بایدن در انتخابات چوب سیاست خارجهاش را خواهد خورد؟
«وقتی مسئله سیاست خارجه آمریکا با انتخابات درگیر میشود، بعید است این برای رئیسجمهورِ وقت مفید باشد.»
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «جو بایدن» هم مانند بسیاری از رهبران پیشین آمریکا شاهد وقایع بزرگی در عرصه سیاست خارجه بوده است؛ از جنگ اوکراین و خروج از افغانستان گرفته تا جنگ غزه و درگیریهای اخیر منطقه میان ایران و رژیم صهیونیستی.
روزنامه «آسیا تایمز» با اشاره به تاثیری که سیاست خارجه رهبران پیشین آمریکا بر عملکرد آنها در انتخابات گذاشته، نوشت: «وقتی مسئله سیاست خارجه آمریکا با انتخابات درگیر میشود، بعید است این برای رئیسجمهورِ وقت مفید باشد.»
به گزارش این روزنامه، با توجه به اهمیت این موارد و مطرحشدن برخی از آنها در سال انتخاباتی آمریکا، نباید تعجب کرد که سیاست خارجه بایدن این روزها بیشازپیش مورد بررسی قرار گیرد.
انتخابات ریاستجمهوری امسال آمریکا در روز سهشنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد. از حزب جمهوریخواه «دونالد ترامپ» و از حزب دموکرات «جو بایدن» نامزدهای اصلی هستند که برای کسب قدرت در کاخ سفید با یکدیگر رقابت میکنند.
بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ مدعی شده بود که نقش آمریکا را بهعنوان نیروی «خیر» در جهان احیا کند، وضعیتی که به گزارش آسیا تایمز در دوره ریاستجمهوری چهارساله «دونالد ترامپ» از بین رفته بود.
او به مردم آمریکا تضمین داد که «فانوس» رهبری جهانی آمریکا را دوباره روشن کند؛ اما نمیدانست سیاست خارجه دولت خودش تا چه حد قرار است بر خلاف این هدف عمل کرده و میزان رضایت عمومی از وی را کاهش دهد.
نظرسنجیها نشان میدهد که تقریباً دو سوم مردم آمریکا خواستار آتشبس در غزه هستند؛ اما بایدن نه توان سیاسی و نه تمایل شخصی این را دارد که از اسرائیل فاصله بگیرد. او حتی حاضر نشده حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی را بهعنوان شرط حمایت تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی عنوان کند. اینها باعث شده کسانی که در انتخابات ۲۰۲۰ با رای دادن به بایدن او را روی کار آوردند، حالا در این تصمیم مردد شوند و سرنوشت بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ در هالهای از ابهام قرار بگیرد.
گذشته از وعدههای انتخاباتی، عدم همدلی بایدن با مردم و کودکان رنجدیده فلسطینی تصویر مرد بخشنده و مهربانی که او سالها برای ساخت آن تلاش کرده را از بین برده است؛ تصویری که در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ به یاری او آمده بود.
از یک سو، بایدن سعی دارد آمریکا را بهعنوان رهبر اخلاقی جهان معرفی کند؛ اما «نظم جهانی مبتنی بر قانون» که او از آن دم میزند، به باور بسیاری از آمریکاییها امروزه تنها به متحدان واشنگتن خلاصه میشود.
از سوی دیگر، ترامپ که دوباره برای ریاستجمهوری آمریکا با بایدن رقابت میکند، سعی دارد با برجستهکردن ضعفهای موجود، از احیای قدرت «تزلزلناپذیر» آمریکا سخن گفته و سلطه ایالات متحده بر جهان را دوباره برقرار کند.
از اینها گذشته، این نگرانی وجود دارد که تیم سیاست خارجه بایدن ظاهراً بیش از آنکه به فکر شناسایی و رسیدگی به عاملهای ساختاری و بنیادینی باشد که بحرانها را به وجود آورده، بیشتر به فکر برد و باخت سیاسی است.
رویهمرفته، این مسائل و دیگر مشکلات مربوط به اقتصاد داخلی آمریکا، میزان محبوبیت بایدن را در میان رایدهندگان آمریکایی کاهش داده و ممکن است بر عملکرد وی در انتخابات امسال تاثیر منفی بگذارد.
ارسال دیدگاه