اخبار داغ

هر آنچه که درباره پاساژ تاریخی چیچک استانبول باید بدانید

هر آنچه که درباره پاساژ تاریخی چیچک استانبول باید بدانید
همه‌ساله هزاران نفر از سرتاسر دنیا به استانبول سفر می‌کنند تا از مکان‌های گردشگری این شهر دیدن کرده، تاریخ ترکیه را از نزدیک مشاهده کنند و به گردش و تفریح و در این شهر زیبا بپردازند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ همه‌ساله هزاران نفر از سرتاسر دنیا به استانبول سفر می‌کنند تا از مکان‌های گردشگری این شهر دیدن کرده، تاریخ ترکیه را از نزدیک مشاهده کنند و به گردش و تفریح و در این شهر زیبا بپردازند؛ اما یکی از کارهای مشترک همه مسافران استانبول، رفتن به بازارها و مراکز خرید این شهر برای تهیه سوغاتی و خرید محصولات مختلف است. پاساژ چیچک یکی از بازارهای قدیمی استانبول است که بازدید از آن به‌لطف معماری زیبا و متفاوتی که دارد، تجربه‌ای به‌یادماندنی خواهد بود. برای بازدید از این پاساژ، بهتر است در هتل هایی مانند هتل ایبیز استایلز مرتر استانبول که دسترسی راحتی به آن دارند، اقامت داشته باشید و بعد از آن از تماشای تاریخ و هنر در معماری این پاساژ لذت ببرید. در ادامه این مطلب، شما را بیشتر با این محل آشنا خواهیم کرد.

تاریخچه پاساژ چیچک استانبول

پاساژ چیچک استانبول، یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌های این شهر با کاربری تجاری است که در سال 1876 ساخته شده است. این پاساژ شامل یک ساختمان اصلی و مناطق اطراف آن بود که در اصل به تئاتر نائوم تعلق داشته‌اند. این تئاتر قدیمی در سال 1870 و در پی آتش‌سوزی، آسیب‌های جدی دید و باوجود این‌که بارها توسط پادشاهان وقت عثمانی مورد بازسازی قرار گرفت، اما هرگز نتوانست کاربری اولیه خود را داشته باشد.

بعد از حوادث سال 1870، یک بانکدار ثروتمند یونانی این بنا را خریداری کرد و با کمک معماری معروف، پاساژ را به شکل امروزی طراحی کرد. نام این پاساژ ابتدا Cité de Péra بود و بعدها با نام Hristaki Pasajı شناخته شد. جالب است بدانید که این پاساژ در ابتدا تنها چند شراب‌فروشی داشت و بعد از آن دیگر فروشگاه‌ها نیز به پاساژ اضافه شدند.

تغییرات اساسی این پاساژ چه ازنظر محصولاتی که در آن به‌فروش‌ می‌رسید و چه ازنظر نام و نشان، در سال 1908 اتفاق افتاد. در آن زمان، پاساژ توسط نخست‌وزیر ترکیه مهمت سعید پاشا خریداری شد و نام سعید پاشا روی آن قرار داده شد. پس از آن در سال 1917 و انقلاب کمونیستی روسیه، زنان اشراف‌زاده به ترکیه مهاجرت کردند و در این پاساژ به فروختن گل پرداختند. این اتفاق تا سال 1940 ادامه داشت و در سرتاسر پاساژ تنها زنان گل‌فروش روس فعالیت می‌کردند و همان زمان نام این پاساژ به نام پاساژ چیچک به معنی گل تغییر کرد.

در سال 1988، مجددا تغییراتی در پاساژ چیچک اعمال شد و بخش‌های آسیب‌دیده آن تحت مرمت و بازسازی قرار گرفتند و درنهایت به محلی برای رستوران‌ها، کافه‌ها و ...، تبدیل شد. آخرین بازسازی این پاساژ به سال 2005 میلادی بازمی‌گردد و از آن زمان دیگر تغییر خاصی در وضعیت پاساژ چیچک داده نشده است.

در پاساژ چیچک چه محصولاتی به‌فروش می‌رسند؟

پاساژ چیچک یکی از قدیمی‌ترین پاساژهای استانبول است و بخشی از محصولاتی که در آن به‌فروش می‌رسند هم به تاریخ استانبول و ترکیه تعلق دارند. اگر در یکی از هتل های حوالی خیابان استقلال مانند هتل ایبیز استایلز مرتر استانبول اقامت کردید، توصیه می‌کنیم از این پاساژ هم به‌دلیل خرید محصولات متنوع و هم‌ به‌دلیل تماشای معماری جذاب آن دیدن کنید.

کالاهای زینتی و عتیقه‌جات مانند سنگ‌های عتیقه و قیمتی، ظروف قدیمی و ...، بخشی از محصولات این پاساژ هستند. اگر به این دست محصولات علاقه داشته باشید، پاساژ چیچک بهترین مرکز برای خرید آن‌ها است؛ همچنین، در بخشی از پاساژ محصولات محلی و سنتی ترکیه به‌فروش می‌رسند که به‌عنوان سوغات، گزینه‌ای عالی محسوب می‌شوند.

بیشتر فروشگاه‌های این پاساژ امروزه به رستوران و کافه تعلق دارند. در یکی از راهروهای این پاساژ، از ابتدا تا انتها میز و صندلی قرار دارد و می‌توانید یک وعده غذایی لذیذ از غذاهای محلی ترکی را در آنجا نوش جان کنید. کافه‌های این پاساژ برای امتحان‌کردن قهوه ترکی نیز بهترین انتخاب هستند و لذیذترین قهوه را می‌توانید در آن‌ها امتحان کنید.

دسترسی به پاساژ چیچک

برای رفتن به پاساژ چیچک راه‌های مختلفی وجود دارد که بهترین آن استفاده از وسایل نقلیه عمومی است. درصورتی‌که اقامتگاه شما در مناطقی مانند خیابان استقلال، میدان تکسیم، محله بی‌اوغلو و محله گالاتاسرای باشد، به‌راحتی می‌توانید از این پاساژ دیدن کنید و با انواع وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس و مترو خود را به آن برسانید.

تاکسی‌ها نیز انتخاب خوبی برای رسیدن به این پاساژ هستند؛ اما استفاده از آن‌‌ها نسبت به اتوبوس و مترو، هزینه بیشتری دارد؛ همچنین، اگر با خودروی شخصی به استانبول سفر کرده باشید هم می‌توانید از این پاساژ دیدن کنید. کافی است خود را به منطقه‌ بی‌اوغلو برسانید و بعد از آن از هرکسی که درمورد این پاساژ بپرسید، آدرس آن را به شما خواهد داد.

ساعت کار پاساژ

پاساژ چیچک همه‌روزه از 9 صبح تا 5 بامداد فعالیت دارد. درواقع، تنها بازه 4 ساعت 5 تا 9 صبح، امکان بازدید از این پاساژ وجود ندارد. این نکته را فراموش نکنید که شب‌های این پاساژ دیدنی‌تر هستند؛ زیرا نورپردازی مختلف مغازه‌ها نیز به معماری جذاب آن اضافه شده و منظره‌ای تماشایی را ایجاد می‌کنند؛ بنابراین، حتما وقتی را برای بازدید از پاساژ در شب هم اختصاص دهید.

پاساژ چیچک، بنایی قدیمی و دیدنی در استانبول

در میان انواع بناهای دیدنی و تاریخی استانبول، پاساژ چیچک یکی از خاص‌ترین‌ها است. معماری زیبا در کنار داستان‌هایی که این پاساژ در دل خود دارد، آن را تماشایی‌تر هم می‌کنند. برای سفر به این شهر و بازدید از این پاساژ باید یکی از هتل های استانبول را برای اقامت انتخاب کنید. هتل ایبیز استایلز مرتر استانبول یکی از گزینه‌های خوب برای اقامت است که دسترسی مناسبی به این پاساژ داشته و قیمت مناسبی نیز دارد. رزرو هتل استانبول در مناطق اطراف پاساژ یا هر منطقه‌ای را می‌توانید ازطریق فلای تودی انجام دهید. فلای تودی مرجع رسمی و معتبر خرید بلیط هواپیما استانبول نیز هست.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه