اخبار داغ

دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار مطرح کرد؛

عمار صدای مستقیم مردم بدون ترجمه است

عمار صدای مستقیم مردم بدون ترجمه است
نشست خبری چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار یکشنبه ۲۸ آبان با حضور سهیل اسعد دبیر جشنواره و اصحاب رسانه در محل موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در ابتدای نشست حمید صالحی دبیر اجرایی جشنواره چهاردهم با اشاره به اینکه فراخوان جشنواره از اوایل مهرماه منتشر شده و ارسال آثار تا دهم آذرماه تمدید شده، گفت: شرکت کنندگان می توانند در بخش های رقابتی، بخش فیلم ما(نهضت مردمی تولید محتوا)، قصه ما و جوایز مردمی آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.

صالحی از اضافه شدن رویکردهای جدید نظیر بخش نظم جدید جهانی و بخش آرمان روح الله به جشنواره امسال خبر داد و گفت: در شرایط شکل گیری نظم جدید جهانی، افول برخی ابرقدرت ها نظیر آمریکا و تلاش آنها برای جلوگیری از تغییر روابط جهانی، برآمدن ملت ها و اقتدار ملت ایران به تبع انقلاب اسلامی، هنر انقلاب باید میدان دار تحول در کشور و جهان باشد. هنر انقلاب باید با بازنمایی چهره زشت بی عدالتی و ظلم فراگیر در ساختار نظم قدیم و مبشر نظم جدید متشکل از اراده و هویت ملت ها باشد و حالا جشنواره مردمی فیلم عمار به مثابه تریبون مردم مسلمان و انقلابی ایران بر خود تکلیف می بیند تا در شکل دادن به نظم جدید جهان نقش آفرینی کند.

ساخت روایت از غزه بسیار مهم و حیاتی است

خالد قدومی نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس در ایران در ادامه این نشست رسانه ای گفت: تا امروز بیش از 60 خبرنگار، نویسنده، هنرمند و شاعر در این جنگ به شهادت رسیده اند که بدن های آنها در طول زمان می پوسد، اما روح آنها به این نبرد قطعا جریان خواهد داد. اسرائیل تمام تلاش خود را به کار بسته تا هیچ خبرنگاری از غزه نتواند این جنگ را روایت گری کند.

وی ادامه داد: این نبرد به ظاهر نظامی است ولی باطن و حقیقت این نبرد یک چیز بزرگ تری است که ما فکر می کنیم. ما شاهد تظاهرات ملیونی در فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکای جنایتکار هستیم که همه دولت های آنها در این جنگ به حمایت از رژیم صهیونیستی بی تاثیر نبوده اند اما مردم آنها با این تظاهرات جواب دندان شکنی به آنها داده اند.

خالد قدومی با اشاره به اینکه بعد از گذشت چهل و اندی روز از این نبرد و شکستن هیمنه اسرائیل بیان چند نکته ضروری است، گفت: اولا ما باید عادت کنیم که می شود پیروز این نبرد باشیم. وقتی ما می توانیم قدم هایی برای آزادی فلسطین برداریم چرا فکر کنیم که همه این ها یک توطئه از جانب اسرائیل است؟! ولی این ملت فلسطین که جان خود را قربانی قدس کرده اند، قطعا شاهد این پیروزی خواهند بود.

وی افزود: ما با جنگ روایت ها روبرو هستیم؛ امروز کودکان مظلوم و قربانی فلسطینی رهبران این جنگ روایت ها هستند. کودکانی که از زیر آوار زنده خارج می شوند و در مقابل دوربین های خبرنگاران صحبت هایی می کنند که همه دنیا را تحت تاثیر قرار می دهند. روایت این نکته مهم است که بریدن رئوس کودکان در فرهنگ و ذات آمریکایی هاست.

 در بخش دیگری از این نشست رسانه‌ای، صالحی با اشاره به اینکه تا الان ۲۰۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده، گفت: محور اصلی «فیلم ما» امسال به صورت ویژه «پویش سراسری فلسطین ما» است که تا کنون بیش از ۳۵۰ اثر در این بخش با تنوع خوبی از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شده است.

صدا و سیمای مردم سانسور شده

در ادامه نشست سعید خورشیدی رییس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار با اشاره به دلیل شکل‌گیری جشنواره عمار گفت: جشنواره فیلم عمار صدا و سیمای مردم سانسور شده و نادیده نگاشته شده‌ ای است که در قاب رسانه های دیگر کمتر دیده شده‌ اند و ما وظیفه خود می‌دانیم تا آرمان ها و دغدغه ها و مسایل این قشر از مردم را که کمتر مورد توجه رسانه ها هستند، بازنمایی کنیم.

وی ادامه داد: به یک معنا جشنواره عمار، تریبون و رسانه ای برای هنرمندان جریان مقاومت است و امروز داستان غزه یکی از مصادیق مهم جشنواره عمار برای نمایش و روایت گری مظلومیت مردم آن خطه است.

وی با اشاره به اینکه حماسه مردم غزه در راه مبارزه با استکبار تلاش می‌کند نظم جهان را تغییر و نظم جدیدی را رقم بزند گفت: امروز خرسندیم که مجاهدت و رشادت مجاهدان فلسطینی قرار است نویدبخش این نظم نوین جهانی باشد و ما در عمار تریبون این موضوع هستیم.

رییس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار گفت: معتقدیم مقاومت رسانه ای می‌تواند اقتدار نظام رسانه ای مسلط را متزلزل کند و دلیل عمده حضور مردم در اروپا و ... در همدردی با فلسطین حاصل تلاش رسانه ای مبتنی بر فطرت در غزه است. ما تکلیف داریم زیبایی های فطری و حماسه غزه را به شکل هنری در قاب رسانه های خود منتشر کنیم.

خورشیدی با اشاره به اینکه ما امروز با موزه زنده جنایت های غربی مواجه هستیم، ادامه داد: امروز فرصتی برای هنرمندان جریان مقاومت فراهم شده تا با بازنمایی این رخداد، نوید رهایی بخشی برای مردمان غزه باشند.

عمار صدای مستقیم مردم بدون ترجمه است

در پایان سهیل اسعد دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم مردمی عمار ضمن تاکید بر اینکه جشنواره عمار باید تجلی واقعی مردمی بودن باشد، عنوان کرد:  بنده همیشه این دغدغه مردمی بودن جشنواره را داشته ام و تلاش کرده ام تا این نکته مهم حفظ شود؛ همه تلاش ما این است تا تصویر متفاوتی از جمهوری اسلامی به خارج از مرزه ها نشان دهیم.  

وی با اشاره به اینکه جشنواره عمار به عنوان جشنواره انقلاب معرفی می‌شود به تحول های این رویداد اشاره کرد و گفت: عمار نمونه‌ای معرفی کرده است که در آن اقتصاد و امکانات اصالت ندارد و امکانات جزو کوچکی از معادله هنر و رسانه و سینما در عمار است. در عمار اتحاد مخاطبان و تولید کننده را شاهد هستیم و مخاطب هم تولید کننده است.

دبیر چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار بیان کرد: عمار سینمای بدون سانسور است و واسطه های بین تولید و مصرف را حذف کرده است. عمار صدای مستقیم مردم بدون ترجمه است و وظیفه اش رساندن پیغام با مخاطبان حداکثری است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه