اخبار داغ

هشدار روسیه به ترامپ درباره ازسرگیری آزمایشات هسته‌ای

هشدار روسیه به ترامپ درباره ازسرگیری آزمایشات هسته‌ای
معاون وزیر امور خارجه روسیه که همزمان مقام مسئول این کشور برای حوزه کنترل تسلیحات است، به دولت جدید آمریکا درباره از سرگیری آزمایشات هسته‌ای هشدار داده و تاکید کرده مسکو در مواجهه با «موضع شدیدا خصمانه» واشنگتن گزینه‌های خود را باز نگه خواهد داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روسیه، ایالات متحده آمریکا و چین، سه قدرت هسته‌ای برتر جهان برنامه‌هایی جهت نوسازی زرادخانه‌های هسته‌ای خود همچنان که معاهدات کنترل تسلیحات منعقد شده در دوران جنگ سرد بین اتحاد شوروی سابق و ایالات متحده فرو می‌پاشند به اجرا در آورده‌اند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، از سرگیری آزمایشات تسلیحات هسته‌ای از سوی آمریکا و روسیه به عنوان ۲ قدرت هسته‌ای بزرگ اول جهان می‌تواند با گذشت حدود ۸۰ سال از زمان اولین آزمایش بمب هسته‌ای ایالات متحده در ژوئیه ۱۹۴۵ در نیومکزیکو یک دوران پرمخاطره جدید از رقابت تسلیحاتی را رقم بزند.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه که همزمان مقام مسئول این کشور در حوزه کنترل تسلیحات است در یک پیام صریح به واشنگتن متذکر شد «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، در دولت اول خود موضعی افراطی نسبت به معاهده جامع منع آزمایش هسته‌ای (سی‌تی‌بی‌تی) داشت.

ریابکوف در مصاحبه‌ با روزنامه «کامرسانت» روسیه گفت: «وضعیت بین‌المللی هم‌اکنون شدیدا دشوار است. امروز سیاست‌ آمریکا نسبت به کشور ما در حوزه‌های مختلف شدیدا خصمانه است، بنابراین ما هیچ چیزی را برای گزینه‌های خود نسبت به تضمین امنیت و اقدامات و تدابیر بالقوه‌ای که باید برای حفظ منافعمان در این حوزه انجام دهیم و سیگنال‌های سیاسی مناسبی که باید بفرستیم، رد نمی‌کنیم.»

روزنامه واشنگتن پست در گزارشی که در سال ۲۰۲۰ منتشر کرده بود نوشت دولت اول ترامپ که در فاصله سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ روی کار بود، به بحث درباره اینکه دست به اولین آزمایش هسته‌ای واشنگتن از سال ۱۹۹۲ به این سو بزند پرداخته بود.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در سال ۲۰۲۳ تصویب معاهده جامع منع آزمایشات هسته‌ای از سوی روسیه را ملغی ساخته تا کشورش در قبال این معاهده در وضعیتی برابر با ایالات متحده قرار بگیرد.

روسیه در سال ۱۹۹۶ معاهده جامع منع آزمایش هسته‌ای را امضا و در سال ۲۰۰۰ تصویب کرد. ایالات متحده در سال ۱۹۹۶ این معاهده را امضا کرد اما بعدا آن را تصویب نکرد.

به نوشته رویترز، گروهی از کارشناسان حوزه کنترل تسلیحات نگران هستند که ایالات متحده در حال رفتن به سمت ازسرگیری آزمایشات هسته‌ای به عنوان راهی برای توسعه تسلیحات جدید و همزمان ارسال یک سیگنال به رقبای خود، چین و روسیه است.

طبق گزارش منتشر شده از سوی سازمان «فدراسیون دانشمندان آمریکا» بر آورد شده که روسیه ۵۵۸۰ کلاهک هسته‌ای و ایالات متحده ۵۰۴۴ کلاهک هسته‌ای داشته و به این ترتیب حدود ۸۸ درصد تسلیحات هسته ای کل جهان به این دو کشور تعلق دارد.

بر اساس اعلام سازمان ملل، در فاصله پنج دهه از سال ۱۹۴۵ تا زمان اعلام معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای در سال ۱۹۹۶، بالغ بر ۲۰۰۰ آزمایش هسته‌ای به اجرا در آمد که ۱۰۳۲ مورد از آنها از سوی ایالات متحده آمریکا و ۷۱۵ مورد از آنها نیز از سوی اتحاد شوروی سابق انجام شد.

در حالی که روسیه در زمان اتحاد شوروی سابق آخرین آزمایش هسته‌ای خود را در سال ۱۹۹۰ انجام داد اما بعد از فروپاشی شوروی هیچ آزمایش هسته‌ای انجام نداده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه