روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله دنیا زبان ما را یاد گرفت، عرصهای دیگر از اقتدار و عظمت ایران، اتحادیه اروپا از خودش طلبکار باشد نه ایران به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله دنیا زبان ما را یاد گرفت، عرصهای دیگر از اقتدار و عظمت ایران، اتحادیه اروپا از خودش طلبکار باشد نه ایران به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «دنیا زبان ما را یاد گرفت» نوشت: تحریم، مانع پیوستن به سازمان همکاری شانگهای است، عضویت ایران در شــانگهای در گروی حل مشــکل تحریم ها و FATF است، کشورهای عضو شانگهای حاضر نیستند در بحث برجام و FATF خود را درگیر مسائل ایران کنند. موارد مذکور بخشی از ادعاهایی است که در دولت قبل از سوی برخی مدعیان اصلاحات و روزنامه های زنجیره ای مطرح شد. در آن مقطع اگر شخص یا رسانه ای به این قبیل ادعاها اعتراض می کرد، بلافاصله برچســب کاسب تحریم و بی سواد و تندرو و... به او زده شده و آماج توهین و تخریب قرار می گرفت. امروز بیست و سومین نشست سران سازمان اقتصادی شانگهای به شکل ویدئو کنفرانس در دهلی نو هند برگزار می شود. جناب آقای رئیسی، رئیس جمهور محترم کشورمان به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، برای اولین بار به عنوان عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای، در این نشست به تشریح دیدگاه ها و مواضع کشورمان می پردازد.
اطلاعات: در مطلبی با عنوان «پیشگیری یا مجازات» چنین نوشت: جامعه شناســان به دنبال تحقيقات علمي درباره چرايي و علل وقوع جرائم مقاله ها و كتب بسياري ارائه داده اند و در اغلب آنها مجموعه كنش ها و واكنش هاي فردي ـ اجتماعي از دريچه چگونگي مديريت اجرايي دولت ها همراه با بررسي شرايط عمومي جوامع محوريت دارد. ريشه يابي چرايي وقوع جرائم با نقد ســير تاريخي دولت ـ ملت در هر كشوري و بخصوص نقد و ارزيابي شرايط عمومي از جمله «كار و بيكاري» و «فقر و ثروت» قابل انجام است. بخش مهمي از اين ادبيات نوشتاري هم از سوي جامعه شناسان ما و هم عمدتا اروپايي و آمريكا در دسترس است در ترجمه كتاب هاي جامعه شناسان كه اگر خوانندگان ارجمند فرصت يافتند اين كتاب ها اعم از بررسي و تحقيق نويسندگان داخلي يا ترجمه هاي خارجي را مطالعه كنند و اگر مي خواهند به اين پاســخ برسند كه چرا و چگونه اين گونه شده ايم، در اغلب اين كتابها يا مقاله هاي تحقيقي و علمي، اصل وقوع انواع و اقســام جرائم در بسياري از كشــورها نه فقط رايج كه اجتناب ناپذير دانسته شده است.
جوان: عباس حاجی نجاری در یادداشتی با عنوان «عرصه ای دیگر از اقتدار و عظمت ایران» این گونه نوشت: عد از عملیات روز سه شنبه ۳۰ خرداد پلیس آلبانی علیه مقر منافقین در اردوگاه اشرف ۳ که به کشته شدن و دستگیری تعدادی از منافقین و جمع آوری بخش اعظم سیستم های رایانه ای اردوگاه انجامید، روز شنبه ۱۰ تیرماه ادی راما، نخست وزیر آلبانی مستند به یافته های پلیس این کشور از بازجویی از منافقین و بررسی سیستم های رایانه ای ضبط شده در اردوگاه و مستنداتی که به دستگاه اطلاعاتی آلبانی داده شده بود خطاب به منافقین تأکید کرد که آلبانی هیچ قصدی برای جنگ با حکومت ایران ندارد و پذیرای سوء استفاده کنندگان از این مهمانی نیست و اگر آنها در پی جنگ با دولت ایران هستند، باید آلبانی را ترک کنند. حمله پلیس آلبانی به مقر اردوگاه اشرف ۳ را باید جلوه ای دیگر از اقتدار نظام اسلامی دانست که این بار با بهره گیری از ابزارهای امنیتی و سایبری و قدرت دیپلماسی کانون اصلی جریان اپوزیسیون دست ساخته غرب علیه نظام اسلامی را به لرزه درآورده و اپوزیسیون ضربه خورده از ملت ایران را مستأصل تر و متلاشی تر کرده است.
خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «اقتصاد و کابوس تغییرات مداوم» نوشت: بعد از انتشار تصویر مصوبه اردیبهشت ماه افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها که چند روز قبل افشا شد و توضیحات وزارت اقتصاد در این باره و حرف ها و حدیث ها درباره رانت اطلاعاتی برخی افـراد مطلع از این تصمیم افشا نشده، بحث های فراوانی درباره درستی یا نادرستی این تصمیم و تبعات آن بر صنعت پتروشیمی مطرح شد. در حقیقت دو مسئله در این باره مطرح شده است. نخست، این که چرا افشای تصمیمات دیرهنگام صورت گرفته و شائبه دسترسی برخی فعالان بـازار به اطلاعات محرمانه ایجاد شده است؟ دوم، این که اساسا این تصمیم و افزایش هزینه های تولید در بخش پتروشیمی چه مقدار مطابق با صرفه و صالح کشور و این صنعت بسیار مهم و استراتژیک است؟
عصر ایرانیان: احد آزادی خواه در سرمقاله ای با عنوان «متولیان حج زمینه آغاز حج عمره را فراهم کنند» چنین نوشت: حج ابراهیمی امسال با ویژگی های منحصر به فرد خود به جریان افتاد و با توجه به روابط صمیمی دیپلماتیکی که بین ایران و عربستان اتفاق افتاد و تلاش هایی که حوزه سیاست خارجی ما و نهادهای مرتبط حاکمیتی انجام دادند، در این روابط تحول ایجاد شد و حتما بیشتر از این می تواند در دیپلماسی حج ایران و عربستان نقش داشته باشد که کاملا مشخص است. امسال حدود ۸۷ هزار نفر از هموطنان عزیزمان به خانه خدا مشرف شدند و اعمال حج به بهترین وجه خود هم امنیت زوار و هم حرمت زوار که دو اصل مسلمی است که رهبر معظم انقلاب بر آن نظر داشتند، برگزار شد. تلاش هایی که مجموعه سازمان حج و بعثه مقام معظم رهبری انجام داد در بهترین شرایط خود تدبیر و مدیریت شد و اتفاق افتاد. حج امسال با توجه به روابط جدیدی که با عربستان برقرار شده، می تواند مقدمه ای باشد برای بازگشایی عمره مفرده که افراد بسیار زیادی از هموطنانمان در صف عمره مفرده بعد از تعطیلی ها و توقف چند ساله هستند و با توجه به استقبال گرمی که عربستان از هیئت ایرانی برای مقدمات کار از جمله اسکان و ترابری و ... داشت، می توان فهمید که زمینه های خوبی در این زمینه برای ایجاد عمره مفرده ایجاد شده است.
قدس: حسین محمدی اصل در یادداشتی با عنوان «اتحادیه اروپا از خودش طلبکار باشد نه ایران» این گونه نوشت: تصمیم اتحادیه اروپا برای حفظ تحریم های موشکی علیه ایران نشان دهنده استمرار رویکرد سیاسی به جای منطق و قـانـون مـداری در رویکرد طـرف مقابل است. اینکه انریکه مورا به همتای ایرانی خود چندماه قبل از سررسید تحریم های موشکی و پهپادی از آغاز مقدمه چینی اروپایی ها برای حفظ محدودیت های حقوقی موشکی و پهپادی حرف می زند، یعنی با دست خالی می خواهند حاشیه درست کنند. انگار غربی ها فراموش کـرده انـد امضای آن هـا پـای برجام اسـت و در آن زمان 70 هزار دلار به نفوذی های دانشگاه پرینستون پـول دادنــد تـا برجـام سمی را سیاست گذاری و به خورد ملت ایران بدهند. غربی ها اگر عاقل بودند به جای دیپلماسی دبـــــه ای بــه ســراغ هـمـان مــدرس دانـشـگـاه پرینستون می رفتند واز او بابت خالی شدن دستشان شکایت می کردند.
ارسال دیدگاه