اخبار داغ

«کردتودی» گزارش می‌دهد؛

بیجار در آرزوی مرکز ام‌آرآی پیشرفته

بیجار در آرزوی مرکز ام‌آرآی پیشرفته
یجار سال‌هاست که درگیر کمبود تجهیزات پزشکی پیشرفته مانند دستگاه ام‌آرآی است، این کمبود نه تنها زندگی روزمره مردم را دچار چالش کرده، بلکه بر دوش بیماران نیازمند درمان‌های ویژه، فشار زیادی وارد می‌آورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ از کردتودی، یکی از دغدغه‌هایی که تا زمانی به آن مبتلا نشویم و درد نبود یا ضعف آن را به جان نخریده باشیم احساس نخواهیم کرد، به طور مثال سال‌هاست بیماران سرطانی از کمبود امکانات شیمی‌درمانی و ام‌آرآی رنج می‌برند و برای دریافت این خدمت، باید هزینه‌های درمانی را در کنار هزینه‌های جاری زندگی تحمل کنند.

در واقعیت این جمله زیبایی است که بیمار تنها باید به نحوی خدمت‌رسانی شود که جز درد درمان بیماری درد دیگری را دغدغه نداشته باشد و نبود پزشک، کمبود امکانات و حتی رنج سفر، نباید اولویت اول خانواده بیماران قرار گیرد.

قابل‌ذکر است که امروز دیگر قیمت فنّاوری‌های جدید درمانی از هزینه‌های بالایی برخوردار است که حتی تخصیص ارز ترجیهی یا ارز یارانه‌ای هم نمی‌توان از پس آن برآید و اگر بنا بر وظیفه شبکه بهداشت و درمان گذاشته و منتظر بمانیم که هر وقت تأمین اعتبار موردنیاز انجام شد آن زمان برای تهیه و خرید اقدام شود، یک انتظار بیهوده است.

شهرستان کهن دیار بیجار گروس که در کمبود تجهیزات و امکانات هنوز به سطح قابل‌تحمل نرسیده است و باوجود کاستی‌ها و مشکلات زیرساختی و عمرانی، از برکت خیرین سلامت بهره‌مند است که توانستند با ارتباط خوبی که با شبکه بهداشت و درمان شهرستان برقرار کرده‌اند، هر چند وقت یکبار یکی از نیازهای ضروری درمان را تهیه و به بیماران آن حوزه اهدا کنند.

یکی از پرهزینه‌ترین بیماری‌های امروز در کشور، درمان بیماران خاص است، بیمارانی که هم نیاز دارویی خارجی دارند و هم برای معاینات مرتب و کنترل وضعیت درمانی، نیازمند تجهیزاتی هستند که بازهم از نوع خاصی در بخش درمان محسوب می‌شوند و به‌تناسب هم هزینه‌های ویژه به خود را هم دارد.

دردسترس‌بودن خدمات درمانی و تأمین داروهای موردنیاز بیماران، یکی از ضرورت‌هایی است که خانواده‌های مبتلا به آن احتیاج دارند و وقتی با کمبود یا نبود آن مواجه می‌شوند، غم بزرگ‌تری گریبان‌گیرشان خواهد شد، از سوی بیماری که در بستر دارند و درد و رنجی که می‌کشد قابل‌تحمل نیست و از سوی دیگر خدمات درمانی موردنیاز با چالش‌های سختی روبه‌رو است.

سرمایه‌گذاری در بخش درمان یک فرهنگ بزرگ در میان مردمان خیر است که باهدف بزرگ، آینده‌ای سهل‌تری را برای کودکان و نیازمندان درمان تأمین کردند و با همین حس خوب، دیگر کسانی که از نظر مالی به توانی نرسیده‌اند را نیز تشویق به حضور و مشارکت در این امر خداپسندانه می‌کنند.

ام‌آرآی، دستگاه تصویربرداری خیلی پیشرفته است که می‌تواند برای تشخیص بیمارها و یا نقاط آسیب‌دیده بدن بر اثر حادثه‌ای را برای پزشک متخصص به نمایش گذاشته و در واقع وقتی تشخیص منشأ بیماری شناخته و روشن باشد، می‌توان راهکارهای مهار و درمان را بهتر تجویز کرد و روند درمان را هم با تصویربرداری‌های بعدی، مشاهده کرد.

با رشد و افزایش بیماران، تصادفات دلخراش و حتی سوانح ورزشی، تجهیزات پزشکی ام‌آرآی یکی بهترین خدماتی است که برای این موارد استفاده می‌شود و در واقع تشخیص سریع می‌تواند از ایجاد آسیب‌های جدی و غیرقابل‌درمان بعدی، پیشگیری زیادی داشته باشد.

شهرستان بیجار که با داشتن راه‌های ارتباطی بی‌کیفیت و خطرآفرین در کانون اصلی اخبار و رسانه‌های کشوری قرار دارد و یکی از مشتریان ثابت تصویربرداری ام‌آرآی است، اعطای مجوز این دستگاه بر اساس تراکم جمعیتی هر منطقه‌ای ارتباط دارد و تقریباً شهر بیجار با جمعیتی حدود ۵۰ هزارنفری نمی‌تواند طبق قانون وزارت بهداشت به این سمت گام بردارد.

تنها راهی که می‌توان چنین مجوز نصب و راه‌اندازی و حتی جذب پزشک را برای چنین موقعیتی کسب کرد، رایزنی‌های نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی است که پشتوانه آن نیز، بازهم همان مردم خیری هستند که برای مشارکت در خرید دستگاه، احداث ساختمان موردنیاز و سیار هزینه‌ها پای‌کار هستند.

مهم‌ترین مسئله‌ای که باید به آن اشاره داشت، خطرات جاده‌ای است که در انتظار بیماران نیازمند به تصویربرداری ام‌آرآی است، در حال حاضر بیماران شهرستان بیجار برای چنین خدمتی باید در شهرستانی‌های سنندج یا قروه با مسافت بیش از ۱۴۰ کیلومتری مسافرت کنند که هم خطرات جاده‌ای در انتظارشان است و هم مشکلاتی مثل خودروی شخصی، اسکان موقت و حتی هزینه سفر را باید در نظر داشته باشند.

برای یک بیمار بیجاری که نیاز به دریافت چنین خدمتی در یکی از مراکز ام‌آرآی خارج از شهرستان است، بدون درنظرگرفتن هزینه دریافت خدمات تصویربرداری، هزینه سفر، تغذیه و اسکان موقت برای یک بیمار عادی با یک همراه حدود یک میلیون تومان است که این رقم، در خوش‌بینانه‌ترین حالت آن است.

ساخت مرکز ام‌آرآی در دستور کار وزارت بهداشت است

علیرضا زندیان نماینده مردم شهرستان بیجار گفت: در جلسه‌ای که با ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، تسریع در اجرای ساخت مرکز ام‌آرآی در دستور کار وزارت بهداشت است.

وی افزود: احیای ساختمان بیمارستان قدیم به‌عنوان درمانگاه تخصصی مرکز شیمی‌درمانی، مرکز ام‌آرآی، مطب و پانسیون پزشکان متخصص، داروخانه، رفع نواقص موجود در زمینه‌های تعمیرات و بهسازی ساختمان خانه‌های بهداشت، تجهیزات پزشکی، غیرپزشکی، اداری و آزمایشگاهی نیز در حاشیه ساختمان موردنیاز مرکز ام‌آرآی در نظر گرفته شده است.

زندیان با اشاره به قانون وزارت بهداشت مبنی بر ارائه برخی از خدمات درمانی و تجهیزاتی به شهرهای بیش از ۱۰۰ هزارنفری جمعیت، اظهار کرد: یکی از معضلات مهاجرت از شهرستان بیجار، کمبود منابع مالی و امکانات موردنیاز است که از این قانون متضرر شده است، در واقع با تغییر در ضرایب محرومیت مراکز روستایی و اعمال تغییرات برای افزایش حقوق و کارانه پزشکان و سایر کارکنان جهت ماندگاری در این منطقه می‌توان شاهد مهاجرت معکوس بود.

وی ادامه داد: پروژه‌های تکمیلی به‌ویژه ساختمان آی‌سی‌یو به مساحت ۲۵۰ مترمربع، تبدیل ساختمان بیمارستان قدیم به درمانگاه تخصصی پزشکی، مرکز ام‌آرآی و پانسیون پزشکان، از اهداف پیشروی شهرستان است که به‌زودی امیدواریم خبرهای خوش آن را به خدمت مردم شهرستان برسانیم.

زندیان گفت: در حال حاضر در درمانگاه تأمین اجتماعی بیجار نیز که دارای موقعیت و امکانات مناسب است، می‌تواند خدماتی بهداشتی و درمانی شامل خدمات تصویربرداری پرتوشناسی بینی، کف پا، دندان و ستون فقرات را ارائه دهد.

هفته‌ای یک‌بار باید ام‌آرآی بگیرم

سارا رحیم نژاد یکی از بیماران تصادفی اخیر بیجار می‌گوید: باید هر هفته یکبار برای سیر درمان و دریافت خدمات مناسب با حادثه‌ای که برایم پیش‌ آمده است، راهی شهرستان سنندج شوم و چون تنها هستم باید یکی از اعضای خانواده را به‌عنوان همراه با خود داشته باشم تا برخی از کارهای خارج از مرکز را برایم انجام دهد.

وی افزود: در این شهر غریبه هستیم و هیچ آشنایی هم با محیط و مسیرها نداریم، تهیه خودروی مناسب و صرف هزینه تغذیه و حتی استراحت در یک‌ گوشه پارک، اولین و ابتدایی‌ترین مشکلات یک خانم برای دریافت خدمت پزشکی ام‌آرآی است، هزینه‌های بالای این خدمت، ویزیت پزشک متخصص، دارو و حضور در شهری که مسافر هستید، درد ناشی از بیماری را چندین برابر می‌کند، استرس سفر بدون خطر باتجربه تلخی که داشته‌ام، مشکلات روحی و روانی را برخورد و اعضای خانواده‌ام افزوده است.

رحیم نژاد با اشاره به اینکه در هر نوبت ۲ تا ۵ خانواده دیگر از بیجار برای انجام ام‌آرآی به این مرکز در شهر سنندج می‌آیند، ادامه داد: اگر چنین مرکزی در شهرستان بیجار وجود داشت، بدون شک برای همه مردم مزایای زیادی داشت، هزینه‌هایی که به آن اشاره شد بر خانواده‌ها تحمیل نمی‌شد و آسیب‌های ناشی از تردد در جاده‌ها هم کاهش خواهد داشت.

وی توضیح داد: برای دریافت نوبت، بارها با تماس تلفنی موفق به اخذ نوبت نشدیم، یکی از اعضای خانواده برای دریافت نوبت باید حضوری این مسافت را به این مرکز مراجعه کند و پس از پذیرش و اخذ نوبت؛ بار دیگر همراه هم باید این مسیر را طی کنیم، حال که زمستان است و هوا بسیار سرد شده است، مشکلات دیگری نیز به ما تحمیل می‌شود.

چرا بیجار نباید ام‌آرآی داشته باشد؟

عباس همت‌زاده یکی از بیماران بیجاری گفت: مردم شهرمان سال‌هاست از نبود امکانات پزشکی مناسب رنج می‌برند و برای یک سونوگرافی دقیق و یا انجام ام.آر.آی ناچار هستند به شهرهای مجاور عزیمت کنند، درحالی‌که از افتتاح دستگاه ام‌آرآی سقز مدت کوتاهی نگذشته است.

وی افزود: نماینده سنندج طی نامه‌ای از وزارت بهداشت و درمان در خواست افتتاح دستگاه فوق پیشرفته ام‌آرآی در این شهر را داده درحالی‌که در شهر سنندج ۲ مرکز مجهز به این دستگاه هستند، پس می‌توان نتیجه گرفت این چنین خدمتی از درآمد بالای برخوردار است.

همت‌زاده توضیح داد: از نماینده محترم درخواست داریم در زمینه پزشکی تا جایی که امکان دارد تلاش خود را انجام دهند، تا نرسد روزی که جهت انجام ام.آر.آی ناچار به عزیمت به شهر مجاور دیواندره شویم.

وی ادامه داد: انجام تصویربرداری ام‌آرآی زمان زیادی را صرف نمی‌کند و در یک ساعت ۲ تا سه بیمار می‌توانند از این دستگاه استفاده کنند، چرا باید یک خانواده بیجاری برای همین تصویر یک روز خود را تلف کند، چند ساعت قبل از نوبت باید از بیجار حرکت کند، چند ساعت بعد تازه به منزل برسد، یعنی اگر ساعت ۱۴ نوبت دارد، باید ساعت ۹ صبح برای این سفر پر خطر آماده شود.

این شهروند بیجاری افزود: سنندج با ۲ مرکز، قروه و سقز هم با یک مرکز نتوانسته‌اند تمام بیماران نیازمند به ام‌آرآی را جذب و خدمت‌رسانی کنند؛ زیرا در حال حاضر که در دی‌ماه هستیم، اگر مورد اورژانسی نباشد حدوداٌ اواسط اسفندماه می‌توانید پذیرش شوید، در واقع این میزان جمعیت بدون محاسبه تعداد بیمارانی است که به شهرهای خارج از استان، زنجان و همدان و حتی تهران مراجعه می‌کنند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه