اخبار داغ

استاد علوم سیاسی دانشگاه جنوب شرقی نروژ:

در غزه شاهد حقوق بشر انتخابی و مغرضانه هستیم

در غزه شاهد حقوق بشر انتخابی و مغرضانه هستیم
گلن دیزن، استاد علوم سیاسی گفت: به نظر من رویکردهای متناقض قدرت های غربی در مواجهه با رویدادهای مشابه بین المللی نظیر جنگ های اوکراین و غزه را باید نمودی عینی از گزاره "حقوق بشر انتخابی و مغرضانه" دانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ گلن دیزن، استاد علوم سیاسی "دانشگاه جنوب شرقی نروژ" با اشاره به استانداردهای دوگانه دولت های غربی در مواجهه با پدیده حقوق بشر و سکوت سهمگین آنها در مورد جنایات صهیونیست ها در نوار غزه گفت: به نظر من رویکردهای متناقض قدرت های غربی در مواجهه با رویدادهای مشابه بین المللی نظیر جنگ های اوکراین و غزه را باید نمودی عینی از گزاره "حقوق بشر انتخابی و مغرضانه" دانست که البته این دسته از قدرت ها تاکنون بارها و بارها جلوه های عینی آن را به نمایش گذاشته اند.

وی در گفتگو با پرس تی‌وی ادامه داد: این نخستین بار نیست که چنین مسئله ای را شاهدیم چراکه قدرت های غربی بارها و بارها نشان داده اند که به مسئله حقوق بشر به مثابه یک اهرم و دستاویز نگاه می کنند. جهان غرب به ویژه از دوران جنگ سرد تاکنون نشان داده که از ادعاهای حقوق بشری صرفا برای دخالت در امور دیگر کشورها و پیشبرد دستورکارها و منافع خود بهره می برد.

این تحلیلگر افزود: البته که استانداردهای دوگانه مخصوصا دولت آمریکا در مواجهه با مسئله حقوق بشر، تا حد زیادی اعتبار و آبرویی که این کشور برای خود در عرصه بین المللی قائل بوده را نیز مخدوش کرده و جلوه های عینی از ماهیت حقیقی سیاست های واشنگتن را پیش چشم همگان قرار داده است. جنایات گسترده اسرائیلی‌ها در جریان جنگ غزه و سکوت آمریکا در این رابطه، یک چالش بزرگ را برای آمریکا و البته مجموعه قدرت های غربی ایجاد کرده است.

گلن دیزن با اشاره به حملات اخبر آمریکا و انگلیس به خاک یمن عنوان کرد: مردم یمن عادت به جنایات لندن و واشینگتن علیه خود دارند. آنها به مدت بیش از هشت سال آماج حملات و بمباران های ائتلاف سعودی بودند. ائتلافی که به صورت مستقیم از ناحیه دولت هایی نظیر آمریکا و انگلیس تغذیه می شد. با این حال، یمنی ها از اراده قاطع خود جهت هدف قرار دادن کشتی های تجاری اسرائیلی و یا آن دسته از کشتی هایی که به سمت اسرائیل حرکت می کنند خبر داده اند و تاکید کرده اند که این روند تا برقراری آتش بس دائم در نوار غزه ادامه خواهد یافت.

وی افزود: این اقدام یمنی ها حامل هزینه های راهبردی و سنگین علیه اسرائیل و البته حامیان بین المللی آن از جمله آمریکا و انگلستان است. باید اذعان کنیم که حملات یمنی ها موثر بوده و توانسته بنادر اسرائیلی را از کار بیندازد. موضوعی که ضربه ای سنگین به اقتصاد اسرائیل محسوب می شود. هر چه انگلیس و آمریکا به خاک یمن حمله کنند، یمنی ها نیز بر شدت حملات خود علیه کشتی های جنگی آمریکا و انگلیس در دریای سرخ و تنگه باب المندب و همچنین کشتی های اسرائیلی و یا آن کشتی هایی که به سمت بنادر اسرائیلی حرکت می کنند، خواهند افزود. معادله ای که در کلیت خود از خطرناک بودن شرایط در منطقه خبر می دهد.

دیزن ادامه داد: با این حال، یمنی ها این کار را جهت توقف نسل کشی جاری در نوار غزه انجام می دهند. توجه داشته باشیم که طرح و نقشه های کلان تری از سوی رژیم اسرائیل و حامیان غربی آن برای منطقه غرب آسیا برنامه ریزی شده و آنها بنا ندارند که به غزه محدود بمانند و بدون تردید توسعه تنش را در راستای منافع خود می بینند. با این حال، این اقدام آنها عاری از هزینه برایشان نخواهد بود.

گلن دیزن با اشاره به شکایت اخیر دولت آفریقای جنوبی از اسرائیل به دیوان بین المللی دادگستری گفت: در روند قضایی باید ارتکاب به نسل کشی هم در عمل و هم نیتِ اسرائیلی ها اثبات شود. اگرچه که در این رابطه شواهد فراوانی وجود دارد. در این زمینه مقام های ارشد اسرائیلی تاکنون بارها  بارها اظهارنظرهایی داشته‌اند که بر نسل کشی علیه مردم غزه تاکید داشته است. موضع گیریهایی که می توانند شاهدی عینی دال بر نیت اسرائیلی ها در به راه انداختن نسل کشی در نوار غزه باشند.

گلن دیزن در پایان عنوان کرد: باید توجه داشته باشیم که متاسفانه رژیم اسرائیل حمایت های گسترده ای را از جانب دولت آمریکا و همچنین قدرت های اروپایی دریافت می کنند. کشنگرانی که از ابتدای جنگ غزه تاکنون، حمایت های صریح و قابل توجهی را از تل آویو به عمل آورده اند. مسائلی که همه و همه از پیچیده بودن معادلات جاری حکایت دارند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه