اخبار داغ

در نشست خبری پس از المپیک؛

انوشیروانی: منتقدان خودشان مسبب ویرانه وزنه‌برداری هستند/ نصیرشلال: بحث استعفایم احساسی نیست!

انوشیروانی: منتقدان خودشان مسبب ویرانه وزنه‌برداری هستند/ نصیرشلال: بحث استعفایم احساسی نیست!
رئیس فدراسیون و سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری در نشست خبری پس از المپیک حاضر شده و پاسخ‌گوی خبرنگاران بودند.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی دانا؛ سجاد انوشیروانی و نواب نصیرشلال، رئیس فدراسیون و سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان با پایان بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس، در نشست خبری حاضر شده و پاسخگوی سوالات خبرنگاران بودند.

انوشیروانی: منتقدان خودشان مسبب ویرانه وزنه‌برداری هستند

سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون وزنه‌برداری ایران در نشست خبری امروز، سه‌شنبه اظهار داشت: چیزی که وزنه‌برداری در حال رخ دادن است، جامعه وزنه‌برداری متوجه می‌شوند. دوستانی که انتقاد می‌کنند، به فدراسیون‌های قبلی هم می‌تاختند؟. ما مدال نگرفتیم و عذرخواهی هم می‌کنیم، اما آیا دوستانی که انتقاد می‌کنند، ببینند چه به ما داده‌اند. داشته‌های ما همین نفرات بودند. آیا آنها که انتقاد می‌کنند و 90 درصد حرف‌های آنها نیز دروغ است، حاضر به عذرخواهی در این مدت شده‌اند؟

انوشیروانی درباره ارزیابی عملکرد کادر فنی گفت: نصیرشلال یک سرمایه بزرگ برای وزنه‌برداری است. او 1.5 سال است که آمده و این زمان زیادی برای ارزیابی نیست. به نظرم عملکردش تا امروز قابل قبول است. فردا جلسه کمیته فنی داریم و اعضا نظرات خود را می‌دهند، اما من از عملکرد کادر فنی راضی هستم. باید تغییرات را به بعد از بازی‌های آسیایی آینده موکول کنیم. ما خواستیم که تغییر نسل بدهیم و این کادر فنی نتیجه این اعتماد را خواهد داد. داوودی هم بعد از المپیک توکیو بلاتکلیف بود و در المپیک پاریس هم خوب عمل می‌کرد. انشاالله او در المپیک بعدی طلا را به کسی نخواهد داد.

وی درباره تغییرات مربوط به سهمیه‌ها در المپیک آینده تصریح کرد: در کنگره جهانی سال قبل، نماینده کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون جهانی گفتند که اگر کاهش دوپینگ‌ها به همین شکل باشد، IOC قول داده که سهمیه هر کشور را برای 2028 به پنج سهمیه برساند.

انوشیروانی درباره ویرانه بودن وزنه‌برداری گفت: دوستان اطلاعات غلط می‌دهند. آیا اتفاقاتی که در المپیک ریو افتاد، آن نفرات ماحصل فدراسیون علی مرادی بودند؟ وقتی می‌گوییم ویرانه تحویل گرفتیم، یعنی اینکه چنین نفراتی را نداشتیم. همین چند روز قبل 600 میلیون از حساب فدراسیون کم شد که مربوط به سال‌های قبل می‌شد. آیا این کمپی که بوی تعفن می‌داد و آن را تحویل گرفتیم، ویرانه نبوده است؟ از همان کمپ تا استان‌های مختلف کشور که هیچ تجهیزاتی نداشتند، همه ویرانه بودند. دوستان در اندازه‌ای نیستند که درباره بودجه فدراسیون صحبت کنند. فدراسیون ما در مجمع سال اول حضورم 16 مشکل داشت که از قبل باقی مانده بود. وکیل سعید علی حسینی شکایت 45 میلیونی داشت که به دلیل تعویق در پرداخت، به 350 میلیون رسیده بود. آیا اینها ویرانه نیست؟ آیا می‌دانید که اردوهای نوجوانان و جوانان به طور مداوم در طول حضورم برگزار شده است؟ پس وقتی می‌گوییم که ویرانه تحویل گرفتیم، با مدرک حرف می‌زنیم.

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری درباره ادامه فعالیت سرمربی تیم ملی گفت: او در ابتدا، سرمربیگری تیم ملی را قبول نمی‌کرد، اما به او گفتیم که نگاه بلند مدت داریم. پس اگر تیمی در حد ستاره تحویل گرفته بودیم، حرف‌ها را قبول می‌کنیم. این انتقادهایی که می‌کنند، می‌خواهند مردم را فریب بدهند. مطمئن باشید ثمره این تلاش‌ها را یکی دو سال آینده خواهیم دید.

انوشیروانی تصریح کرد: الان به زور 12، 13 نفر را پیدا کرده‌ایم تا تیم ملی جوانان را ایجاد کنیم و به نتیجه برسیم. هر کسی می‌تواند نقد کند، اما برخی با سونیت این کار را می‌کنند. ما یک بار خواستیم از مرادی عیادت کنیم، اما خودش نخواست. در دوران او دوپینگ زیاد شده بود، بهتر است در این باره صحبت کنند و به ما هم پاسخ بدهند.

وی افزود: اگر تیم مملو از ستاره بود و با افت مواجه می‌شدیم، سرمربی باید پاسخگو میشد، اما با این شرایط ببینید که چه شرایطی داشته‌ایم. اگر امروز کشتی نتیجه گرفته، نتیجه 6 سال تلاش دبیر بوده است. چنین شرایطی هم درخصوص فدراسیون تکواندو وجود دارد. اگر من هم بتوانم سه چهار سال این شرایط را بگذرانیم، مطمئن باشید که از 2025 نتیجه می‌گیریم. هدف ما مسابقات جهانی سال آینده و بازی‌های آسیایی 2026 است تا در نهایت نتیجه نهایی را در المپیک بعدی بگیریم. ما بیدی نیستیم که با این بادها بلرزیم. تلاش می‌کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم. انتظارات مردم به حق است، اما باید به شرایط وزنه‌برداری توجه کرد تا این روند را بهبود ببخشیم.

انوشیروانی عنوان کرد: ارتباط با کمیته و وزارت به نحو احسن است، اما توجه ویژه به کاری که می‌کنیم و همچنین حضور مسئولان بر سر تمرینات، می‌تواند کمک زیادی کند. وزیر ورزش قبل از المپیک به تمرینات آمد، اما بچه‌های ما انتظار دارند. باید به این بچه‌ها احترام گذاشت، آنها بعد از بازگشت از پاریس یک بار هم صحبت نکردند و این از نجابت آنها است.

وی گفت: مطمئن باشید کادر فنی در مسیر درستی حرکت می‌کند، اما نمی‌توان قول داد.

انوشیروانی درباره معرفی دنیامالی برای وزارت ورزش گفت: او در بدنه ورزش بوده و در مجلس هم حضور داشته و در ورزش مدیریت کرده است. اینها همه را امیدوار می‌کند که یک وزیر توانمند در ورزش باشد.

وی تصریح کرد: ارتباط ما با فدراسیون جهانی و کنفدراسیون آسیا عالی است. این نوید را می‌دهم که جلود به زودی به ایران می‌آید. حتی اگر بتوانیم جام فجر را در تقویم جهانی قرار بدهیم، آن زمان می‌آید، اگر هم آن اتفاق رخ ندهد، در یکی دو ماه آینده دعوت می‌کنیم که رئیس فدراسیون جهانی به ایران بیاید.

نصیرشلال: بحث استعفایم احساسی نیست!

نواب نصیرشلال سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری در نشست خبری اظهار داشت: کسب سهمیه المپیک نسبت به قبل متفاوت شده بود. از همان روز اول حضور در تیم ملی، مشخص بود که ما در چه اوزانی می‌توانیم سهمیه بگیریم و وضعیت چگونه است. در دسته سنگین وزنه شرایط علی داوودی بهتر از سایر نفرات بود. همچنین تلاش کردیم که مصطفی جوادی هم به سهمیه برسد.

وی افزود: زمانی که اوزان المپکی محدود می‌شود، شاید کاری از دستمان در برخی مواقع برنیاید. داوودی برایش یک رکوردهایی مد نظر بود. او در سال گذشته شرایطش در هر تورنمنت بهتر شده بود. او افزایش رکورد داشت و در المپیک هم در یک ضرب رکوردش را بهبود بخشید، شاید اگر در دو ضرب هم آن وزنه را می‌زد، به مدال می‌رسید.

نصیرشلال گفت: شرایط افزایش رکورد و بحث فنر در مسابقه با تمرین متفاوت است. او پشت دو وزنه‌ای ایستاد که نزده بود. ورزشکار ما در این یک سال و نیم گذشته همه تلاشش را کرده و ما هم در حد توان هر کاری که از دستمان برمی‌آمد، انجام دادیم و رو به رشد هم بودیم. الان مثل قبل تک ستاره در وزنه‌برداری نداریم. الان آن شرایط قبلی را نداریم و اگر قبل از بازی‌ها می‌پرسیدید، می‌گفتم که در بهترین حالت یک برنز می‌گیریم. این شرایط در المپیک از نظرم قابل پیش‌بینی بود.

وی درباره عملکرد علی داوودی تصریح داشت: داوودی بر اساس غیرت و نیاز، تمرینات یک وزنه‌بردار 18، 19 ساله را انجام داد تا افزایش رکورد داشته باشد، در حالی که او 25 ساله است و الان، سن مناسبی برای افزایش رکورد نیست.

نصیرشلال عنوان داشت: عملکرد ما در بحث فنی در دو بخش است، یکی روی کاغذ که خب نتیجه در المپیک نگرفتیم، دوم هم اینکه در تمرینات و اردوها چه کارهایی انجام دادیم. ما چیزی در وزنه‌برداری در این سال‌ها گرفتیم و باید حالا چیزی به آن بدهیم و برویم. ما یک دین به گردن داریم و باید به وزنه‌برداری کمک کنیم. من می‌توانستم روی نفرات 30 ساله کار کنم، اما به سمت جوانگرایی رفتم و الان نفرات خوبی حضور دارند. سعی کرده‌ام همه توانم را بگذارم. صحبت از جدایی و رفتن نیز هرگز احساسی نبود. به نظرم مسیری که طی کرده‌ایم، درست بوده است. شاید اگر یکی از رقبا خوب نبود، حالا مدال داشتیم و همه به به و چه چه می‌کردند.

وی افزود: فعلاً هم این شرایط نیست که وزنه‌برداری به، به به و چه چه برسد. شما به مسابقات قهرمانی کشور نگاه کنید و ببینید چقدر زمان نیاز است به رکورد دنیا برسند. این تقریبا 7، 8 سال زمان نیاز دارد وقتی می‌گوییم وزنه‌برداری ویرانه است، واقعا همین طور است، چون پشتوانه‌ای برایش وجود نداشته است. من باید چه کسی را تمرین بدهم؟ وقتی از مسابقات قهرمانی کشور هیچ کسی بیرون نیامده، آیا باید به کارمند فدراسیون تمرین بدهم؟

نصیرشلال درباره عدم حضور مسئولان وزارت و کمیته در روز مسابقه علی داوودی گفت: در کمیته المپیک یکسری اتفاقات افتاد که بخشی از ناراحتی بچه‌ها مربوط به آن می‌شود. کمیته المپیک یک کار غیر کارشناسی کرد و این بدترین اتفاقی بود که می‌توانست رخ بدهد. با پرداخت پول کم، این القا انجام شد که بچه‌های ما نمی‌توانند مدال بگیرند. ضمن اینکه مسئولان کمیته می‌توانستند در پاریس به وزنه‌برداری توجه بیشتری کنند و حتی به تمرینات سر بزنند که بخشی از ناراحتی بچه‌ها از همین بود. روحیه بچه‌های ما این بود که نیاز به دیده شدن از سوی مسئولان کمیته المپیک داشتند و در حالی که مسئولان زیادی هم از کمیته آمده بودند، اما هیچکس سر نزد و نیامد. البته فقط یک روحیه خوب از خسروی وفا گرفتیم که می‌گفت « کارگر شما هستم».

وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران می‌تواند باز هم طلای سنگین وزن را کسب کند؟ گفت: داوودی رو به رشد است و البته دو نفر دیگر را هم داریم. آیت شریفی هنوز به ثبات در رکوردها نرسیده و در حال بهبود شرایط او هستیم. همچنین یوسفی در جوانان عالی بوده و می‌توانیم به او زمان بدهیم. امیدواریم در آینده در فوق سنگین باز هم به موفقیت برسیم.

 

نصیرشلال عنوان کرد: بخش عمده دوپینگ‌ها در دوره علی مرادی و ایوانوف بود. انوشیروانی از همان روز اول از من خواست که پاک به جلو برویم و در این باره ریسک نکنیم. ریسک کردن با دوپینگ، آسان ترین کار است. البته من نمی‌خواهم روی این موضوع ریسک کنم.

 

وی درباره احتمال حضور داوودی و جوادی در مسابقات جهانی بحرین گفت: همچنان ستاره‌های تیم ما همین دو نفر هستند و از آنها بهتر در اوزان خودشان نداریم. چه من باشم یا نه، باید از آنها در مسابقات جهانی استفاده شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه