گزارش دانا به بهانه آغاز هفته جهانی مسجد؛
شهید صدرزاده؛ جوانی فداکار و نورانی برخاسته از دل مسجد
رهبر معظم انقلاب در تبیین جایگاه مسجد و رویش جوانی مانند شهید صدرزاده می فرمایند که ما امروز در سرتاسر کشورهزاران هستهی مقاومت در مساجد و در هیئت ها داریم که امید آفرین است و از دل آنها یک جوان فداکار و نورانی مثل «مصطفی صدرزاده» به وجود میآید.
به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به پيشنهاد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و با تصويب وزراي امور خارجه كشورهاي اسلامي در اجلاس تهران (سال ۱۳۸۲)، «هفته جهاني مسجد» از روز ۳۰ مرداد ماه برابر با ۲۱ آگوست و همزمان با سالگرد آتش زدن مسجدالاقصي توسط رژيم صهيونيستي اسرائيل، برگزار مي شود. در اين اجلاس از كشورهاي عضو خواسته شد با هدف ارج نهادن به نقش مساجد و صيانت از آنها به عنوان اماكن مقدسه، در احياء و تجليل از اين روز تلاش كنند.
اخیرا در مسجد جمکران ویژه برنامه ای با حضور رئیس جمهور با موضوع گرامیداشت «هفته جهانی مسجد» برگزار شد؛ یکی دیگر از برنامه های مهم این روز، رونمایی از تقریظ های مقام معظم رهبری بر دو کتابی بود که درباره زندگی شهید «مصطفی صدرزاده» به نگارش درآمده است؛ شهیدی که مسئول پایگاه بسیج محله زندگی خود بوده و از این هسته مقاومت رویش پیدا کرده است.
رهبر معظم انقلاب امسال در دو برنامه عمومی خویش (۱۴ خرداد، ارتحال امام خمینی(ره) و دیدار رمضانی با دانشجویان) چندین بار از نام شهدا به ویژه شهید «مصطفی صدرزاده» نام برده اند و این شهید بزرگوار را برخواسته از یک «هسته مقاومت» عنوان کرده اند و در ادامه پایگاه مقاومت بسیج و مسجد را به عنوان سنگری امن و تربیت کننده دانسته اند.
مقام معظم رهبری در سخنرانی خود به مناسبت ارتحال حضرت امام (ره) در خصوص مساجد و رویش جوان های انقلابی از این هسته مقاوت می فرمایند:« ما امروز در سرتاسر کشور، هزاران هستهی مقاومت در مساجد و در هیئت ها داریم؛ از این هستههای مقاومت، جوانهایی برمی خیزند به عنوان مدافع حرم، جوانهایی برمی خیزند به عنوان مدافع امنیّت، جوانهایی برمی خیزند به عنوان بسیجی دانشجو؛ نقطهی امیدآفرین این است که در این تلاش همهجانبهی دشمن، شما میبینید در چنین شرایطی که دشمن شمشیر را از رو بسته، دانشجوی انقلابی در فلان دانشگاه فحش ناموسی میشنود، از میدان خارج نمی شود؛ طلبهی بسیجی زیر شکنجه به شهادت می رسد، حاضر نیست حرفی را که دشمن می خواهد بر زبان جاری کند. مجاهدان فداکار، مدافعان حرم، فعّالان سختکوش جهاد تبیین، گروههای کمک مؤمنانه، اردوهای جهادی، اینها همه جوان های این کشورند. با وجود اینترنت، با وجود شبکههای اجتماعی، با وجود اینهمه لغزشگاهها، جوان های ما در این راه دارند حرکت می کنند. از یک روستای اطراف شهریار یک جوان فداکار و نورانی مثل «مصطفی صدرزاده» به وجود میآید. ما از این مصطفیهای صدرزاده در تمام سرتاسر کشور بسیار داریم، هزاران داریم؛ اینها همه امیدبخش است.»
اما رهبری پیش تر در سال ۹۵ و در دیدار ائمه جماعت مساجد استان تهران، «مسجد» را نماد واقعی هسته مقاوت ذکر می کنند و در توضیح کلمه هسته مقاوت می فرمایند که « یک مسئله در مورد مسجد عبارت است از هستهی مقاومت. مقاومت وقتی گفته میشود، فوراً ذهن میرود به مقاومت نظامی و امنیّتی و امثال اینها. خب بله، آن هم قطعاً مقاومت است، امّا بالاتر از آن، مقاومت فرهنگی است. حصار فرهنگی، خاکریز فرهنگی در کشور اگر سست باشد، همهچیز از دست خواهد رفت. من به شما عرض بکنم: امروز بعد از ۳۷ سال، ۳۸ سال از پیروزی انقلاب، انگیزهی دشمنان برای نفوذ در حصار فرهنگی از روز اوّل بیشتر است؛ نه اینکه کم نشده، قطعاً زیاد شده؛ روشها را هم که شما میبینید: این شیوههای فضای مجازی و تبلیغات گوناگون و ماهواره و امثال اینها؛ [یعنی] انگیزهها بیشتر شده. آماج این حرکت هم درست همان چیزی است که مایه و هستهی اصلی ایجاد نظام اسلامی شد؛ یعنی ایمان دینی، آماج این است.»
رهبری در ادامه فرمایشات خود درخصوص جذب جوان ها به مسجد اشاره می کنند:«بایستی برای جوانها جایگاه خاص در مسجد ایجاد کرد؛ یعنی واقعاً باید برای جذب جوان برنامهریزی کرد. نه اینکه ما با حضور میانسال و پیرمرد در مسجد مخالفیم؛ نه، مؤمنین همه باید بیایند به مسجد و استفاده کنند، امّا جوانها را باید جذب مسجد بکنیم. اینکه جوان مسجد را خانهی خود و جایگاه خود بشناسد و به آن اُنس پیدا کند و رفتوآمد پیدا بکند، خیلی برکات دارد. کار را در جامعه جوانها انجام می دهند، پیشران حرکتهای اجتماعی جوانها هستند، اینها هستند که کار میکنند، تلاش می کنند.»
بیشتر بخوانید؛
ارسال دیدگاه