اخبار داغ

دانا گزارش می دهد؛

خلق داستان کوچک عاشورایی بر اساس ذائقه جهانی

خلق داستان کوچک عاشورایی بر اساس ذائقه جهانی
نشست خبری سومین سوگواره عاشورایی داستان «ده» امروز یکشنبه ۲۲ مرداد ماه با حضور عوامل اجرایی سوگواره و احصاب رسانه در سالن استاد طاهرزاده حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در ابتدای این نشست سارا عرفانی مدیر باشگاه ادبی بانوی فرهنگ درباره ماهیت این باشگاه گفت: شش سالی از تاسیس باشگاه ادبی بانوی فرهنگ می گذرد و هدف ما تربیت نویسندگان جوان و خلق آثار ادبی بوده است؛ به همین منظور طی این سال ها دوره ها و کارگاه های متنوعی برگزار شده و از دل همین جلسات و دورهمی ها آثاری به مرحله چاپ هم رسیده است.

عرفانی با توضیح اینکه معمولا این نویسندگان جوان با همراهی یک راهبر با تجربه شروع به نوشتن می کنند، افزود: کتاب «آسنا و راز کنیسه» که توسط انتشارات مهرستان به چاپ رسیده، ماحصل همین کارگاه های باشگاه بانوی فرهنگ بوده است.

در ادامه این نشست مولود توکلی دبیر علمی سوگواره با بیان اینکه در دل واقعه عاشورا زیبایی های فراوانی نهفته است که هر کدام از آنها می توانند نقشه راهی برای ما باشند، افزود: ما در باشگاه بانوی فرهنگ با همین هدف مهم سعی کردیم با برگزاری این سوگواره ها به خلق آثار ادبی بپردازیم تا در قالب هنر و داستان این زیبایی های نهفته را به رشته تحریر درآوریم.

توکلی دبیر علمی سوگواره با اشاره به اولین دوره این ماجرا در سال ۹۹ گفت: پیش از برگزاری سوگواره داستان ده، ما مسابقاتی مانند عطر عطش و کلمات روضه خوان را برگزار کردیم و درواقع آنها مقدمه ای برای برگزاری سوگواره بودند. در دور اول ۴۳۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد که در نهایت آثار منتخب در قالب مجموعه داستانک های ده توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسید.

مولود توکلی افزود: سال ۱۴۰۰ دومین دوره این سوگواره برگزار شد و بیش از ۶۰۰ اثر به دست ما رسید که مجددا آثار منتخب این دوره، جلد دوم مجموعه داستانک های ده را تشکیل داد.

توکلی با اشاره به شورای سیاست گذاری این سوگواره گفت: افراد هنرمند و شناخته شده ای مانند محمدرضا سنگری، محمدرضا زائری، امید خردمندان، سید امین باطنی، سارا عرفانی، معصومه امیرزاده، مالک و بهزاد دانشگر اعضای سیاست گذاری این سوگواره هستند که بنا بر تصمیم آنها یال گذشته سومین دوره این سوگواره برگزار نشد و درعوض با برگزاری دوره ها و کارگاه هایی، سعی شد تا کیفیت کار نویسندگان باشگاه افزایش پیدا کند تا به نحوی در ادامه سطح کیفی سوگواره افزایش یابد و امسال قرار است تا سومین دوره این سوگواره با فراخوانی که اعلام شده، برگزار شود.

توکلی تاکید کرد که یکی از اهداف ما در برگزاری این سوگواره سوق دادن ذهن نویسندگان به سمت ذائقه جهانی و ماجرای پیاده روی اربعین است و خلق داستان کوچک عاشورایی بر اساس این ماجرا یکی از اولویت های ما در برگزاری این سوگواره است.

 در ادامه مریم محمدی دبیر اجرایی سومین سوگواره عاشورایی داستان ده با توضیح اینکه این سوگواره قرار است در سه بخش داستانک، داستان کودک و طرح رمان برگزار شود، گفت: بر اساس قوانین سوگواره، تعداد کلمه ها در محور داستان کوچک باید حداکثر ۵۰۰ کلمه و در داستان کودک و طرح رمان حداکثر ۱۰۰۰ کلمه باشد.

محمدی با اشاره به بخش ویژه سومین سوگواره عاشورایی داستان ده گفت: علاوه بر سه بخشی که ذکر شد، امسال یک بخش ویژه طراحی شده که نویسندگان می توانند بر اساس دو اثر نقاشی خط استاد سید عبدالله سید حاجی حسن به خلق اثر بپردازند که این آثار در سایت بانوی فرهنگ قابل دانلود و تماشا است.

مولود توکلی در پاسخ به خبرنگار دانا مبنی بر چرایی نام این سوگواره، گفت: عنوان «ده» با اشاره به روز دهم محرم و کوتاهی خود عنوان که متناسب با داستان کوتاه است، انتخاب شده است. نویسندگان می توانند در هر بخش با ارسال ۳ اثر در این سوگواره شرکت کنند و تا ۱۵ شهریورماه مصادف با اربعین حسینی مهلت دارند تا آثار خودشان را به دبیرخانه ارسال کنند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه