اخبار داغ

ایران برای همه ایرانی‌هاست؛

دبیر: فلسفه المپیک جنگ و سیاست است/ در کشتی قوی هستیم ولی در دیپلماسی نه

دبیر: فلسفه المپیک جنگ و سیاست است/ در کشتی قوی هستیم ولی در دیپلماسی نه
رئیس فدراسیون کشتی گفت: المپیک تشکیل شده تا این جنگ خودش را جای دیگری نشان بدهد و دولت‌ها اقتدار ملی را آن جا نشان بدهند.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ علی‌رضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی پیرامون ملی‌بودن این رشته اظهار داشت: تکواندو ورزش ملی کره‌جنوبی است اما کشتی برای ماست و بالای ۳۰۰۰ سال قدمت دارد. اصلاً نمی‌دانیم از کِی کشتی بوده؛ دریای خزر یک روز فقط در ایران بوده و الان تمام کشورهای حاشیه دریای خزر، در کشتی صاحب‌سبک هستند. این در فرهنگ و ورزش مذهبی ماست؛ حسنین (ع) با هم کشتی می‌گرفتند. فوتبال و بسکتبال ما به انگلیس و اسپانیا می‌بازند و توقعی هم نیست، ولی اگر کشتی به آمریکا و روسیه ببازد داد و بی‌داد می‌شود. همین امسال در ۶ رده سنی قهرمان جهان و آسیا شده‌ایم و در بازی‌های آسیایی هم قهرمان شدیم. در تاریخ سابقه نداشته که در کشتی آزاد و فرنگی نایب‌قهرمان جهان شده‌ایم اما یک‌جوری وانمود می‌کنند انگار باخته‌ایم.

وی در ادامه بیان داشت: من آن‌قدر صبر کردم تا مدیر بشوم و حق کشتی را بگیرم. الان الحمدلله در کشتی قوی هستیم که ما را می‌زنند. ما باید از نخبگان استفاده کنیم و در حوزه سیاسی و اقتصادی باید قوی شویم. وزارت دفاع، ارتش و سپاه نشان داده‌اند که از نخبگان استفاده می‌کنند و بدون چپ و راستی، دارند با ایمان قوی کار را پیش می‌برند. این مدل را باید به دیگر دستگاه‌ها بیاوریم و ایران برای همه ایرانی‌هاست. من مسئولم کشتی این مملکت را قوی کنم و هر مسئولی این حس را داشته باشد، ایران قوی شکل می‌گیرد. این که من فقط وعده و وعید بدهم بس است؛ مردم زرنگ هستند و متوجه می‌شوند.

دبیر درباره سیاست در ورزش و کارشکنی کشور آلبانی در مورد اعزام تیم‌های ملی کشتی به رقابت‌های امیدهای جهان گفت: المپیک برای چه تشکیل شده؟ المپیک همان جنگ است! المپیک تشکیل شده تا این جنگ خودش را جای دیگری نشان بدهد و دولت‌ها اقتدار ملی را آن جا نشان بدهند. فلسفه المپیک با این ورزش‌هایش سیاسی است. یک سال بچه‌های امید ما تمرین کردند و ۲۰ کشتی‌گیر رشید و رعنا در اردو بودند ولی آلبانی به‌خاطر عملکرد دولت‌های ما، به تیم ملی ویزا نداد. این سیاسی نیست؟ منشور المپیک می‌گوید هر کجا دارید می‌روید باید به شما ویزا بدهند؛ خود آمریکا هم چند بار به من و تیم ویزا نداده. اگر بچه‌های ما قهرمان جهان می‌شدند، از خدمت معاف بودند و کلی تسهیلات می‌گرفتند اما الان چه کسی جواب‌گوست؟ الان یک گروهک باعث شده که با آینده این بچه‌ها بازی شده است. آمدند و روسیه را تحریم کردند، خب چرا رژیم صهیونیستی را تحریم نکرده‌اید؟ چون لابی‌شان قوی است!

وی در رابطه با ایران قوی عنوان داشت: بعد سیاسی، نظامی، فرهنگی، ورزشی و اجتماعی یعنی ارتباط مردم با دولت این ایران قوی را می‌سازد. ما در نظامی الحمدلله حرف چند تای اول در جهان را می‌زنیم. الان راحت نشسته‌ایم ولی پایگاه‌های آمریکا اطراف ماست. بازدارندگی از این بهتر؟ تحریم تسلیحاتی ما را برداشتند چون به آن نیازی نداریم و از آن رد شدیم. دستگاه‌های نظامی ما قوی هستند چون از نخبگان بهره برده‌اند. در قبر از ما نمی‌پرسند چه حزبی هستی، می‌گویند برای مردم چه کردی؟ من یک مدیر که ۱۰ سال تخلف کرده را برداشتم و الان دارم هزینه می‌دهم.

رئیس فدراسیون کشتی در گفت‌وگو با برنامه «به افق فلسطین» در محکومیت اقدامات شنیع رژیم صهیونیستی تأکید داشت: ظلم را می‌توانیم ببینیم؛ یکی از بزرگ‌ترین ظلم‌های سیستماتیک دارد علیه مردم غزه رخ می‌دهد و اگر انسان باشی، دردت می‌آید. در پاریس، لندن و نیویورک هم می‌بینیم طرف در خانه نمی‌نشیند و بیرون می‌آید چون وجدان انسانی دارد. نیازی نیست مسلمان یا مسیحی باشی؛ باید انسان باشی. از این اوضاع و احوال اصلاً حال ما خوب نیست ولی آینده خوبی برای فلسطینی‌ها رقم می‌خورد.

وی در مورد کنار گذاشتن جناح‌های سیاسی گفت: بس است دیگر؛ اصول‌گراها می‌آیند سر کار، می‌گویند اصلاح‌طلب نباشد و برعکس. مدیری با ۲۰ سال تجربه را نباید خانه‌نشین کنیم چون باید جواب بدهیم. ما الان هم با شهردار اصلاح‌طلب قبلی یعنی پیروز حناچی کار کردیم و هم الان با این شورای و علیرضا زاکانی داریم بی‌نظیر کار می‌کنیم. مجمع به من اعتماد کرده تا پرچم کشتی و کشور را بالا ببرم. من حق ندارم نگاه سیاسی و جناحی داشته باشم چون تیم ملی حزبی نیست. کاپیتان تیم ملی جوانان ما از برادران اهل سنت است و همیشه روی دوبنده‌اش می‌نویسد «حسبی ربی». او پیش‌نماز تیم ملی است و باید یک کمیته تشکیل شود تا این کارهای جناحی جمع شود.

دبیر در خصوص محرومیت محمدعلی گرایی توسط اتحادیه جهانی کشتی تصریح داشت: این هم از آن بحث‌هاست. ما در کشتی قوی هستیم ولی در بحث دیپلماسی نه. روحیه من اصلا این گونه نیست که به خارج از کشور بروم. کلاً در ۴ سالی که رئیس فدراسیون کشتی بودم، ۳ بار سفر کردم. ما باید یک نفر را در اتحادیه جهانی کشتی داشته باشیم. واقعاً سخت است که آدمی در اتحادیه جهانی کشتی رای بیاورد، باید بتواند لابی بکند چون رای اتحادیه جهانی رای سیاسی نیست، رای رفاقتی است. من می‌توانم این کار را انجام دهم و این ظرفیت را دارم ولی آدمی نیستم که به این کشور و آن کشور سفر کنم. نه روحیه آن را دارم و نه خوشم می آید. ما دنبال آدمی هستیم که بتواند وقت بگذارد و این کار را انجام دهد.

وی در ادامه این بحث ابراز داشت: به رای صادره برای محرومیت گرایی اعتراض می‌کنیم. فدراسیون نیز به خاطر حرکت او جریمه کردند و ما می‌خواهیم اعتراض کنیم. به هر حال حرکت او، حرکت خوبی نبوده ولی با حرکت او محمدرضا گرایی مدال برنز گرفته است. برنز برادرش باعث شده تا او یک سال محروم شود. این شکایت را دنبال خواهیم کرد تا بتوانیم حداقل میزان محرومیت او را کم کنیم. در آنجا هم پلیس با او برخورد کرد و مجبور شدیم جریمه بدهیم و هم خودِ ما او را از لیگ محروم کردیم که به همین خاطر یک درآمدی از دست دادیم. با این حال اگر آدمی قوی در اتحادیه جهانی داشتیم، حتما این اتفاق رخ نمی‌داد.

رئیس فدراسیون کشتی راجع به محبوبیت این رشته بین مردم خاطرنشان ساخت: همه مردم ایران از کشتی خاطره دارند. همه‌جای دنیا موقع دعوا گارد بوکس می‌گیرند اما در ایران گارد دو خم می‌گیرند! کشتی در اخلاق بچه‌ها هم با مردمی و خاکی بودن‌شان هست. بچه‌های ما بی‌حاشیه هستند و من نمی‌گذارم اتفاقی رخ بدهد. نمی‌گذاریم بین مردم و قهرمانان کشتی فاصله باشد. فقط به کشتی‌گیران می‌گویند پهلوان چون قرابت و قدمت داشته است.

دبیر در پایان درباره کوتاهی رخ داده برای جوانان گفت: شهدای کشتی‌گیر «داش مشتی» بودند و با همان ادبیات‌ها داریم کتاب‌شان را می‌نویسیم. الان جوانی شلوار جین پاره پوشیده ولی اگر اتفاقی برای مملکت رخ بدهد، یقین دارم همان او از من جلوتر می‌رود. ما با جوان‌های کشورمان ارتباط خوبی نگرفته‌ایم. در تیم ملی با جوانان صحبت می‌کنیم و می‌بینم نتوانسته‌ایم. آن قدری که به زبان بچه‌ها و کامپیوترشان اهمیت می‌دهیم، آیا کشورشناسی را اهمیت داده‌ایم؟!

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه