جهش ۵۰ پلهای رتبه ایران در شاخص نوآوریها طی مدت ۱۰ سال
براساس گزارش «شاخص نوآوری های جهانی» که همه ساله از سوی سازمان جهانی مالکیت معنوی در ژنو منتشر میشود، جمهوری اسلامی ایران با بهبود بیش از ۵۰ پله در این شاخص، از رتبه ۱۱۳ در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۶۳ در سال ۲۰۲۳ ارتقاء پیدا کرده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بهنقل از سند یادشده، ایران یکی از بیشترین و سریع ترین رشدها در این حوزه را به خود اختصاص داده و در منطقه آسیای مرکزی و جنوب آسیا، بعد از هند، رتبه دوم را دارد.
شاخص نوآوری جهانی (Global Innovation Index)، ۱۳۲ کشور را که تحت بررسیهای این گزارش قرار دارند، بر اساس قابلیت های نوآوری آنها که متشکل از ۸۱ شاخص است، رتبه بندی می کند. این شاخصها در دو گروه ورودی و خروجیهای نوآوری تقسیمبندی می شوند.
این گزارش یک ابزار ارزشمند برای کمک به کشورها در ارزیابی وضعیت رشد و نوآوری و توسعه استراتژی های جدید برای ایجاد تحول اقتصادی و بهبود معیارهای نوآوری در کشورها محسوب می شود و اطلاعات و رتبه بندیهای آن بسیار حائز اهمیت است.
سوالاتی که گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۳ به آنها پاسخ می دهد عبارتند از: آیا تلاطم فعلی جهانی ناشی از تورم، افزایش نرخ بهره و تضاد ژئوپلیتیکی بر سطح و ماهیت نوآوری تأثیر می گذارد؟
چگونه می توان نوآوری جهانی را پس از یک دوره بیماری همه گیری جهانی (کوید ۱۹ و اثرات آن) ارزیابی نمود؟
عملکرد نوآوری اقتصادهای توسعه یافته و در حال توسعه جهان در طول این دوره چگونه بوده است و لوازم رشد و توسعه اقتصادی بیشتر در آینده چیست؟
بر اساس این گزارش کشورهای سوئیس، سوئد، آمریکا، انگلستان و سنگاپور ۵ کشور برتر جهان در حوزه نوآوریها بشمار میروند.
ارسال دیدگاه