مجازات نمره منفی گواهینامه چیست و چگونه پاک میشود؟
جانشین پلیس راهور فراجا ضمن تشریح مجازاتهای پیشبینی شده برای سقف نمره منفی گواهینامههای رانندگی، نحوه پاک شدن این نمره منفیها را نیز اعلام کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سردار سید تیمور حسینی درباره نمرات منفی که درپی ارتکاب تخلفات حادثهساز ترافیکی برای رانندگان درج میشود، گفت: موضوع نمره منفی در ماده ۷ قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی پیشبینی شده است. براساس این ماده مأموران پلیس راهور در حدود وظایف و اختیارات تعیین شده همزمان با صدور قبض جریمه به صورت تسلیمی یا ثبت توسط دوربین، گزارش تخلفات حادثه ساز را با ذکر شماره و نوع گواهینامه راننده به اداره راهنمایی و رانندگی مربوطه ارسال میکنند و در آنجا متناسب با نمرات منفی مندرج در آئین نامه با آنان رفتار میشود.
کدام تخلفات رانندگی دارای نمره منفی است؟
وی درباره اینکه کدام تخلفات رانندگی با نمره منفی همراه است، گفت: چند تخلف مستوجب ثبت نمره منفی برای راننده متخلف است، تخلفاتی مانند رانندگی با سرعت بیش از ۵۰ کیلومتر از سرعت مجاز تعیین شده، سبقت غیرمجاز، حرکت مارپیچ، عبور از چراغ قرمز، مصرف مشروبات الکلی و ... از جمله این موارد است.
مجازات نمره منفی برای رانندگان متخلف چیست؟
جانشین رئیس پلیس راهو فراجا درباره اینکه در صورت تجمیع نمرات منفی چه مجازاتی برای راننده متخلف در نظر گرفته شده نیز به ایسنا گفت: اگر این نمرات منفی جمع شود و مجموع آن در بار اول به ۳۰ نمره برسد، گواهینامه فرد متخلف به مدت سه ماه ضبط میشود، این موضوع از طریق پیامک هم به فرد متخلف اعلام میشود و این فرد باید با مراجعه به پلیس راهور، گواهینامهاش را تحویل دهد، علاوه بر آن مبلغی را نیز به عنوان جریمه پرداخت کند.
حسینی ادامه داد: پس از سه ماه گواهینامه دوباره به این فرد تحویل داده میشود. اینبار اگر مجموع نمره منفی به ۲۵ نمره برسد، گواهینامه به مدت شش ماه توقیف میشود و دوباره همان روند ارسال پیامک و تحویل گواهینامه و جریمه نقدی وجود دارد.
ابطال گواهینامه در صورت به حد نصاب رسیدن نمرات منفی برای بار سوم
وی ادامه داد: پس از شش ماه که گواهینامه به فرد متخلف تحویل داده شد، اینبار شرایط متفاوتتر خواهد بود. در واقع اگر رانندهای باز هم مرتکب تخلفات حادثه ساز شده و جمع نمرات منفی گواهیناهاش به ۲۰ برسد، اینبار گواهینامه او برای یکسال ضبط میشود و پس از یکسال هم دیگر گواهینامه به او پس داده نمیشود، بلکه باطل میشود. بعد از آن هم باید مراحل عادی دریافت گواهینامه را طی کرده و دوباره برای دریافت آن در کلاسهای آموزشگاهها شرکت کرده و آزمون دهد.
جانشین رئیس پلیس راهور فراجا درباره اینکه چرا گواهینامه فرد همان لحظه باطل نمیشود، اظهارکرد: این موضوع برای این است که فرد بلافاصله نسبت به دریافت گواهینامه اقدام نکند، در واقع محرومیت یکساله از دریافت گواهینامه و رانندگی جزو مجازاتهایی است که برای رانندگان پرخطر پیشبینی شده است.
حسینی درباره اینکه اگر فردی در طول توقیف گواهینامهاش اقدام به رانندگی کنند، چه خواهد شد، گفت: اگر فردی چه در طول مدت سه ماه، چه در طول مدت شش ماه و چه در طول مدت یکساله اقدام به رانندگی کند، در واقع مرتکب تخلف رانندگی بدون گواهینامه شده و اگر در این مدت تصادف کرده یا دچار مشکلی شود، دارای مسئولیت کیفری نیز خواهد بود، ضمن اینکه بیمه نیز از او حمایت نخواهد کرد. رانندگی این افراد در طول مدت توقیف گواهینامه ممنوع است.
نمره منفی گواهینامه چگونه پاک میشود؟
وی درباره نحوه پاک شدن نمرات منفی گواهینامه نیز گفت: در صورتیکه متخلف به مدت ششماه از زمان ارتکاب آخرین تخلف منجر به نمره منفی مرتکب هیچیک از تخلفات راهنمایی و رانندگی نشود کلیه نمره های منفی ناشی از تخلفات ارتکابی گذشته بلااثر میشود و تخلفات بعدی وی به عنوان تخلف اول او محسوب خواهد شد.
جانشین پلیس راهور فراجا همچنین تاکید کرد که میزان نمره منفی برای هر تخلف برای رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی متفاوت است و این موارد در سامانه پلیس راهور ثبت خواهد شد.
ارسال دیدگاه