از دمیدن سفارتخانههای آمریکا بر آتش جنگ غزه تا محکومیت بینالمللی رژیم صهیونیسیتی
جنگ در روز دهم در حالی ادامه دارد که ساعت به ساعت به تعداد آوارگان و کشته های فلسطینی و اسرائیلی افزوده می شود و تا به امروز غیرنظامیان، قربانیان اصلی جنگ بودند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روز دهم جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در حالی پیگیری شد که ارتش اسرائیل از روز سه شنبه اعلام کرده که برای اولین بار توانسته کنترل موثر خود بر جبهه های جنوب و مرز با نوار غزه به دست آورد. به گزارش رسانه های این کشور، اسرائیل بسیج نیروهای ذخیره نظامی خود را به ۳۶۰ هزار نفر افزایش داده است.
تعداد تلفات و وضعیت مجروحان
وزارت بهداشت فلسطین صبح امروز جمعه، ۱۳ اکتبر اعلام کرد که تعداد قربانیان تجاوزات همه جانبه رژیم صهیونیستی به مردم در نوار غزه و کرانه باختری به ۱۵۷۲ شهید و ۷۲۶۲ مجروح رسیده است.طبق گزارش پایگاه خبری «عرب۴۸»، این وزارتخانه در اطلاعیهاش اعلام کرد که تعداد قربانیان نوار غزه به ۱۵۳۷ شهید و حدود ۶۶۱۲ زخمی رسیده است. این در حالی است که تلفات در کرانه باختری به ۳۵ شهید و بیش از ۶۵۰ زخمی رسیده و ۲۱۰ نفر از مجروحان به بیمارستانها منتقل شدهاند. نبرد طوفان الاقصی با ادامه درگیریها و حملات موشکی مقاومت به حیفا و فلج شدن کار فرودگاه بن گوریون وارد هفتمین روز خود شد؛ در حالی که تعداد کشتهشدگان اسرائیلی به بیش از ۱۳۰۰ نفر رسید.
آخرین اخبار از ارتش اسرائیل
مرور اخبار رسانه ها نشان می دهد ساکنان نوار غزه چهارمین شب جنگ را در وحشت و تاریکی گذراندند. اسرائیل به بمباران بی امان خود در غزه ادامه داد. ارتش اسرائیل اعلام کرده با قطع آب و برق، کنترل کامل غزه را به دست گرفته و آن را محاصره کرده است..اسرائیل اعلام کرده که شب گذشته به بیش از ۲۰۰ مکان در نوار غزه حمله کرده است. ارتش اسرائیل بر خلاف وعده قبلی، در بیانیه ای گفته که گذرگاه اصلی غزه به سمت مصر را که تنها راه خروج آوارگان بوده، مسدود کرده است.
تنش در مرز سوریه و واکنش حزب الله
اگرچه همه نگاه ها به غزه است اما از همان ابتدا احتمال توسعه جنگ به مرزهای شمالی اسرائیل، یکی از محورهای تحلیلگران را تشکیل می داد. این موضوع در روزگذشته با شلیک شش راکت از جنوب لبنان به شمال اسرائیل، حزب الله و اسرائیل را وارد تبادل آتش کرد که در جریان این منازعه محدود و کنترل شده، سه عضو حزب الله و یک اسرائیلی کشته شدند.
واکنش امریکا و دیگر کشورها چه بوده است؟
با گذشت دهمین روز از آغاز جنگ، یک مقام ارشد وزارت دفاع امریکا گفته که ایالات متحده در حال تحویل مهمات و تجهیزات نظامی مورد نیاز به اسرائیل است. همچنین لوید استین، وزیر دفاع امریکا در مصاحبه ای گفته گروه کوچکی از نیروهای عملیات ویژه امریکا با اسرائیلی ها برای کمک به برنامه ریزی و اطلاعات در عملیات متقابل علیه حماس، همکاری می کنند.جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم تاکید کرد که بیست شهروند امریکایی مفقود شده اند. او گفت که دقیقا نمی داند چه تعداد از شهروندان یا شرایط انها گروگان گرفته شدهاند. در همین حال بایدن تایید کرد که ۱۴ امریکایی در حمله حماس کشته شده اند. وزارت امور خارجه فرانسه نیز اعلام کرد که تعداد فرانسوی های کشته شده در اسرائیل به هشت نفر افزایش یافته است و ۲۰ نفر مفقود شده اند.
