اخبار داغ

محققان هشدار می دهند؛

افزایش احتمال مصرف مواد در نوجوانان در شبکه های اجتماعی

افزایش احتمال مصرف مواد در نوجوانان در شبکه های اجتماعی
یک بررسی جدید هشدار می دهد نوجوانانی که به اینستاگرام، تیک تاک و سایر رسانه های اجتماعی وابسته اند، بیشتر با احتمال مصرف مشروبات الکلی، مواد مخدر، سیگار و رفتارهای جنسی پرخطر روبرو هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛  به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که گذراندن حداقل دو ساعت در روز در رسانه‌های اجتماعی در مقایسه با کمتر از دو ساعت مصرف روزانه، احتمال مصرف الکل را دو برابر می‌کند.

به گفته محققان، نتایج نشان می‌دهد که نوجوانان در معرض نمایش رسانه‌های اجتماعی بیشتر دچار رفتارهای خطرناک سلامتی مانند مصرف الکل یا تغذیه ناسالم هستند.

این تیم به این نتیجه رسیدند: «رفتارهای تجربی و ریسک‌پذیر بخش ذاتی نوجوانی است. با این حال، از آنجایی که تدابیر حفاظتی برای دنیای دیجیتال هنوز در حال تکامل است، ممکن است پیش از درک کامل خطرات استفاده نوجوانان از رسانه‌های اجتماعی، اقدامات احتیاطی در سراسر بخش‌های دانشگاهی، دولتی، بهداشتی و آموزشی ضروری باشد.»

برای این مطالعه، محققان بیش از ۲۵۰ اقدام رسانه‌های اجتماعی گزارش شده در ۷۳ مطالعه انجام شده بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۲۲ را تجزیه و تحلیل کردند که شامل ۱.۴ میلیون کودک ۱۰ تا ۱۹ ساله بود.

داده‌های تلفیقی نشان داد که استفاده مکرر یا روزانه از رسانه‌های اجتماعی در مقایسه با گشت و گذار گهگاهی در رسانه‌های اجتماعی، با افزایش خطر ۴۸ درصدی مصرف الکل، افزایش خطر ۲۸ درصدی مصرف مواد مخدر و افزایش خطر ۸۵ درصدی سیگار مرتبط است.

به نظر می‌رسد رسانه‌های اجتماعی بر انتخاب‌های جنسی نوجوانان نیز تأثیر دارند. محققان دریافتند که استفاده مکرر یا روزانه از رسانه‌های اجتماعی با ۷۷ درصد افزایش احتمال فعالیت‌های جنسی پرخطر مرتبط است.

همچنین به نظر می‌رسد استفاده مکرر از رسانه‌های اجتماعی خطر رفتارهای ضداجتماعی مانند قلدری، حمله فیزیکی، و رفتارهای تهاجمی یا بزهکارانه را تا ۷۳ درصد افزایش می‌دهد و خطر قمار را تقریباً سه برابر می‌کند.

آنها خاطرنشان کردند که عوامل دیگری مانند رفتار والدین نیز می‌تواند بر رفتارهای مخاطره آمیز نوجوان تأثیر بگذارد.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه