فیزیوتراپی در منزل؟! مسئله این است
فیزیوتراپیستها از روشهای مختلف برای درمان بیماران خود استفاده میکنند. چندین روش درمان وجود دارد که ممکن است به تقویت، آرامش و بهبود عضلات کمک کند. افزایش قدرت عضلات وانجام تمرینات اصلاحی به شما کمک میکنند تا فعالیت های روزانه را با راحتی بیشتری انجام دهید. همچنین روشهای دستی مانند ریلیز ماهیچه و موارد دیگر نیز در فیزیوتراپی استفاده میشوند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛وقتی به یک فیزیوتراپیست مراجعه میکنید تا مشکلات خود را مانند درد و اختلال در حرکت را رفع کنید، او ممکن است از روشهای درمانی و فیزیکی مختلفی استفاده کند تا به شما کمک کند حرکت بهتر و احساس ایده آل تری داشته باشید. این روشهای درمانی که به آنها روشهای فیزیوتراپی در منزل نیز گفته میشود، با تقویت عضلات به شما کمک میکنند تا عملکرد طبیعی خود را بازسازی کنید.
فیزیوتراپیستها از روشهای مختلف برای درمان بیماران خود استفاده میکنند. چندین روش درمان وجود دارد که ممکن است به تقویت، آرامش و بهبود عضلات کمک کند. افزایش قدرت عضلات وانجام تمرینات اصلاحی به شما کمک میکنند تا فعالیت های روزانه را با راحتی بیشتری انجام دهید. همچنین روشهای دستی مانند ریلیز ماهیچه و موارد دیگر نیز در فیزیوتراپی استفاده میشوند. فیزیوتراپیست شما بسته به شرایط خاص، نیازها و اهداف کلی بازسازی شما، روشهای مناسب را انتخاب خواهد کرد. گاهی اوقات انجام فیزیوتراپی در منزل نیز میتواند در بهبود عضلات بسیار کارساز و مفید باشد. در ادامه، توضیحات بیشتری در این خصوص به شما ارائه خواهیم داد.
علت انجام فیزیوتراپی در منزل
برای افرادی که امکان خروج از منزل و مراجعه به مراکز درمانی را نداشته اما نیاز به درمان فیزیوتراپی دارند، انجام فیزیوتراپی در خانه، یک راهحل مناسب محسوب میشود. فیزیوتراپی یا درمان فیزیکی بهطورکلی یک روش درمانی است که از تکنیکهای متنوعی ازجمله درمانهای الکتریکی مانند فیزیوتراپی در منزل با لیزر پرتوان، تمرینات فیزیکی، درمان های دستی، بهره گیری از اصول بیومکانیک بدن، و دیگر تکنیکها برای بهبود قدرت، عملکرد، حرکت فیزیکی، و بازیابی افراد بیمار استفاده میکند.
متخصصان این حوزه میتوانند به بیماران در بهبود حالت جسمی و توانایی حرکتی کمک کنند. این افراد به دلیل تخصص و آموزش حرفهای خود درزمینهٔ تشخیص بیماریها و تحلیل عملکرد بدن، بسیار ماهرانه عمل میکنند. آنها توانایی بالینی برای تشخیص، درمان و ارزیابی مشکلات حرکتی و ناتوانیها را دارند.
ازجمله دلایل انجام فیزیوتراپی در منزل تهران عبارتند از:
میزان شدت آسیب در بدن بیمار بسیار بالا بوده و او قادر به خروج از منزل نیست.
بیماریهایی مانند پارکینسون، اماس، سکتهٔ قلبی و مغزی، جراحی مفصل لگن، کشکک زانو و عدم حفظ تعادل، نیازمند مراقبتهای ویژهتر هستند.
برای بیمارانی که امکان مراجعه به کلینیک یا مرکز درمانی را ندارند، فیزیوتراپی در خانه یک راهکار مناسب است.
با انجام فیزیوتراپی در منزل، تمامی خدمات مشابه کلینیک و با همان کیفیت و تخصص در منزل بیمار ارائه میشود. این روش به بیماران کمک میکند تا در بهبود حالت جسمی و توانایی حرکتی خود پیشرفت کرده و بهبود یابند.
فیزیوتراپی برای چه بیماریهایی کاربرد دارد؟
فیزیوتراپی در خانه برای بهبود مشکلات و بیماریهای زیر کاربرد دارد:
اماس؛
پارکینسون؛
اختلالات عضلانی و عصبی؛
سرطان و سایر بیماریها.
همچنین فیزیوتراپی میتواند بهبود قابلتوجه در دردهای مختلف مانند: کمر درد، فتق دیسک، زانو درد، ضعفهای عملکردی، دردهای مزمن و توانبخشی ایجاد کند.
فرایند انجام فیزیوتراپی در منزل با بیمه به چه صورت است؟
پس از ورود فیزیوتراپیست به منزل و بررسی وضعیت بیمار، او تعداد جلسات فیزیوتراپی را تعیین میکند. همچنین درخصوص تمرینات و فعالیتهای مناسب براساس بیماری و مشکلات، به شما مشاوره میدهد. شایان ذکر است که تمرینات فیزیوتراپی باید بهدرستی انجام شوند. اشتباه در انجام هریک از آنها، ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشد. در ادامه به برخی از تمریناتی که توسط متخصص برای بیماران تجویز میشود اشاره شدهاست:
تمرینات فیزیوتراپی زانو در منزل:
تمرین بالا بردن پا؛
تمرین کشش همسترینگ؛
تمرین بالا بردن زانو؛
تمرین تکیه به دیوار و... .
تمرینات فیزیوتراپی کمر در منزل:
تمرین نیایش و سجده؛
حرکت زانو به چپ و راست و... .
تمرینات فیزیوتراپی ریوی:
تنفس لب قنچهای؛
بازآموزی تنفس عمیق و... .
تمرینات فیزیوتراپی سکته در منزل:
بالا بردن وزنههای کوچک با استفاده از پا؛
بالا نگه داشتن دست با دست دیگر.
مزایای انجام فیزیوتراپی در منزل
در سالهای اخیر، تأثیربخشی درمان فیزیوتراپی در بیماران برای افزایش قدرت فیزیکی، بازیابی سلامتی، توانایی و عملکرد حرکتی آنها بهطور قاطع تأیید شدهاست. خدمات فیزیوتراپی در منزل، مزایای زیر را به همراه دارد:
احساس راحتی و آرامش در افراد بیمار: بیماران در محیط منزل خود، تمرینات فیزیوتراپی را بهتر انجام میدهند و احساس آرامش و راحتی بیشتری به هنگام انجام تمرینات دارند.
دسترسی به دورههای خصوصی برای بهبود وضعیت بیمار: خدمات فیزیوتراپی در منزل به بیماران این امکان را میدهد تا در یک محیط خصوصی و تحتنظر مستقیم فیزیوتراپیست، برای بهبود وضع خود تلاش کنند.
تسریع در فرایند بهبود بیماری: انجام فیزیوتراپی در منزل، میتواند فرایند بهبود بیماری را تسریع بخشد.
عدم نیاز به رفتوآمد به کلینیک: بیماران نیازی به رفتوآمد به کلینیک را ندارند و میتوانند در محیط خانهٔ خود بهراحتی درمان شوند.
مدیریت و استفاده بهتر از زمان: با انجام فیزیوتراپی در منزل، بیماران قادر به مدیریت بهتر زمان خود هستند و میتوانند برنامههای جلسات فیزیوتراپی خود را بهتر تنظیم کنند.
نظارت و حمایت از تمامی اعضای خانواده: انجام فیزیوتراپی در منزل، به اعضای خانواده نیز امکان نظارت و حمایت از بیماران را میدهد که میتواند به بهبود سریعتر و مؤثرتر آنها کمک کند.
فیزیوتراپی در منزل توسط خانم
بسیاری از خانمها ترجیح میدهند که جلسات فیزیوتراپی خود را با فیزیوتراپیست خانم انجام دهند. این انتخاب اغلب به دلیل ترجیح به ایجاد محیطی متناسب با مسائل پوششی و ایجاد راحتی بیشتر فیزیوتراپی در منزل انجام میشود. در این روش، خانمها به نحوی که برای آنها راحتتر و آسوده است، از خدمات فیزیوتراپی بهرهمند میشوند. در این محیط امن و شخصی، فیزیوتراپ خانم میتواند به بهبود وضعیت فیزیکی و سلامتی بیماران خود کمک کند.
فیزیوتراپی در منزل با لیزر پرتوان
در فرایند فیزیوتراپی در منزل با لیزر پرتوان، نور قرمز و به عبارتی اشعه ی لیزر به مناطق آسیبدیده اعمال میشود تا فرایند بهبود بافتهای نرم را تسریع کند. این روش درمانی از پرتوهای دیود تکرنگ و قدرتمند برای درمان بیماریهای عضلانیـاسکلتی و بیماریهای مزمن و دژنراتیو استفاده میکند. در مرکز فیزیوتراپی در منزل ایران فیزیو، از آخرین و پرقدرتترین لیزر پرتوان استفاده میشود. در این روش، نور ليزر با پوست تماس دارد و انرژی فوتون به بافت نرم پوست نفوذ میکند. درنتيجه عملکرد سلولها بهبود پیدا کرده و فرایند بهبود حرکات بدن سرعت پیدا میکند.
چند مورد از عملکرد لیزرپرتوان فیزیوتراپی:
1. تحریک بیوشیمیایی سلولی: لیزرهای پرتوان فیزیوتراپی می توانند رشد و ترمیم بافت را با تحریک میتوکندری و فعال کردن فرآیندهای بیوشیمیایی در سطح سلولی تسریع کنند.
2. کاهش التهاب: لیزرهای قدرتمند با کاهش تولید سایتوکین های ضد التهابی و افزایش تولید سایتوکین های ضد التهاب، روند التهابی را کنترل و کاهش می دهند.
3. کاهش درد: لیزرهای پرقدرت با تأثیر بر رشته های عصبی مسئول انتقال درد و تحریک ترشح اندورفین (مسکن های طبیعی بدن) تسکین درد را افزایش می دهند.
ارسال دیدگاه