روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
![روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟](https://s3.dana.ir/dana/uploads/2023/04/25/562451c4e9af4b6f9bbd192edc8ba457.jpg)
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله نقش رژیم صهیونیستی در بحران سودان، کارنامه صنعت، تمرکز راهبردی بر مسئله فلسطین به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت های روز روزنامه های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله نقش رژیم صهیونیستی در بحران سودان، کارنامه صنعت، تمرکز راهبردی بر مسئله فلسطین به چشم می خورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «نقش رژیم صهیونیستی در بحران سودان» نوشت: ده روز از آغاز درگیری های سودان می گذرد و شواهد و قرائن از تشدید درگیری ها خبر می دهند. طی این ده روز تلاش محمد حمدان دقلو موسوم به حمیدتی فرمانده نیروهای موسوم به واکنش سریع بر پایتخت تمرکز داشــت. او کوشید با استفاده از نیروهای نسبتا ورزیده ای که در دارفور، لیبی و یمن تجربه جنگ داخلی داشــتند، نقاط اساسی پایتخت شامل کاخ ریاســت جمهوری، رادیو و تلویزیون دولتی، فرودگاه و محل اقامت رئیس جمهور را به تصرف خود درآورد و از این طریق بر ســودان حاکم گردد. این تلاش ها اگرچه با شــدت ادامه دارد اما هنوز به نتیجه نرسیده است. درخصوص تحولات سودان نکاتی وجود دارد. نیروهای حمیدتی از نظر ســابقه و تجربه، در زمان درگیری های دارفور در سال 138۲ به عنوان نسخه البشیر در مقابل قذافی برای یکپارچه نگه داشتن سودان مطرح شدند. اینها نیروهای قبایل غربی سودان بودند که مأموریت داشتند شــورش دارفور را بخوابانند و تا حد زیادی در این کار موفق بودند اما همین ها بعدها با مخالفان خارجی البشیر شامل رژیم صهیونیستی، مصر، عربســتان و امارات همراه شده، با فرماندهی ارتش سودان، حکومت البشیر را در ۲۲ فروردین 13۹8 ساقط کردند.
وطن امروز: در مطلبی با عنوان «کارنامه صنعت» چنین نوشت: سال 1401 با تمام فراز و نشيب های خود به اتمام رسيد و بررسی شاخص های کلان اقتصادی، صنعتی و تجاری حکایت از بهبود شرایط دارد. صنعت کشور به دليل عدم توجه دولت گذشته به لزوم سرمایه گذاری و ناکارآمدی های عمده در سياست گذاری تجاری و صنعتی عقب ماندگی شدیدی در یک دهه اخير داشت، بنابراین با دست فرمانی که در ابتدای دولت سيزدهم اتخاذ شد، ریل گذاری جدیدی جهت بازگشت بخش صنعت، معدن و تجارت کشور به مسير رشد و توسعه انجام شد. اقتصاد بخش حقيقی کشور که ميانگين رشد صفر درصد را در طول یک دهه اخير تجربه کرد، نيازمند عزمی جدی بود تا با برنامه ای منسجم و جامع، رشد مثبت را در سال های پيش رو تجربه کند.
اطلاعات: فتح الله آملی در یادداشتی با عنوان «سرچشمه باید گرفتن» نوشت: رئیس دستگاه قضا به نكته درستي اشاره دارد: ابر بدهكاران بانكي مهم هستند اما باید به کسي که ابر بدهكار خلق مي کند هم توجه کنیم. چه کسي این ابر بدهكاران را به وجود آورده است؟ یعني مهم است بدانیم که چه کسي میلیاردها بدهي بانكي دارد و آن را پرداخت نمي کند اما شاید مهم تر این است که بدانیم چه فرد یا افرادي امكان دریافت وام هاي کلان را به افراد حقیقي یا حقوقيت فراهم کرده اند؟ از آنجا که هزینه پول بانكي در فاقد صالحی مقایسه با میزان تورم در اقتصاد ایران با اختلاف معناداري همراه بوده، دریافت تسهیلات به نوعي با رانت گره خورده و مي خورد. معمولا در همه جاي دنیا به دلیل ماهیت خصوصي نظام بانكداري، پرداخت اعتبار و تسهیلات با یك منطق اقتصادي و با صلاحیت سنجي دقیق صورت مي گیرد. چون بانك با سرمایه و پس انداز مردم یعني سهامدارانش مجبور به ادامه فعالیت است و هم خرجي که مي کند، هم سرمایه گذاري که صورت مي دهد و هم اعتباري که مي بخشد همه و همه براساس حساب و کتاب دقیق است و لذا نه دولت و نه هیچ صاحب منصب و یا مقام سیاسي یا فرد با نفوذي نمي تواند بي قاعده برایش تعیین تكلیف کند و دولت فقط بر کار و عملكرد او نظارت دقیق دارد تا از چارچوب قانون و مقررات بالادستي تخلف نكند.
جوان: محمد جواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «تمرکز راهبردی بر مسئله فلسطین» چنین نوشت: يكی از مهم ترين پيامدهای تحولات اخير ديپلماتيک منطقه غرب آسيا را می توان در مسئله فلسطين مشاهده كرد. در پی ارتقای سطح تعامل ميان جمهوری اسلامی ايران و برخی كشورهای عربی منطقه نگرانی های عمده ای در سرزمين های اشغالی و در سطح راهبردی رژيم صهيونيستی پديد آمده است. اذعان داشت ً روزنامه صهيونيستی اسرائيل هيوم صراحتا كه رژيم اشغالگر قدس نتوانسته است تبعات همگرايی ايران و عربستان را هضم كند؛ همگرايی ای كه باعث توقف طرح های صهيونيستی در منطقه و توقف عادی سازی روابط با اين رژيم شده است. اين رسانه صهيونيستی با اذعان به شكل گيری ائتلاف جديدی كه توازن قوا در منطقه را تغيير داده، به اين واقعيت كه هرگونه همگرايی يا مصالحه برای كاهش تنش، به سود اسرائيل نيست، اعتراف كرد كه تل آويو هميشه از تنش روابط بين كشورهای منطقه در راستای تقويت امنيت و روابط و بهبود موقعيت خود استفاده می كرده است.
خراسان: سید صادق غفوریان در یادداشتی با عنوان «ما مردم مراقب هم باشیم» این گونه نوشت: در روزها و هفته های اخیر، گاهی با ویدئوها و تصاویری در فضای مجازی روبه رو می شویم که مواجهه خواسته یا ناخواسته مردم با یکدیگر بر سر مسئله حجاب و عفاف را روایت می کند؛ مواجهه ای که بعضا به تنش و درگیری می انجامد که به هزاران دلیل حاصلی جز قبیله گرایی در فضای مجازی و دوقطبی شدن اجتماعی ندارد. نمونه هایی از این موارد را با هم مرور کنیم. حادثه و ماجرایی دو روز قبل در باغ ماهان کرمان اتفاق افتاد، به هر دلیلی که ما ریشه و ابعاد آن را نمی دانیم طبق اعالم اورژانس یک خانم 72 ساله جانش را از دست داد، اما آن چه در فضای مجازی و پچ پچ های مـردم شنیده و تحلیل می شود، نتیجه اش دمیدن در تنور افتراق، گسست اجتماعی و دوقطبی سازی مردم است.
عصر ایرانیان: حسین نوش آبادی در سرمقاله ای با عنوان «مسئولان باید به دنبال حل مسائل کشور باشند» نوشت: فرمایشات مقام معظم رهبری در خطبه های پس از اقامه نماز عید سعید فطر درباره ضرورت همدلی و همگرایی سه قوه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، یکی از راهبردهای مهم پیشرفت در کشور، ایجاد وحدت، حفظ همگرایی و همدلی سران قوا و مدیران دستگاه ها، توجه به مسائل اساسی کشور و پرهیز از پرداختن به حواشی و اتفاقاتی است که گاهی موجب غفلت مسئولان برای خدمت به مردم، رفع مشکالت و برطرف کردن موانع در موضوعات مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی می شود. گاهی ممکن است قوای سه گانه بنا به دلایلی متعرض هم شده و یا با حاشیه سازی روابط صمیمانه خود را مخدوش کنند از این رو رهبر معظم انقلاب این توصیه را داشتند که مسئولان سه قوه اجازه ندهند بین تشکیلات خودشان و در پی آن بین مردم سردی به وجود بیاید که مردم از مسیر این اختلافات نسبت به نظام ناامید شوند.
قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «اپوزیسیون صلاحیت تشکیلاتی ندارد» چنین نوشت: حامد اسماعیلیون از چهره های اپوزیسیون که نامش بیشتر به نام هواپیمای اوکراینی گره خورده، راهش را از دیگر رهبران اپوزیسیون جدا کرد. جریانی که طرح، برنامه و حمایت مالی آن به سرویس های جاسوسی برمی گردد، اگر به چنین نقطه ای نرسد جـای تعجب اســت. جـریـان زمـانـی به تشکیات ختم می شود که تعهد و استقلال وجه اشتراک اعضای آن باشد. اعضای جریان بـرانـداز فعلی از هیچ کــدام از شاخصه های تعهد و استقلال بـرخـوردار نیستند. حامد اسماعیلیون کـه در چندماه گذشته سعی کرده از پرونده هواپیمای اوکراینی برای خودش دفتر و دستکی راه بیندازد، شامگاه جمعه در بیانیه ای با عنوان گزارشی به مـردم که در توییتر منتشر کـرد از کناره گیری خـود از گـروه همبستگی خبر داده و گفته است: »متأسفانه کار در گروه همبستگی به خوبی پیش نرفت و گروه های فشار از بیرون از جمع با شیوه های غیردموکراتیک می کوشیدند مواضع خود را بر جمع تحمیل کنند.
ارسال دیدگاه