این در حالی است که اردوغان روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری مشترک با کارل نهمر، صدراعظم اتریش، از برنامه های امریکا برای اعزام یک ناو هواپیمابر به منطقه انتقاد کرد و گفت که استقرار این ناو می تواند منجر به قتل عام» شود.
از سوی دیگر، دولت های دارای اتباع اسرائیلی تلاش کردند تا تعیین کنند که چه تعداد از شهروندان انها کشته شده اند. برای نمونه سفارت روسیه در اسرائیل اعلام کرد تعداد شهروندان روسی کشته شده در اخرین جنگ اسرائیل و فلسطین به چهار نفر افزایش یافته است. دولت اتریش هم اعلام کرد که سه شهروند دوگانه اتریشی-اسرائیلی ممکن است در میان افرادی باشند که حماس در جریان حمله به اسرائیل به اسارت گرفته است. همچنین وزیر خارجه ایتالیا گفت که یک زوج ایتالیایی-اسرائیلی از زمان تهاجم مفقود شده اند. وزیر امور خارجه کانادا و چک نیز گفتند که شهروندان کانادایی و چک تبار را از اسرائیل خارج خواهند شد.
کدام رویداد به حماس برای حمله انگیزه داد؟
یکی از مسائل مهمی که تحلیلگران در گفته های خود به آن اشاره می کنند، زمان بندی آغاز حمله حماس به اسرائیل و چرایی آن است.مقامات حماس به تنش های طولانی مدت، از جمله اختلاف بر سر مسجد حساس الاقصی که برای مسلمانان و یهودیان مقدس است، اشاره می کنند. در سال های اخیر، ملی گرایان مذهبی اسرائیلی مانند ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، بازدیدهای خود را از این مجموعه افزایش داده بود. هفته گذشته نیز، در جریان جشنواره یهودیان، صدها یهودی ارتدوکس افراطی از این مکان بازدید کرده بودند که باعث محکومیت حماس مبنی بر اینکه یهودیان توافقنامه با فلسطینی ها را نقض کردند، شده بود.
آکسیوس: اسرائیل اطلاعاتی در مورد فعالیتها حماس داشت اما هیچ کار نکرد
سه مقام رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفتند که اطلاعات این رژیم شب قبل از حمله حماس نشانههایی از فعالیتهای نامنظم را در میان عوامل حماس در غزه مشاهده کرد، اما رهبران ارشد ارتش و شین بت تصمیم گرفتند که نیروهای نظامی را در مرزهای این منطقه در حالت آمادهباش قرار ندهند.
مقامات این رژیم گفتند که روز جمعه (هفته پیش) - یک روز قبل از حمله - اطلاعات رژیم صهیونیستی نشانههایی از فعالیت حماس در غزه را دید که نشان میداد این گروه شاید برای حمله آماده شده باشد.
به گفته مقامات، در نتیجه، چندین رایزنی در سطح بالا جمعه شب (گذشته) برای بررسی و درک معنای اطلاعات جدید انجام شد. هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی، رونن بار، مدیر شین بت و آهارون هالیوا، رئیس اطلاعات نظامی، در برخی از این رایزنیها شرکت کردند که در مورد اینکه آیا این فعالیت نامنظم یک تمرین حماس بود یا آمادگی اولیه برای حمله، بحث میکرد.
مقامات رژیم صهیونیستی گفتند که یکی از احتمالاتی که در این رایزنی مطرح شد، قرار دادن نیروهای ارتش در اطراف غزه در حالت آماده باش بود اما پس از رایزنیها، مقامات تصمیم گرفتند منتظر اطلاعات بیشتر باشند. چند ساعت بعد، حماس حمله را آغاز کرد.
تلاش دولت آمریکا برای گره زدن حمایت از اسرائیل به تداوم پشتیبانی از کییف
جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت: هر دو [اسرائیل و اوکراین] مهم هستند و ما به لحاظ اقتصادی آنقدر بزرگ هستیم که بتوانیم از هر دو پشتیبانی کنیم.
رو کانا نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا و عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان درخصوص حمایت از اسرائیل همگام با اوکراین در گفتوگو با ان بی سی نیوز افزود: من از ارائه منابع مورد نیاز اسرائیل برای دفاع در برابر حملات و همچنین کمک به اوکراین در این لحظه حساس حمایت می کنم.
میچ مک کانل رهبر اقلیت جمهوری خواه مجلس سنا و از حامیان صریح اوکراین و اسرائیل در مقاله ای برای روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: همانطور که در اوکراین دیدیم، نبود اقدام قاطع میتواند به طولانی تر شدن جنگ منجر شود و هزینه ها را بیشتر کند. وی در عین حال نیاز اسرائیل را در جنگ کنونی با نیروهای مقاومت حماس، متفاوت از اوکراین دانست.
یک مقام آمریکایی دیگر نیز گفت که کاخ سفید معتقد است حمایت آن از اسرائیل هیچ تاثیری بر توان آن در حمایت از اوکراین ندارد. اما واشنگتن در هرصورت مجبور است ذخایر تسلیحاتی اسرائیل را در کوتاه مدت پر کند.
این مقام افزود: یکی از نگرانی های موجود در آمریکا این است که اسرائیل و اوکراین سیستمهای دفاع هوایی متفاوت با قابلیتهای متفاوت دارند، بنابراین حمایت نظامی از آنها نیز با یکدیگر تفاوت دارد.
هشدار رهبر جماعت اسلامی پاکستان به بایدن: سفارت آمریکا را محاصره میکنیم
تظاهرات ضدصهیونیستی و همبستگی با مردم فلسطین با حضور دهها هزار نفر از ساکنان شهر کراچی مرکز ایالت سِند در جنوب پاکستان برگزار شد.
سراج الحق رهبر جماعت اسلامی پاکستان به عنوان سخنران اصلی راهپیمایی امروز از نخست وزیر و فرمانده ارتش این کشور خواست تا گام های عملی برای دفاع از فلسطین و پاسخگو کردن رژیم نامشروع صهیونیستی بردارند.
وی تهدید کرد که اگر آمریکا دست از حمایتهای خود از اسرائیل برندارد و به پشتیبانی از جنایات صهیونیستها در غزه پایان ندهد، مردم پاکستان از سراسر کشور خود را به اسلامآباد رسانده و سفارت آمریکا را محاصره خواهند کرد.
این رهبر سیاسی پاکستان افزود: اگر جلوی جنایات رژیم صهیونیستی گرفته نشود، جهان به سمت جنگ جهانی سوم خواهد رفت و در این صورت مسلمانان جهان نیز طوفان الاقصی دیگری را علیه متجاوزان به غزه و سرزمین فلسطین اعلام خواهند کرد.
وی گفت: ازسرگیری روابط ایران و عربستان برای جهان اسلام خوشایند است و ما به اتحاد امت اسلامی برای پرداختن به چالشهای مشترک به ویژه کمک به فلسطینیان امیدوار هستیم.
سراج الحق تاکید کرد که مسلمانان جهان باید کالاهای اسرائیلی و متحدان این رژیم را تحریم کنند. مردم پاکستان در هر شرایطی در کنار برادران و خواهران فلسطینی خود هستند و ما هرگز در حمایت از آزادی فلسطین عقب نشینی نخواهیم کرد.
با آغاز عملیات و حملات نیروهای مقاومت فلسطین فقط در ۲۰ دقیقه، پنج هزار راکت به سمت مواضع صهیونیستها روانه شد و همزمان با آن پاراگلایدرهای حماس بر فراز سرزمینهای اشغالی به پرواز درآمدند تا آسمان برای اشغالگران ناامنتر از همیشه شود.
رژیم صهیونیستی که در میدان نبرد با مقاومت فلسطین غافلگیر و شکست مفتضحانهای را طی چند روز گذشته متحمل شده با اقدامی غیر انسانی تمام گذرگاههای غزه را بسته تا مقاومت فلسطین را ناگزیر به توقف عملیات دلاورانه «طوفان الاقصی» کند.
دولتهای غربی از آغاز عملیات طوفان الاقصی، ضمن محکوم کردن نیروهای مقاومت، با رژیم صهیونیستی اعلام همبستگی کردهاند.
سران رژیم صهیونیستی که هنوز در شوک شکست در برابر مقاومت فلسطین به سر میبرند، همچنان غیرنظامیان غزه را هدف قرار میدهند؛ به طوری که در تازهترین آمار، تاکنون ۲ هزار و ۳۲۹ فلسطینی که اکثر آنها کودک و زن هستند در حمله تلآویو به غزه به شهادت رسیده و ۹ هزار و ۴۲ فلسطینی دیگر نیز در اثر بمبارانهای اشغالگران جنایتکار زخمی شدهاند.
ارسال دیدگاه