اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله وطن‌دوستی به شما نمی‌آید، تقویت برون‌گرایی اقتصاد ایران با احیای وزارت بازرگانی، نگاه توسعه محور ایران و چین به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله وطن‌دوستی به شما نمی‌آید، تقویت برون‌گرایی اقتصاد ایران با احیای وزارت بازرگانی، نگاه توسعه محور ایران و چین به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «وطن دوستی به شما نمی آید» نوشت: از کارل مارکس جامعه شــناس و اقتصاددان آلمانی که مکتب مارکسیســم برگرفتــه از نظــرات و دیدگاه های او در کتاب ســرمایه است، نقل شــده که گفته بود؛ وقتی ترجمه انگلیسی کتاب ســرمایه را خواندم، تازه فهمیدم که چه نوشته بودم! شــاید این گفته از مارکس نباشــد و به او نسبت داده باشند! مارکس پیچیده می نوشت و نوشته اش نامفهوم به نظر می رسید ولی صرفنظر از درســتی و یا نادرستی -و صد البته نادرست- بودن نظراتش، می دانســت چه می خواهد بگوید! اما بســیار دیده شده که کسانی از روی عمد، برای پنهان کردن منظور اصلی خــود به پیچیده نویســی روی می آورند! این روال را در میان برخی از سیاست پیشه ها می توان دید. آنها چنته خالی از استدلال خود را با کلی گویی های بی ســر و ته پوشش می دهند!

جوان: حمیدرضا شاه نظری در یادداشتی با عنوان «از نگاه بطلمیوسی تا نگاه متوازن در دیپلماسی» چنین نوشت: دولت روحاني در طول هشت سال ادعاي تعامل گرايي گسترده با جهان را داشت ولي آنچه در واقعيت رخ داد كرنش در برابر غرب به رهبري امريكا بود. در واقع جهان در نگاه حسن روحاني و محمدجواد ظريف در نهايت چيزي بيش از امريكا و حداكثر دولت هاي اروپاي غربي (انگليس، فرانسه و آلمان) را شامل نمي شد. با همين نگاه بود كه هشت سال به اميد به دست آوردن دل غربي ها و كدخدا، رابطه با كشورهاي همسايه و كشورهاي غيرغربي به حاشيه رفت. اين خوش بيني به غربي ها و خوش خيالي به حل مشكلات با تعامل صرف با آنان و دوري از همسايگان و كشورهاي غيرغربي به گونه اي برجسته بود كه باعث ايجاد بدبيني به جمهوري اسلامي ايران در ميان بسياري از كشورهاي داراي روابط خوب با ايران شد و در نهايت ثمره اي براي كشور نداشت. حتي ظريف نيز در اواخر دوران وزارتش به اين واقعيت اعتراف كرده و با تغافل نسبت به عامليت اصلي خود و روحاني در ايجاد اين وضعيت و سلب مسئوليت از خود، علت آن را عدم رسيدن به يك اجماع ملي برشمرد آنگاه كه در آخرين نامه اش به كميسيون امنيت ملي مجلس نوشت: اگر در مورد ضرورت كار متوازن با شرق و غرب به يك اجماع ملي رسيده بوديم و با خوش خيالي، دوستان دوران سختي را در سراب طمع سرازير شدن شركت هاي غربي از خود نرنجانده بوديم، دوستانمان سرخورده نمي شدند و در دوران سختي رهايمان نمي كردند.

خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «تقویت برون گرایی اقتصاد ایران با احیای وزارت بازرگانی» این گونه نوشت: روز گذشته مجلس با کلیات لایحه دوفوریتی احیای وزارت بازرگانی موافقت کـرد. پیشتر در سـال هـای گذشته که موضوع احیای این وزارتـخـانـه مطرح شــده بــود، نـگـارنـده دلایـل مخالفت خود را با این تصمیم اعلام کرده بود اما در هر حال این تصمیم اکنون نهایی شده است و باید منتظر اجرای آن ماند و تبعات منفی آن را به حداقل رساند. نخستین مسئله پیش رو در این بـاره، معطلی وزارتخانه صمت در دوره تفکیک است. واقعیت ایـن اسـت کـه جـدا شـدن بخش هـا و معاونت های مرتبط با حوزه بازرگانی داخلی و تجارت خارجی از وزارت صمت فعلی و تجمیع آن ها در وزارتخانه جدید و ایجاد واحدهای استانی وزارتخانه جدید در خوش بینانه ترین حالت نزدیک به یک سال معطلی در ساختار اداری وزارت صمت و سازمان هـای استانی ایجاد می کند.

عصر ایرانیان: احمد امیرآبادی در سرمقاله ای با عنوان «نگاه توسعه محور ایران و چین» نوشت: نقش تأثیرگذار پارلمان ها در تعمیق همکاری های راهبردی ایران و چین و برگزاری هجدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین با حضور وزرای اقتصادی بسیار مهم و غیر قابل انکار است. روابط دو کشور پس از سفر رئیس جمهور به پکن وارد مرحله جدیدی شده و تحولات مثبتی داشته است و شاهد سفر متقابل هیأت های مختلف سیاسی و اقتصادی بودیم و در جهت تأمین صلح و ثبات منطقه گام های خوبی برداشته است. فعالیت های سفیر جدید کشورمان در پکن، بختیار سفیر جدید ایران در چین که به تازگی مأموریت خود را آغاز کرده است نیز تا کنون فعالانه عمل کرده است و هفته گذشته نیز و با حضور وزرای اقتصاد دو کشور شاهد برگزاری هجدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی بودیم.

قدس: میراحمدرضا مشرف در یادداشتی با عنوان «گذر از مرزهای امنیتی به اقتصادی» چنین نوشت: حضور عاصم منیر در تهران در مقطع کنونی از چند جهت می تواند حائز اهمیت تلقی شــود؛ نخست اینکه از زمـان انتصاب عاصم منیر به ریاست ستاد ارتش پاکستان، ایـن نخستین سفر وی به تهران و رایزنی مستقیم با مقامات جمهوری اسلامی اســـت. تـقـویـت موقعیت و جـایـگـاه ارتـــش و نظامیان در صحنه سیاسی پاکستان پس از برکناری عمران خان، دومین دلیلی اسـت که می تواند به ایـن سفر اهمیتی خـاص بدهد و در نهایت همزمانی ایـن سفر بـا وقــوع برخی چالش های امنیتی در داخـل پاکستان مورد دیگری است که اهمیت حضور عاصم منیر در تهران را دو چندان می کند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه