اخبار داغ

واکاوی انتخابات فدراسیون؛

مدعیان «تاج و تخت» فوتبال؛ از وزیر سابق و رئیس بازنده تا آقای «خوبان عالم»!

مدعیان «تاج و تخت» فوتبال؛ از وزیر سابق و رئیس بازنده تا آقای «خوبان عالم»!
در انتخابات ۱۱ اسفند ماه ریاست فدراسیون فوتبال، احتمالاً اسامی نام‌آشنای مختلفی برای تصاحب تاج فوتبال ایران حضور خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع‌رسانی دانا؛ از ساعات اولیه صبح امروز پس از مدت‌ها انتظار، بالاخره مهلت رسمی ثبت‌نام از داوطلبان احراز نامزدی انتخابات ریاست و پست‌های هیأت‌رئیسه فدراسیون فوتبال در محل دبیرخانه مجمع عمومی آغاز خواهد شد و تا آخرین ساعات کاری روز ۲۰ دی ماه نیز ادامه خواهد داشت. طبق اساس‌نامه فدراسیون فوتبال مصوب سال ۱۳۹۹، از ۶۰ روز مانده به برگزاری مجمع عمومی انتخاباتی می‌بایست فرآیند ثبت‌نام از نامزدها شروع شود و تا ۵۰ روز مانده به روز انتخابات، به پایان برسد.

بیشتر بخوانید؛
انتشار فراخوان رسمی برگزاری مجمع عمومی انتخاباتی فدراسیون فوتبال

از آن‌جایی که نهایتاً تا ۲۰ روز قبل از برگزاری مجمع عمومی انتخاباتی می‌بایست نامزدها نهایی تصدی کرسی‌های انتخابی احراز و یا عدم‌احراز صلاحیت شوند، ۲۰ بهمن‌ماه نهایت زمان اعلام نامزدهای نهایی خواهد بود و از ۲۰ دی تا ۲۰ بهمن، زمانی است که کمیته‌های بدوی و استیناف انتخابات فدراسیون فوتبال می‌بایست بحث انطباق‌ها را انجام داده و نامزدهایی نهایی را مشخص کنند. از این رو نگاهی خواهیم داشت به احتمالی‌ترین گزینه‌های تصدی داغ‌ترین کرسی فوتبال ایران؛ صندلی ریاست فدراسیون فوتبال.

مهدی تاج؛ رئیس مجمع و فدراسیون

مهدی تاج شاید همان اولین نامی باشد که درباره انتخابات فدراسیون فوتبال به گوش می‌رسد. رئیس فدراسیون فوتبال از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸ و رئیس فعلی از ۸ شهریورماه ۱۴۰۱ تا روز ۱۱ اسفند ۱۴۰۳، از اصلی‌ترین نامزدهای احتمالی انتخابات پیش‌روست. البته بسیاری بر این باورند که تاج هنوز تصمیم نهایی‌اش برای ثبت‌نام در انتخابات فدراسیون را نگرفته اما بسیاری از نامزدها هم حضور و ثبت‌نام خود در انتخابات ریاست فدراسیون را منوط به عدم حضور تاج کرده‌اند و این یعنی از نظر کارشناسان، تاج هنوز شانس اول ریاست است.

شاید به زعم برخی در بسیاری از محافل نام تاج با قرارداد مارک ویلموتس گره خورده باشد اما دورۀ دوم ریاست وی بر فوتبال ایران نکات متفاوتی هم داشت. از تسهیل ورود زنان به ورزشگاه‌ها گرفته تا واردات VAR به لیگ برتر، استانداردسازی ورزشگاه‌ها و رفع تعلیق از کمیته صدور مجوز حرفه‌ای. به‌طور قطع برخی انتظارات هم از سوی تاج در این دوره ۲ ساله برآورده نشده که شاید همین مسئله باعث شود او برای عمل به وعده‌هایی که وجود داشت، برای ثبت‌نام در انتخابات مجاب شود و باز هم به رقابت فکر کند.

شهاب‌الدین عزیزی‌خادم؛ مرد خوبان عالم!

رئیس سابق فدراسیون فوتبال هم از گزینه‌های احتمالی حضور در انتخابات پیش‌روست. مردی که نامش به الف. الف. مرموز و عبارت تاریخی «خوبان عالم» گره خورده؛ با مانیفستی متفاوت پا به این گردونه داغ گذاشته. برخلاف دورۀ حدود ۱۱ ماهه قبلی که وی اصرار بر انکار هرگونه ارتباط ماورأالطبیعه بود، این بار با تکیه بر عباراتی نظیر «امیر عشق» به رقابت آمده و مدعی است در صورت احراز صلاحیت، برنده قطعی انتخابات و رئیس صددرصدی فدراسیون فوتبال تا سال ۱۴۰۷ خواهد بود.

عزیزی‌خادم که دورۀ کوتاه ریاستش بر فدراسیون فوتبال چیزی از حاشیه کم نداشت، ابتدا باید منع قانونی‌اش برای ورود به انتخابات که همان حکم قطعی کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال است را برطرف کند؛ موضوعی که در صورت ایجاد برخی فشارها برای رفع آن، احتمالاً پای فیفا را به میان خواهد کشید و بحث کدهای اخلاقی و کیس‌های دورۀ ریاستش بر فوتبال را باز خواهد کرد. عزیزی‌خادم احتمالاً در انتخابات ثبت‌نام می‌کند اما احراز صلاحیت وی چیزی نیست که به این سادگی‌ها تأیید شود.

سیدمیرشاد ماجدی؛ بازندۀ برگشتی

رئیس فعلی هیأت فوتبال تهران در انتخابات سال ۱۴۰۱ که سرپرستی فدراسیون فوتبال را هم برعهده داشت، با اختلافی چشم‌گیر قافیه را به مهدی تاج باخت و سعی کرد با ادامۀ حضور در هیأت‌رئیسه فدراسیون و رأس کمیته جوانان، هم خودش را با تاج همراه نشان بدهد و هم به ریاست هیأت فوتبال تهران برسد. ماجدی دقیقاً قبل از انتخابات فدراسیون، انتخابات ریاست هیأت برای حفظ صندلی مهم فعلی‌اش را پیش‌رو خواهد داشت که احتمالاً از تمرکز او برای رقابت با تاج، عزیزی‌خادم و یا هر نامزد دیگری خواهد کاست.

علی کفاشیان؛ مدیری که زیر حرفش زد

رئیس و نایب‌رئیس اسبق فدراسیون فوتبال؛ آذرماه طی مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که مشغول مشاوره دادن به رئیس فدراسیون دوومیدانی است و به انتخابات فدراسیون فوتبال فکر هم نمی‌کند اما حالا اسم او حول محور خیابان سئول می‌چرخد. علی کفاشیان که از مقبولیت نسبی در مجمع و بین اهالی فوتبال هم برخوردار است، در صورت ثبت‌نام در انتخابات می‌تواند یکی از بازیگران اصلی باشد اما او هم حضور خود را منوط به عدم حضور مهدی تاج در این انتخابات کرده است.

کیومرث هاشمی؛ از باخت در انتخابات تا وزارت

علاقه وافر وزیر سابق ورزش و جوانان به فوتبال قابل انکار نیست. هاشمی که مدتی سرپرستی فدراسیون فوتبال را هم برعهده داشته، سابقه یک بار شکست به عزیزی‌خادم را دارد و احتمالاً این بار بی‌گدار به آن نخواهد زد. هاشمی تنها در صورتی به میدان رقابت خواهد آمد که از پیروزی‌اش مطمئن باشد یا این که بداند رقابتی واقعی در کار است. او هم احتمالاً در صورت ورود تاج و یا عزیزی‌خادم، در انتخابات حضور نخواهد یافت و به فکر تصدی سمت‌های ورزشی دیگری خواهد بود.

کیومرث هاشمی: کمک به رونق اقتصادی کشور از اهداف راهبردی وزارت ورزش است /  واگذاری سرخابی‌ها به

سایر گزینه‌ها؛ از گزینه پوششی تا مشاوران

حبیب کاشانی، محمود اسلامیان، عزیزالله محمدی، محمد آخوندی و امیر عابدینی؛ مهم‌ترین اسامی هستند که ورودشان به انتخابات فوتبال گمانه‌زنی شده اما با توجه به اقبال بلند تاج و کفاشیان در مجمع و احتمال ورود اسامی بالا به انتخابات، نمی‌توان شانسی برای امثال کاشانی و عابدینی متصور بود. تنها گفته می‌شود اسلامیان از سوی تاج که سابقه نایب رئیسی و عضویت در هیات رئیسه فدراسیون را داشته و اکنون مشاور عالی ریاست فدراسیون است به عنوان گزینه مدنظر به مجمع معرفی خواهد شد. 

بیشتر بخوانید؛
چهره جدید درویش برای انتخابات فوتبال؛ قصۀ رطب‌خورده و منع رطب!

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه