کاظمی:
مدرسه نقطه اتکا دولت و ملت است/ تصویر امروز مدرسه تصویر فردای جامعه خواهد بود
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه مدرسه نقطه اتکا دولت و ملت است؛ گفت: مدرسه میتواند برنامههای یک دولت را محقق کند. مدرسه آینه تمام نمای جامعه است. تصویر امروز مدرسه تصویر فردای جامعه خواهد بود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در جلسه صمیمی بر خط که با مدیران، معلمان و والدین دانش آموزان در بستر شاد برگزار شد؛ ضمن آرزوی سلامتی و موفقیت برای آنان؛ گفت: خدا را شاکرم که توفیق خدمت را به من که یک معلم آموزش و پرورش هستم، اهدا کرده است.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه با نثار صلوات بر روح بلند امام راحل (ره) و شهدای جنگ تحمیلی و شهدای خدمت و آرزوی سلامتی و طول عمر برای رهبر معظم انقلاب و همچنین توفیق برای دولت چهاردهم افزود: ایام صفر، اربعین و شهادت امام رضا (ع) و امام حسن مجتبی (ع) و رحلت نبی اکرم (ص) را تسلیت عرض میکنم.
وی با گرامیداشت هفته دولت و یاد شهیدان باهنر و رجایی که معلمانی ارزشمند بودند؛ بیان کرد: در آموزش و پرورش حدود ۴۱ هزار معلم شهید و دانش آموز داریم که به حق و انصاف باید هرلحظه یادشان را گرامی بداریم. امیدواریم به برکت خون شهدا، در آستانه بازگشایی مدارس اقدامات مؤثری رقم بخورد.
کاظمی افزود: در رویکرد دولت چهاردهم، توجه به آموزش و پرورش در بالاترین سطح قرار دارد و رئیس جمهور محترم بارها گفتند در واقع اولویت اول من بعد از اقتصاد، آموزش و بهداشت است و قول دادند که تمام همتشان را در ارتقای آموزش و پرورش به کار بگیرند.
وی با اشاره اینکه در اولین جلسه وزیر کشور با استانداران از وزیر آموزش و پرورش دعوت شد، بیان کرد: نشست امروز نشان از جایگاه رفیع نظام تعلیم و تربیت دارد. امروز در جلسه با استانداران، مؤمنی وزیر محترم کشور؛ قولهای مساعدی برای بازگشایی مدارس و همکاری با ستاد مهر دادند.
کاظمی گفت: استانداران نیز قول داده اند تا در این مسیر، آموزش و پرورش را یاری کنند. این یعنی بزرگداشت جایگاه تعلیم و تربیت در دیدگاه و منظرگاه دولت چهاردهم و اهمیت بسیار فراوانی دارد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: برای تحول در آموزش و پرورش باید جایگاه نظام تعلیم و تربیت را بزرگ بداریم و مدیران و معلمان را بر صدر بنشانیم و همه نگاهها را معطوف به مدرسه سازیم و به آن توجه کنیم.
کاظمی با اشاره به اینکه در نظام تعلیم و تربیت مهمترین برنامه، اجرای سند تحول به عنوان میثاق ملی است، بیان کرد: در کنار اسناد بالادستی، اجرای سیاستهای رئیس جمهور محترم نیز در اولویت قرار دارد.
به گفته وی توجه به نیاز نسل جوان به ویژه فضای مجازی موجب میشود تا شکاف یادگیری جبران شود.
کاظمی با تاکید بر اینکه معلمان و مدیران نقش اساسی را در نظام تعلیم و تربیت دارند؛ گفت: کادر مدرسه، رکن تحول مدارس و خانوادهها بالاترین شریک تربیتی نظام آموزشی کشور هستند. بر همین اساس نیز نگاه سند تحول به مدرسه است. اگر به مدرسه برگردیم در مییابیم که مدرسه کانون تحول است. لذا ما شعارمان را "برای ایران، برای مدرسه" قرار دادیم. یعنی برای همه ارکان مدرسه از جمله مدیران، معلمان و دانش آموزان تلاش خواهیم کرد.
به گفته وزیر آموزش و پرورش مدرسه باید محیطی باشد که استعداد دانش آموزان در آنجا شناسایی، شکوفا و پرورش یابد. مدرسه باید مملو از فعالیتهای اجتماعی و نقش پذیری دانش آموزان باشد و دانش آموزان با کنشگری فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و …آشنا شوند و مهارتهایی را در این زمینه کسب کنند.
کاظمی با اشاره به اینکه مدرسه نقطه اتکا دولت و ملت است؛ گفت: مدرسه میتواند برنامههای یک دولت را محقق کند. مدرسه آینه تمام نمای جامعه است. تصویر امروز مدرسه تصویر فردای جامعه خواهد بود.
وی افزود: طبیعتاً هر چقدر بتوانیم، مدرسه را محیطی شاداب و جذاب درست کنیم، جامعهای شاداب خواهیم داشت. مدرسه باید فرایند استفاده از اصحاب خرد را در خود داشته باشد. مدرسه باید تفاوت دانش آموزان را به رسمیت بشناسد و متناسب با آن، اقدامات لازم را فراهم کند.
به گفته وی؛ مدرسه کانون تربیتی محله است و محل اتصال نهادهای اجتماعی، مسجد و.. به شمار میرود.
وزیر آموزش و پرورش به یکی از بخشهای مهم در مدرسه و قلب تپنده آن یعنی معلم اشاره کرد و گفت: معلم است که به مدرسه حیات می بخشد و مأموریت آن را محقق میکند.مدیران و معلمان راهبران و هدایت کنندگان کشتی نجات هستند. لذا هر چقدر توانمندی این دو قشر را بالا ببریم سطح مدرسه را بالا برده ایم. باید تلاش کنیم در آستانه مهر در کنار تجهیزات سخت افرازی، فضایی پر از آرامش را برقرار کنیم.
به گفته وی؛ رمز موفقیت در مدرسه رهبری آن است. یعنی رهبری تربیتی دانش آموزان. زیرا با این اقدام و ایجاد یک تیم منسجم، میتوان دانش آموزان را با هر زمینهای حفظ کرد.
کاظمی گفت: آنچه میتواند دغدغه اجرایی و اداری را برای مدرسه کم کند، نقشی است که مدیر ایفا میکند.
وی به الگوپذیری دانش آموزان از معلمان اشاره کرد و افزود: بسیاری از رفتارهای ما برخواسته از الگوی هایی است که در مدرسه دیده ایم. لذا معلمان باید نسبت به رفتارشان با دانش آموز حساس باشند. زیرا دیدگاهها، باورها و حتی تواضع و گفتار معلم روی دانش آموز اثر مستقیم دارد.
ارسال دیدگاه