از وکیل سرقفلی بیشتر بدانید
وکالت،حرفه ای بسیار سخت و حساس است. تمام تلاش یک وکیل با تجربه، تاثیر مستقیم در زندگی یک فرد،خانواده او ،جامعه و کشور خواهد داشت.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ تا به امروزعنوان وکیل سرقفلی به گوشتان خورده است؟وکیلی که در یک حوزه ،کاملاً تخصصی تبحر دارد. اما سوال این جاست که از جزئیات فعالیت های یک وکیل سرقفلی چه می دانیم و اصلاً به چه کسی می توانیم بگوییم بهترین و کیل سرقفلی؟ وکالت،حرفه ای بسیار سخت و حساس است. تمام تلاش یک وکیل با تجربه، تاثیر مستقیم در زندگی یک فرد،خانواده او ،جامعه و کشور خواهد داشت. در این میان یک وکیل برای این که بتواند بهترین نتیجه را در پرونده موکل خود داشته باشد سعی می کند تا در یک حوزه خاص تخصص داشته باشد. درست مثل وکیلی که، به نام وکیل سرقفلی وی را می شناسند. اما برای آشنایی بهتر، مسعودجوکار درزی به عنوان حقوقدان و مدیرعامل موسسه حقوقی مجدوکیل الرعایا در پاسخ به چند سوال مطرح شده درباره این که بهترین وکیل سرقفلی کیست و چه شرایطی باید داشته باشد این چنین پاسخ می دهد.
وکیل سرقفلی و حق کسب و پیشه چه کسی است؟
تخصص این وکیل در حوزه دعاوی است که مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه می باشد.این وکیل دقت نظر ، مهارت و تجربه لازم را دارد ،بنابراین بهترین وکیل سرقفلی باید علاوه بر علمی که دانشگاهی و آکادمیک است در زمینه های وسیع و پهناور حقوقی ، تجربه کافی برای حل مسائل و دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه را داشته باشد.و همچنین به قوانین و مقررات حقوقی از جمله قانون روابط موجر و مستاجر اشراف داشته باشد. دعاوی با موضوع سرقفلی و حق کسب و پیشه بسیار تخصصی و با ظرافت و پیچیدگی های خاص می باشد و هر وکیلی نمی تواند مهارت و تجربه کافی در این زمینه داشته باشد. توقیف سرقفلی و حق کسب و پیشه امکان دارد؟ مطابق با ماده ۶۲ آئین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا، توقیف سرقفلی و حق کسب و پیشه امکان دارد .اما در مورد فروش آن چون انتقال مورد اجاره به غیر است، بدون اجازه مالک آن دارای تجویز قانونی نیست. در مورد توقیف سرقفلی و حق کسب و پیشه، منع قانونی وجود ندارد. و برای این که طلب کار بخواهد حق خود را استیفا کند می تواند با رضایت مالک آن را به فروش یا مزایده گذارد و گرنه فروش یا مزایده فاقد مجوز قانونی می باشد. بنابراین در صورتی که مزایده یا فروش با رضایت مالک باشد اعم از این که این واگذاری به خود مالک یا اشخاص ثالث باشد ،فاقد اشکال است و طلبکار می تواند مورد طلب خود را از فروش یا مزایده دریافت کند. اگر صحت مزایده برای دادگاه محرز باشد ،دستور انتقال سرقفلی یا حق کسب و پیشه را به کسی که مزایده را برنده شده یا آن را به فروش رسانیده ،در یکی از دفاتر اسناد رسمی صادر می نماید.
امکان به ارث رسیدن سرقفلی وجود دارد؟
بله سرقفلی به ارث می رسد، حتی به زوجه (در صورتی که تا قبل از سال ۱۳۸۷ زوجه فقط از قیمت اموال غیر منقول و منقول ارث می برد اما بعد از آن مطابق با مواد ۹۴۶ و ۹۴۸ قانون مدنی زوجه از کل اموال ارث می برد)،زیرا سرقفلی جز حقوق مالی می باشد و ورثه می توانند آن را، نسبت به سهم الارث خود دریافت کنند. بهترین وکیل سرقفلی، تفاوت سرقفلی و حق کسب و پیشه را چگونه عنوان می کند؟ برخی از تفاوت های آن... ۱-در سرقفلی مطابق با قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۷۶ عمل می شود و توافق طرفین مبنای آن است اما در حق کسب و پیشه مطابق با ماده ۱۸ قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۵۶ عمل می شود و مبنای آن قانون است. ۲-مبلغی که در ابتدای اجاره ، مستاجر به مالک به عنوان حق سر قفلی می پردازد تا زمان تخلیه ملک، به نرخ روز به مستاجر پرداخت گردد را، حق سرقفلی می گویند. اما در حق کسب و پیشه برای مستاجر زمانی که در مدت اجاره است با توجه به شهرت کسب و کار و حق جذب مشتری که برای وی ایجاد می شود را، حق کسب و پیشه می گویند. چه مستاجر مال یا وجهی را به مالک یا موجر داده باشد چه نداده باشد. ۳-در حق سر قفلی در ابتدای اجاره این مبلغ تعیین می گردد اما در حق کسب و پیشه اگر در زمان تخلیه تخلفی صورت گیرد بر اساس نظریه کارشناسی دادگستری تعیین می شود. ۴-سرقفلی قابل اسقاط است اما حق کسب و پیشه قابلیت اسقاط در ابتدای اجاره را ندارد ،زیرا در ابتدای اجاره حقی به وجود نیامده که قابل اسقاط باشد.
در سر قفلی و حق کسب و پیشه آیا امکان انتقال به غیر وجود دارد؟
در انتقال و واگذاری این دو حق دو حالت وجود دارد: ۱-برای انتقال به غیر، مستاجر این حق را دارا باشد. وفق ماده ۱۹ قانون روابط موجر و مستاجر، مستاجر می تواند برای همان شغلی که دارد یا شغلی که شبیه همان شغل اول باشد ،منافعی که از اجاره به دست آمده را با سندی رسمی به غیر انتقال دهد.
۲- زمانی که حق انتقال به غیر از مستاجر گرفته شده باشد و اجاره نامه ای هم نباشد. مستاجر بدون اذن مالک نمی تواند مورد استیجاری را به غیر انتقال دهد و در صورت تخلف از این مورد مالک می تواند با پرداخت نیمی از حق کسب و پیشه مورد استیجاری رتخلیه نماید.این مورد وفق ماده ۱۶ قانون روابط موجر و مستاجر می باشد. و نکته حائز اهمیت این است که اگر مستاجر قبلی یا مستاجر جدید، مستحق دریافت نیمی از حق کسب و پیشه باشد طبق نظر کارشناسی برای وی تعیین می گردد.و در ضمن مستاجر جدید از لحاظ شرایط و مفاد قرارداد، مطابق با اجاره نامه تنظیم شده سابق می باشد و مستاجر جدید قائم مقام مستاجر اول می باشد.
اگر این انتقال از طرف یکی از ورثه به ورثه دیگر باشد انتقال به غیر محسوب می شود؟ یا این که اگر شریکی به شریک دیگر خود این انتقال را انجام دهد آیا انتقال به غیر محسوب می شود؟
خیر، این انتقال به غیر محسوب نمی شود. انتقال سر قفلی زمانی که به ورثه درجه یک باشد با شرایط خاصی که در قانون وجود دارد، این انتقال، انتقال به غیر نیست.اما اگر این انتقال از طرف پدر یا مادر به فرزندان باشد ،برای این که انتقال به غیر نباشد دو راه باید وجود داشته باشد : ۱-مالک اذن انتقال بدهد. ۲-دادخواستی مبنی براذن انتقال منافع داده باشند. در غیر این صورت انتقال به غیر محسوب می شود. میزان حق سر قفلی چگونه تعیین می شود؟ ۱-باید موقعیت مکانی ملک در نظر گرفته شود. ۲- وبنا و مصالحی که برای آن به کار رفته است. ۳- و همچنین ،بنابر نوع پیشه مستاجر. ۴- وهزینه هایی که مستاجر برای مهیا کردن و دکور انجام داده است. و موارد دیگر....
به کدام مشاغل حق کسب و پیشه تعلق نمی گیرد؟
به مطب پزشکان و خدمات پزشکی و همچنین شغل وکالت حق کسب و پیشه تعلق نمی گیرد ودر چه صورت به مستاجر حق سر قفلی تعلق نمی گیرد؟ مطابق با ماده ۹ قانون روابط موجر و مستاجر مدت زمان اجاره به پایان رسیده باشد یا اگر مستاجر سر قفلی را به مالک نپرداخته باشد و یا مستاجر تمامی حقوق ضمن عقد را دریافت نکرده باشد، در این صورت مستاجر حق دریافت سرقفلی را نخواهد داشت.
اگر مستاجری که دارای حق کسب و پیشه است ،ملک مورد اجاره را مدت ها بدون این که محل کسبی در آن دایر کند ،رها نموده و در اثر همین عمل وی مورد اجاره تخریب گردد و از لحاظ اقتصادی از رونق افتاده باشد ، آیا این از مصادیق تعدی یا تفریط محسوب می شود؟
تشخیص قطعی این مورد با قاضی رسیدگی کننده به پرونده می باشد و این می تواند از مصادیق تعدی یا تفریط باشد. ویژگی های بهترین وکیل سرقفلی چیست؟ دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه بسیار گسترده و دارای پیچیدگی می باشد بنابراین وکیل متخصص در این امر باید به قوانین مربوط به سرقفلی واقف باشد.بسیاری از افراد به دلیل مشکلات مالی از مراجعه کردن به وکلای متخصص خودداری می کنند و به دلیل نبود آگاهی و دانش کافی در این زمینه با عواقب غیر قابل جبرانی روبه رو خواهند شد.
اعتماد به موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا
با توجه به موضوعی که در این گزارش به صورت مفصل به آن اشاره شد، موسسه حقوقی مجدوکیل الرعایا با داشتن بیش از چندین سال سابقه و حضور وکلای مجرب و تخصصی با بهترین دفاعیات و منصفانه ترین حق الوکاله دربیش از صدها پرونده حقوقی ، کیفری و… موفقیت ویژه ای کسب نموده و به همین منظور در سال ۱۴۰۱ به عنوان برترین موسسه حقوقی کشور انتخاب شده است، و می تواند به بهترین شیوه ممکن و مورد اعتماد، کنار شما باشد. همچنین موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا با سالها سابقه در امر وکالت دارای وکلای متخصص در همین زمینه با موضوع سرقفلی و حق کسب و پیشه می باشد و می تواند شما را بهترین نحو یاری و همراهی کند.
باید به این نکته نیز اشاره کرد، موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا پنجمین تندیس سال را، به عنوان برترین موسسه حقوقی کشور در اجلاس سراسری تکریم از چهره های نامی کشور نیز، از آن خود کرده و همچنین در این اجلاس نام و عنوان مسعودجوکار درزی به عنوان یکی از مدیران جهادی که در مسیر تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی، اقداماتی صورت داده و در قالب یک سند ملی و تاریخی منوط به کتیبه نام و نشان ماندگار به صورت رسمی ثبت شده است.
ارسال دیدگاه