ارزیابی کاداستری تورم» نوشت: سوال بزرگ این است: راه حل کاهش تورم رو به افزایش موجود در اقتصاد ایران چیست؟ برای پاسخ به این پرسش باید ریشه تورم موجود در کشور را مورد ارزیابی کلان و کاداستری؛ یعنی حدنگاری به روش هوایی که با آن می توان زمین بازی واجزایش را از بالا به طور ساده و پهناور دید، قرارداد. براین اساس می توان این گونه گفت که تورم موجود کشور دو ریشه کلان اقتصادی وغیراقتصادی دارد که به زیرشاخه ها وعوامل مختلفی تقسیم می شود. ریشه های اقتصادی تورم که مشخص است و درباره آن بحث های کارشناسی مفصلی صورت گرفته است: چاپ پول بی ضابطه دردهه های اخیر و افزایش آن در چند سال گذشته، وضعیت نابسامان تولید و کاهش شدید سرمایه گذاری و درنتیجه برهم خوردن موازنه میان عرضه وتقاضای کالاها و خدمات، کسری بودجه دولت و لذا پول درآوردن دولت، همواره وبه هر قیمت و از همه چیز، ساختارهای غیرشفاف و رانتی و فسادزای اقتصاد ایران و ده ها عامل دیگر.

جوان: غلامرضا صادقیان در سرمقاله ای با عنوان «رفراندون چگونه بامبول می شود» چنین نوشت: رفراندوم در نظام های مردم سالار و پارلمانی تعريف و كاربرد خاص خود را دارد اما هميشه در ترفندهای سياسی يك نواله و طعمه اساسی است كه خارج از تعريف و سازوكار پذيرفته شده آن در دست بازيگران سياسی قرار می گيرد، زيرا ظرفيت آن را دارد كه مزه ها و طعم های متنوعی از آن بروز داده شود. با آنكه بسياری از شاخص های دموكراسی از جمله همين رفراندوم فراوان نقد شده و نقاط ضعفش مشخص شده است اما چون مردم سالاری و رأی مردم در اين نظام ها مسئله ای قطعی و پذيرفته شده است، همواره اين اميد و ادعا وجود دارد كه نظام های مردم سالار و دموكراتيك سرانجام در داخل خود نقاط ضعف را برطرف كنند و بنابراين پذيرفته شده است در هر شرايط نظام های مردم سالار از نظام های غيرمردم سالار بهتر خواهند بود.

خراسان: حامد رحیم پور در یادداشتی با عنوان «رضا پهلوی؛ نقطه پایان» این گونه نوشت: این چند روز که خبر سفر ربع پهلوی به اسرائیل منتشر شــده از بـرانـدازهـا گرفته تـا مقامات صهیونیستی همه در حـال تمسخر ایـن سفر هستند .حتی پوشش رسانه ای، سطح تشریفات وعکس هایی که از ایـن سفر منتشر می شود خود دستمایه طنزپردازی خیلی ها شده است. درواقـع دیدارهای غیر رسمی در مکان هایی نامتعارف، بدون تشریفات معمول، بدون نشان و پرچم همگی نشان دهنده جـدی نبودن و رسانه ای بودن حضور پهلوی در سرزمین های اشغالی است.جالب این جاست حتی طرف اسرائیلی نیز با انتشارتصاویری از زبـان بدن طرف ایرانی شامل بدن قوز کرده، دست و پاهای باز و هیجان زده و... می خواهد نشان دهد که صهیونیست ها برای تحقیر ایران حتی از دشمن جمهوری اسلامی هم استفاده ابزاری می کنند و به آن کسی که آمده به آن ها تکیه کند هم رحم نمی کنند.

قدس: آرش خلیل خانه در مطلبی با عنوان «لوایح مهم دولت بایکوت شده اند» نوشت: سخنگوی دولــت دربــاره گمانه ها در مورد احتمال و امکان ادامه تغییرات در دولت به ویژه برکناری فاطمی امین که در آستانه استیضاح دوباره قرار دارد، تصریح کرد: دولت هیچ قصدی برای تغییر در وزارت صمت ندارد. بهادری جهرمی با اشاره به اینکه قاعده کلی تغییر مدیران در دولـت ارزیابی مدیریتی، یا حوادثی است که برای برخی مدیران رخ می دهد، گفت: عمده مسائلی که در مـورد آقـای فاطمی امین و وزارت صمت مطرح می شود، مربوط به موضوع خودرو است، درحالی که وزارت صمت مجموعه ای بزرگ و با مسئولیت های گسترده و متنوع است و برای ارزیابی آن نباید و نمی توان یک جزء از حوزه فعالیت آن مثل خودرو را ملاک قرار داد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه