اخبار داغ

فرزانی در گفتگو با دانا مطرح کرد؛

کاهش هزینه‌ها با بکارگیری ریال دیجیتال در مبادلات/ نوآوری یا نیاز؟

کاهش هزینه‌ها با بکارگیری ریال دیجیتال در مبادلات/ نوآوری یا نیاز؟
یک کارشناس پولی و مالی، به تحلیل اثرات ارز دیجیتال بانک مرکزی بر مبادلات اقتصادی پرداخت و نقش کلیدی این ارز در کاهش هزینه‌های انتشار پول و پشتیبانی فناوری اطلاعات را بررسی کرد.

حجت الله فرزانی، کارشناس پولی و مالی، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا در خصوص ریال دیجیتال و امکان برقراری ارتباط این گونه مبادلات با ریال آفشور اظهار کرد: ارز دیجیتالی که بانک مرکزی مدنظر دارد، به شکل متمرکز و به‌منظور نشر و انتشار به‌ویژه برای بخش خرده‌فروشی طراحی شده است. این نوع ارز دیجیتال به‌طور مشخص برای تسهیل روابط خرید و فروش مردم در سطح عمومی قابل استفاده است.

تاثیر ارز دیجیتال بر مبادلات کوچک

فرزانی افزود که این ارز در پرداخت‌های زیر ۱۵ هزار تومان نقش کلیدی خواهد داشت و بر مبادلات کوچک تأثیر مثبتی می‌گذارد. به همین دلیل، برنامه بانک مرکزی بیشتر بهبود روابط تجاری خرد را هدف قرار داده است و برای مبادلات بزرگ تجاری مناسب نخواهد بود.

بیشتر بخوانید:

آغاز به کار ریال دیجیتال در آینده نزدیک/ سوییفت را کنار گذاشتیم

چشم‌اندازهای بین‌المللی ارز دیجیتال

فرزانی تصریح کرد که چشم‌اندازهایی برای استفاده از این ارز در مبادلات تجاری کلان بین‌المللی نیز وجود دارد. به‌عنوان مثال، ایران به‌عنوان یکی از اعضای گروه بریکس می‌تواند برای تبادلات خود با سایر اعضای این گروه از ریال دیجیتال بهره ببرد. تأثیر این ارز بر اقتصاد کشور بستگی به چگونگی استفاده آن در مبادلات بین‌المللی و در بین اعضای بریکس خواهد داشت.

کاهش هزینه‌های انتشار پول

فرزانی ادامه داد که با توجه به اینکه غالب پرداخت‌ها در اقتصاد کشور ما در سطح خرد انجام می‌شود، این روش می‌تواند به کاهش هزینه‌های انتشار پول کمک کند. به عبارت دیگر، هزینه‌های ناشی از انجام پرداخت‌های سنتی برای اقتصاد ایران کاهش خواهد یافت و خرید و فروش‌ها با سهولت بیشتری انجام می‌گیرد. برای اینکه این سیستم به‌طور مؤثر به کار گرفته شود، نیاز به فرهنگ‌سازی و افزایش آگاهی مردم در این زمینه احساس می‌شود.

زیرساخت‌های فناوری و امنیت

فرزانی خاطرنشان کرد که زیرساخت‌های فناوری نقشی کلیدی در پشتیبانی از ارزهای دیجیتال دارند. بانک مرکزی به‌طور ویژه به امنیت فناوری اطلاعات توجه دارد و برنامه‌هایی مؤثر برای تقویت این حوزه طراحی کرده است. ساختارهای مناسب امنیتی برای استفاده از ریال دیجیتال با دقت و بر اساس پیشرفته‌ترین قابلیت‌ها طراحی می‌شوند.

مدیریت تهدیدات سایبری

فرزانی عنوان کرد که اگرچه تهدیدات سایبری در سطح جهانی رایج هستند، با طراحی دیوارهای دفاعی و لایه‌های حفاظتی مناسب، این تهدیدات به‌طور مؤثری مدیریت می‌شوند. تخصص و دانش فنی متخصصان این حوزه به ایجاد سیستم‌هایی نفوذناپذیر و بسیار مؤثر کمک کرده است که می‌تواند به‌طور قابل توجهی ایمنی و اعتماد به ریال دیجیتال را افزایش دهد.

ریال دیجیتال از زبان این کارشناس پولی و مالی

بیشتر بخوانید:

لزوم شناخت جنبه‌های مختلف ریال دیجیتال

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه