اخبار داغ
  1. ادامه استقرار هوای ناسالم برای گروه‌های حساس در پایتخت
  2. همایش «گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی» آغاز شد
  3. رئیس‌جمهوری به‌دنبال ایجاد عدالت آموزشی است
  4. بارش برف و باران در استان‌های کشور/ افزایش غلظت آلاینده‌ها در شهرهای صنعتی
  5. دشمن به دنبال ناامید کردن مردم و ایجاد اختلاف و دودستگی است
  6. وزارت خارجه از هیچ کوششی برای مساعدت به فعالان اقتصادی فروگذار نخواهد کرد
  7. نگرانی‌ غرب از توسعه یافتن ایران در حوزه هسته‌ای است/ نمی‌خواهند ایران از مزایای برجام در سال دهم بهره‌مند شود
  8. هوشیاری و همکاری ایران و عراق درباره خطر فعال شدن هسته‌های تروریستی ضرورت دارد
  9. حجم بالای کار نباید ما را از خدمات‌رسانی باز دارد
  10. حکم مربوط به مالیات بر درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی مغایر قانون اساسی نیست
  11. HMPV مثل کرونا نیست؛ این ویروس نه جدید است و نه خطرناک/ رعایت نکات بهداشتی همچنان ضروری است
  12. دیدار اعضای کمیسیون عمران با رئیس‌جمهور
  13. قیمت جهانی طلا امروز ۱۹ دی ۱۴۰۳
  14. قالیباف سالروز قیام خونین مردم قم را گرامی داشت
  15. نگذارید تبلیغات دشمن بر افکار عمومی اثر کند/کینۀ آمریکا نسبت به ایران کینۀ شتری است
  16. آمادگی ما برای دفاع از کشور در بالاترین سطح قرار دارد
  17. سردرگم بین اسامی؛ کسی حاضر به سرمربی‌گری تیم فوتبال امید نیست!
  18. آغاز جلسه علنی مجلس/ طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها در دستور کار
  19. نرخ ارز و معادلات پیچیده بازار مسکن/ بازار اجاره در تنگنای عرضه
  20. ارجاع پرونده FATF به مجمع نشانه موافقت رهبری با آن نیست/ مجمع بدون نگاه سیاسی مصلحت معاهده را بررسی می کند

رئیس سازمان بسیج اساتید؛

پیوند بسیج اساتید و پژوهشگاه امام صادق (ع)، گامی برای تحقق تمدن‌سازی نوین اسلامی

پیوند بسیج اساتید و پژوهشگاه امام صادق (ع)، گامی برای تحقق تمدن‌سازی نوین اسلامی
مردانی در نشست مشترک با رئیس و معاونین این پژوهشگاه با تأکید بر اهمیت همکاری‌های علمی و معرفتی حوزه و دانشگاه، این تعاملات را زمینه‌ساز پاسخ‌گویی به شبهات معرفتی، تحول در علوم انسانی اسلامی و ارتقای کارآمدی نظام حکمرانی دانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از روابط‌عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، همزمان با هفته پژوهش دکتر محمدرضا مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با همراهی جمعی از معاونین و مسئولان این سازمان با حضور در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه السلام قم از فعالیت های این مرکز علمی_ پژوهشی بازدید کردند.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، در این نشست با اشاره به ضرورت تقویت ارتباط میان پژوهشگاه‌ها و جامعه دانشگاهی، گفت: هدف از این نشست، آشنایی با ظرفیت‌ها و دستاوردهای پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) و ایجاد بستری برای همکاری‌های عمیق‌تر میان پژوهشگاه و سازمان بسیج اساتید است. از طریق این تعاملات، می‌توانیم گام‌های عملیاتی برای تحقق تمدن‌سازی نوین اسلامی برداریم و جامعه دانشگاهی را در این مسیر همراه کنیم.

وی ادامه داد: یکی از نیازهای اصلی ما، تعمیق ارتباط حوزه و دانشگاه است. این ارتباط باید به نحوی تنظیم شود که هم‌افزایی فکری و علمی میان این دو نهاد ارزشمند به‌طور ملموس در جامعه دانشگاهی دیده شود. وحدت حوزه و دانشگاه یکی از آرمان‌های امام راحل (ره) و شهید مفتح است که همچنان نیازمند توجه جدی و برنامه‌ریزی دقیق است. ما باید از تمامی ظرفیت‌های موجود برای تحقق این هدف استفاده کنیم.

مقابله با جنگ شناختی و پاسخ به شبهات معرفتی
دکتر مردانی با اشاره به جنگ شناختی دشمن و حجم گسترده شبهات معرفتی، تصریح کرد: دشمنان ما در حال پمپاژ شبهات معرفتی و ابهامات دینی در جامعه هستند؛ به‌ویژه در میان جوانان و دانشجویان. یکی از محورهای اصلی همکاری ما با پژوهشگاه، پاسخ‌گویی به این شبهات و تقویت بنیان‌های معرفتی است. این کار نیازمند تولید محتوای دقیق و تأثیرگذار است؛ محتواهایی که به‌صورت فشرده و هدفمند در اختیار اساتید و دانشجویان قرار گیرد.

وی در ادامه افزود: اساتید ما در حوزه‌های تخصصی مختلف اطلاعات کافی در زمینه علوم انسانی اسلامی ندارند، اما می‌توانیم با تولید محتواهای کپسولی و اثربخش، ابزار لازم را برای انتقال مفاهیم معرفتی در کلاس‌های درس در اختیار آنان بگذاریم. این‌گونه می‌توان اثرگذاری بیشتری در فضای دانشگاهی داشت.

تحول در علوم انسانی اسلامی؛ مطالبه جدی رهبر انقلاب
رئیس بسیج اساتید کشور به ضرورت تحول در علوم انسانی اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری، تحول در علوم انسانی اسلامی است. در این راستا، بسیج اساتید کمیته‌های تخصصی تشکیل داده که می‌توانند در همکاری با پژوهشگاه امام صادق (ع)، محورهای تحول را به‌صورت عمیق‌تر دنبال کنند. این همکاری می‌تواند به تولید محتوای علمی، کرسی‌های نظریه‌پردازی، نشست‌های تخصصی و حتی همایش‌های بزرگ منجر شود.

وی تأکید کرد: ما باید دستاوردهای علمی پژوهشگاه را با زبانی ساده و به‌صورت عملیاتی به دانشگاه‌ها و اساتید منتقل کنیم. از طریق این مسیر، می‌توانیم گفتمان تحول در علوم انسانی را به گفتمانی عمومی تبدیل کنیم و دانشگاه‌ها را در مسیر اسلامی‌سازی پیش ببریم.

تعریف حکمرانی متعالی بر اساس آرمان‌های انقلاب اسلامی
دکتر مردانی در بخشی از سخنان خود به اهمیت حکمرانی متعالی اشاره کرد و اظهار داشت: تعریف حکمرانی متعالی، بر مبنای آرمان‌های انقلاب اسلامی و ارزش‌های دینی، یکی از محورهای اصلی فعالیت ما در بسیج اساتید است. حکمرانی متعالی باید بر بنیان‌های اسلامی و الهی استوار باشد و نیازمند زیرساخت‌های فکری عمیق است که پژوهشگاه‌ها می‌توانند در این مسیر کمک کنند.
وی گفت: تعریف حکمرانی متعالی و مبتنی بر آرمان‌های انقلاب اسلامی و تربیت تحلیلگران و متخصصانی در حوزه‌های اقتصاد، سیاست، فرهنگ و اندیشه، کمک به ارتقای کارآمدی نظام حکمرانی کشور با شناسایی مسائل کلیدی و ارائه بسته‌های سیاستی و مطالبه و رصد عملکرد مسئولان در حوزه اجرا، سیاست‌گذاری و نظارت بر پیاده‌سازی سیاست‌های کلان نظام است.
تربیت متخصصان و تحلیلگران در حوزه‌های مختلف
رئیس بسیج اساتید به موضوع تربیت متخصصان و تحلیلگران اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه‌های ما، تربیت هادیان تخصصی در حوزه‌های مختلف است. اساتید دانشگاه باید توانایی تحلیل مسائل اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را داشته باشند. ما در حال تدوین دوره‌های آموزشی برای تربیت این تحلیلگران هستیم و امیدواریم با همکاری پژوهشگاه، این مسیر را تسهیل کنیم.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه