اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله دام خطرناک آمریکا در شرق آسیا، رفراندوم‌هراسی و نیت‌های آلوده، در انتظار تغییر منش دوقطبی سازها به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله دام خطرناک آمریکا در شرق آسیا، رفراندوم‌هراسی و نیت‌های آلوده، در انتظار تغییر منش دوقطبی سازها به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «پرسشی خاضعانه از رسول خدا(ص)» نوشت: چند سال قبل در یکی از یادداشــت های کیهان به نکته ای اشاره کرده و آورده بودیم ســوره هود که نازل شد، غم سنگینی بر قلب رسول خدا(ص) نشســت و از آن پس، بارها به غصه می فرمود: ســوره هود مرا پیر کرد. چرا؟ آیا اخبار تکان دهنده ای که از برپایی قیامت و ســختی های روز حساب در این ســوره بود، قلب پیامبر اعظم را فشــرده بود؟ آیاتی از این دست پیش از نزول ســوره هود و پس از آن هم آمده بود. چرا ســوره هود؟! رسول خدا (ص) در خصوص آیه 11۲ سوره هود یاد می فرمود آنگونه که تو را فرمان داده شده است استقامت کن.... اما، نظیر این آیه در سوره شــورا نیز آمده است. چرا سوره هود و نه سوره شورا؟! پاسخ را باید از زبان امام راحلمان -رضوان الله تعالی علیه- بشــنویم. حضرت امام در این باره می فرمایند... جمله فاستقم کما امرت در دو جای قرآن هست. یک جا در سوره شورا و یک جا هم در سوره هود، لکن پیغمبر اکرم(ص) فرموده است شیبتنی سوره هود... سوره هود مرا پیر کرد چرا سوره هود را فرمود؟ برای آنکه - این آیه- در سوره هود یک ذیلی دارد و آن این است که فاستقم کما امرت و من تاب معک آنگونه که تو را فرمان داده شده است استقامت کن و آنان که با تو به سوی خدا آمده اند نیز باید اســتقامت کنند. پیغمبر(ص) خوف نداشت از این که خودش استقامت داشته باشد، خودش می دانست دارد، اما می ترسید که ما استقامت نداشته باشیم.

وطن امروز: محمدحسین مهدوی زادگان در مطلبی با عنوان «دام خطرناک آمریکا در شرق آسیا» چنین نوشت: برگزاری مانور مشترک نظامیان آمریکایی، فیلیپینی و استرالیایی در دریای چین جنوبی، پرده از اسرار راهبرد مداخله گرایی واشنگتن در شرق آسیا برداشت. بخشی از این مداخله گرایی ناظر بر مهار قدرت چین به عنوان یک ابرقدرت و هژمون جدید بوده و بخش دیگر آن، با هدف تسلط بر آب های اقیانوس آرام و شبه جزیره کره رخ می دهد. در مقابل، ارتش چین در حالی رزمایش ۳ روزه در تنگه تایوان را هفته گذشته عملیاتی کرد که تسای اینگ ون رئیس جمهوری تایوان در واشنگتن با کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا دیدار می کرد. مقامات چینی می گویند این دیدار به نوعی تحریک ارتش چین محسوب می شود.

اطلاعات: احمد مسجدجامعی در یادداشتی با عنوان «جایگزینان سعدی» نوشت: ما این افتخار را داشتیم که هر سال، در آغاز سال نو، به دیدن زنده یاد احمد سمیعی گیالنی برویم و گاهی هم میهمان ایشان به صرف صبحانه ای طولانی باشیم. در سالی که چنین شرایطی فراهم نیامد، پیش از دوران فراگیرشدن کرونا، ترجیح دادیم در»روز سعدی، اول اردیبهشت ماه جلالی، به دیدارشان بشتابیم و از محضرشان بهره ببریم. آقای سمیعی، نثری پخته و سنجیده دارد که رنگ وبوی سعدی را می توان فراوان در آن یافت و جملۀ مشهوری از ایشان هست که زیبانویسی از درست نویسی دشوارتر است. آقای سمیعی دربارە زبان سعدی بر ویژگی سادگی و آسان فهمی آن، که در سبک شناسی، آن را سهل و ممتنع نامیده اند، تأکیدی ویژه داشت. به بیان دیگر،زبان سعدی را زمینی و آسان یاب می دانست و خودش در نوشتن، مصداق این ویژگی بود. از نگاه او، همین زمینی بودن باعث می شد که سعدی به عرصۀ سیاست هم وارد شود و بسیار نکته های بدیع و پندآموز و زیبا بگوید.

جوان: عبدالله گنجی در سرمقاله ای با عنوان «رفراندوم هراسی و نیت های آلوده» چنین نوشت: برخی گمان می کنند رفراندوم در اصل 59 قانون اساسی برای تغيير نظام سياسی است و مي پندارند روشی بدون خشونت برای گذار از جمهوری اسلامی است. برخی نيز تصور مي کنند رفراندوم می تواند اسلاميت نظام را تعطيل کند و درعين حال جمهوری اسلامی اسمی همچنان باقی بماند! روحانی فکر می کند طرح اين موضوع رأی ساز است و می توان در هر شرايط معيشتي نيز اين موضوع را طرح کرد و رأی آورد. به همين دليل وارد مصداق گزاره دقيق رفراندوم نمی شود. خود وی نيز می داند که طرح اين موضوع نوعی جنگ روانی، پوشاندن کچلی های خود و نوعی بی اخلاقی سياسی است. چرا؟ چون رفراندوم يک سازوکار حقوقی روشن است. چرا هيچ گامی به سوی اين فرايند برداشته نشد و نمی شود؟ اما در رسانه شعار آن داده می شود.

خراسان: امیررضا توکلی در یادداشتی با عنوان «در انتظار تغییر منش دوقطبی سازها» این گونه نوشت: سـخـنـان رهـبـر انــقــلاب در نـمـازعـیـد فطر بازتاب های فراوانی داشته است. توصیه به وحدت و عدم ورود به حاشیه ها با بازخوردهای مثبتی در فضای مجازی مواجه شده است. رهبر انقلاب تصریح می کنند: دشمن مایل است که مردم به خاطر عقاید و سلایق مختلف با هم بجنگند و دعـوا کنند. در یک جامعه، سلایق مختلفی هست، عقاید مختلفی هست، نگاه های مختلفی به مسائل هست؛ باشد، مانعی ندارد؛ همه در کنار هم زندگی کنند، ِ با هم کار کنند، با هم مهربانی کنند. رأفت میان مردم دستوری دینی نیز است. یکی از تاکیداتی که از امام رضا (ص) به پیروان خویش رسیده ، پیامی است که عبدالعظیم حسنی آن را روایت کرده است. در بخشی از این پیام مهم؛ امام بر ترک جدال ها و گفت وگو های بی نتیجه و بی ارزش تاکید کرده و روی آوردن دوستان اهل بیت (ع) به یکدیگر را یک ضرورت بیان می کنند.

عصر ایرانیان: یعقوب رضازاده در سرمقاله ای با عنوان «دولت ها از خط قرمز تحریم های آمریکایی عبور کرده اند» نوشت: محکومیت دو شرکت تجاری بین المللی کلمبیایی از سوی وزارت دادگستری آمریکا به اتهام نقض مقررات تحریمی ایران نشان دهنده سیاست های ضد ایرانی آمریکایی ها است، به صورت کلی اعمال فشار به کشورها از طریق تحریم، خلاف موازین بین المللی بوده و هیچ کشوری نباید برای رسیدن به اهداف خود از چنین اهرم غیر انسانی استفاده کند.کشورها نباید در مقابل سیاست های زورگویانه و استکباری آمریکایی ها تسلیم شوند، با وجود تمام فشارهای آمریکا و مجازات هایی که برای تحریم ها قرار داده اند کشورهایی هستند که بدون توجه به این اقدامات یکجانبه گرایانه به فعالیت های اقتصادی خود ادامه می دهند. امروز سیاست های واشنگتن در حوزه تحریم با شکست مواجه شده است و هر روزه شاهد عبور کشورها از مرز تحریم های آمریکایی از طریق افزایش همکاری با سایر کشورها هستیم.

قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «راهی تازه برای بچه های خودمان» چنین نوشت: ابلاغ ضوابط بخشودگی یا تخفیف در محدودیت ها و ممنوعیت های اداری، انتظامی و صنفی مرتکبان اعـمـال خــلاف قـانـون در اغـتـشـاش هـای سـال گذشته در آستانه عید سعید فطر و در امتداد فرمان عفو گسترده رهبر انقلاب اسلامی اقدامی کم نظیر در بـدل زدن بـه هـدف اصـلـی دشمن از پـــروژه آشـــوب یعنی تولید نـفـرت و شکاف اجتماعی و صیانت از آینده افـرادی بود که به علت غفلت و هیجان ناشی از پروپاگاندای بی نظیر معاندان، گرفتار پرونده، احکام کیفری و ســـوء سـابـقـه شـــده بــودنــد. کــلــیــدواژه مهم بچه های خودمان ... که رهبر انقلاب در زمان اغتشاش ها بـرای جوانانی که بر اثـر غفلت به پروژه دشمن پهلو داده بودند، بسیار استفاده شد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه