در بازار نفت؛
طی ۲ ماهاخیر قیمت نفت کاهش ۲۰ دلاری را ثبت کرد
قیمت جهانی نفت طی دو ماه گذشته با وجود تدابیر اوپک پلاس حدود ۲۰ دلار کاهش یافته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در حالی قیمت نفت برنت طی سه ماهه فصل تابستان روند صعودی داشت و در هفته اول مهر امسال تا 95 دلار هم افزایش یافته بود، طی دو ماه گذشته مجدد روند نزولی در پیش گرفت و امروز قیمت نفت برنت به 75 دلار و 84 سنت رسید.
بالاترین قیمت نفت برنت در سال جاری در تاریخ 8 مهر به قیمت 95 دلار و 31 سنت ثبت شده بود.
هر ساله در ایام پایانی سال میلادی و در آستانه آغاز تعطیلات کریسمس شاهد کاهش قیمت جهانی نفت هستیم.
تولیدکنندگان نفت ائتلاف اوپک پلاس هفته گذشته توافق کردند کاهش تولید خود را در ابتدای سال آینده میلادی به 2.2 میلیون بشکه در روز برسانند.
هر چند این تصمیم در راستای توقف کاهش قیمت نفت گرفته شد، ولی پس از این تصمیم هم شاهد کاهش قیمت نفت بودیم، چرا که بازار انتظار کاهش بیشتر تولید نفت را داشت.
لازم به ذکر است که دولت در لایحه بودجه 1403 قیمت نفت را 70 دلار در هر بشکه پیش بینی کرده است.
این در حالی است که مرکز پژوهشهای مجلس محتمل ترین سناریو برای قیمت نفت در سال آینده را 65 دلار پیش بینی کرده است.
یه گزارش راه دانا، به نقل از رویترز، قیمت نفت بیش از 2 درصد در روز جمعه به دنبال انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا و بالا رفتن احتمال رشد تقاضا افزایش یافت. اما نگرانی در مورد مازاد عرضه در بازار باعث شد هر دو شاخص بزرگ دنیا هفتمین هفته پیاپی کاهش قیمت را تجربه کنند.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 1 دلار و 79 سنت معادل 2.42 درصد افزایش به 75 دلار و 84 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با1 دلار و 39 سنت معادل 2.73 درصد افزایش، 71 دلار و 23 سنت معامله میشود.
هر دوی این شاخصهای نفتی 3.8 درصد از ارزش خود را طی یک هفته گذشته از دست دادند که نشان میدهد اکثر تاجرها در مورد مازاد عرضه در بازار هم عقیده هستند.
اطلاعات گمرک چین هم نشان داده واردات نفت خام این کشور در ماه نوامبر 9 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. سطح بالای ذخایر نفتی این کشور، نشانههای ضعف اقتصاد و کاهش سفارش پالایشگاههای مستقل تقاضا در چین را پایین آورده و بیش از پیش بر قیمت نفت تاثیر گذاشته است.
اطلاعات وزارت کار آمریکا که در روز گذشته منتشر شد حاکی از رشد بهتر از حد انتظار اشتغال در این کشور بود که میتواند از تقاضا برای سوخت در بزرگترین بازار نفت دنیا حمایت کند.
تقاضای بنزین در آمریکا در هفته گذشته 2.5 درصد تا متوسط فصلی 10 ساله فاصله داشت و ذخایر بنزین 5.4 میلیون بشکه افزایش یافته که قیمت بنزین را در این کشور پایین میآورد.
در این بین عربستان و روسیه، بزرگترین صادرکنندگان نفت دنیا، در روز پنجشنبه از تمام اعضای ائتلاف اوپک پلاس خواستند به قرارداد کاهش تولید بپیوندند.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت و متحدانش هفته گذشته توافق کردند کل تولید خود را در سه ماهه اول سال آینده میلادی 2.2 میلیون بشکه در روز پایین بیاورد. اما بازار نگران است بعضی اعضای این ائتلاف به تعهد خود پایبند نباشند.
ارسال دیدگاه