تأکید چمران بر ضرورت بهروزرسانی طرح جامع شهر تهران
رئیس شورای شهر تهران بر ضرورت بهروزرسانی طرح جامع شهر تهران تاکید کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی چمران در آیین افتتاحیه گردهمایی تهران آینده که با عنوان «یک شهر، یک برنامه» برگزار شد گفت: در گذشته شهر تهران بدون دستور و قانون جلو میرفت و هرچه که می خواستند تصمیم میگرفتند و اجرا میکردند و نتیجه آن بیقانونی ها را امروز میبینیم. اگر مردم از ناهنجاریهای شهر تهران ناراحت هستند، باید بگوییم که شهر یک روزه پدید نمیآید و مدت زمان مدیدی را نیاز دارد. شهر به هر طریقی که پول داده میشد، ساخته میشد و از درآمدهای حاصل شده، بزرگراه و خیابان میساختند و کار به جایی رسید که مردم و شهروندان احساس کردند به راحتی نمیتوان در آن زندگی کرد و امروز نیز به همین شکل است و به راحتی نمیتوان در آن زندگی کرد.
وی افزود: در ابتدای دهه ۸۰ تصمیم گرفته شد برای تهران طرح جامع تهیه شود بر همین اساس شورای شهر اول تصمیم به تدوین طرح جامع گرفت و در انعقاد قرارداد با مشاوران، پایهها را تنظیم کرد اما اجرایی نشد. در دوره دوم شورا تعداد زیادی معمار و شهرساز داشتیم لذا ما در این دوره نسبت به اجرایی شدن طرح جامع شهری پافشاری کردیم و موفق شدیم. معاونت وزارت مسکن و شهرسازی اعلام کرد که قرارداد طرحهای جامع باید توسط وزارت مسکن و شهرسازی منعقد و هزینه آن تأمین شود اما از مجلس شورای اسلامی میخواهیم که اصلاح صورت بگیرد و شهرداریها این قراردادها را منعقد کنند.
رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: قرار بر این شد شهرداری تهران بودجه را تأمین کند و وزارت مسکن و شهرسازی در آینده مبالغ را بپردازد که این اقدام انجام شد. ما در آن دوره ۲۲ مشاور برای ۲۲ منطقه گرفتیم و یک مهندس مشاور انتخاب شد. در کمتر از دو سال مطالعاتی صورت گرفت و طرح جامع آماده و به وزارت مسکن و شهرسازی ارسال شد.
قانون بهتر از این است که هرچه پول دهیم، تعداد طبقات ساختمانها افزایش یابد
چمران با بیان اینکه بنده در طراحی طرح جامع برخی شهرها سهیم بودهام گفت: طراحی طرح جامع شهری دیگر شهرها در نیم روز به نتیجه میرسد اما طرح جامع تهران مدتها بررسی شد تا به تصویب برسد. شهردار وقت تهران چهار جلسه چند ساعته را برگزار کرد و پیشنهادات اصلاحی در شورای عالی شهرسازی و معماری تعدیل و تصویب شد و به اجرا رسید و تهران از قاموس و برنامه برخوردار شد. قانون داشتن حتی در صورت ضعف بهتر از بیقانونی است. قانون بهتر از این است که هرچه پول دهیم، تعداد طبقات ساختمان ها افزایش یابد. امروز نتایج آن بیقانونیها را میبینیم و میخواهیم بدانید که وجود طرح جامع و قاموس برای شهر تا چه اندازه اهمیت دارد.
وی با اعلام اینکه طرحهای جامع شهری انعطاف پذیر هستند و به تدریج قابلیت اصلاح دارند، اظهارکرد: طرح جامع تهران قابلیت انعطاف پذیری داشت و هنوز هم دارد؛ پس از طرح تفصیلی شهر، شهرداران مناطق و مردم پیشنهادات اصلاحی را بالغ بر ۴۰۰ مورد مطرح کردند و اصلاحات اعمال شد؛ بنابراین هر سال که جلو میرویم طرح جامع نیز جلو میرود و اصلاح میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: باید در طرحهای جامع سایر شهرها نیز این موضوع مورد توجه قرار بگیرد و دچار گذر زمان و عدم انعطاف پذیری نشوند. بر خلاف ناهنجاریهای گذشته، تهران در اوایل دهه ۹۰ صاحب طرح تفصیلی و طرح جامع شد و وضعیت هر پارسل در تهران مشخص است؛ اصرار ما بر این بود که باید به این طرح احترام بگذاریم و آن را اجرایی کنیم و اگر بخشی از آن مشکلی دارد سالیانه و یا پنج ساله بازبینی شود.
چمران با تأکید بر اینکه معماران، جامعهشناسان و اندیشمندان شهری طرح جامع را بررسی میکنند، گفت: این افراد علاوه بر طرح جامع، تصمیماتی میگیرند و برای اجرا به شورا، شهرداری و شورای عالی معماری و شهرسازی تحویل میدهند. در همین راستا هیئتی سه نفره شکل گرفت و وزیر راه و شهرسازی، شهردار و رئیس شورای وقت در این هیئت عضو شدند و در نهایت نهاد راهبری و پایش شکل گرفت تا تصمیمات را بررسی کند و به این هیئت ارائه دهد.
وی در پایان گفت: احکام طرح جامع اجرایی شده و اگر اجرا نمیشد، قابلیت اداره شهر وجود نداشت، لذا برای طرح تفصیلی شهر تهران اقدامات بسیار خوبی انجام شده و به طرحهای موضعی و موضوعی بازمیگردد. بخشی از این طرحها اجرایی نشده و بسیاری از این طرح ها نیز به نتیجه نرسیده که باید قراردادهای آن توسط معاونت شهرسازی و معماری منعقد شود. امیدواریم معاون راه و شهرسازی در جلسات این رویداد حضور پیدا کند و در جریان امور قرار بگیرد.
ارسال دیدگاه