اخبار داغ

دانا گزارش می دهد؛

تراژدی قتل امیرمحمد خالقی؛ امنیت دانشجویان، اولویتی غیرقابل انکار

تراژدی قتل امیرمحمد خالقی؛ امنیت دانشجویان، اولویتی غیرقابل انکار
حادثه قتل دانشجوی دانشگاه تهران بار دیگر توجه‌ها را به مسئله امنیت اطراف دانشگاه‌ها جلب کرد؛ اکنون نگاه‌ها به تصمیمات مسئولان دوخته شده است تا با اقدامات مؤثر از تکرار چنین فجایعی جلوگیری کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در شامگاه چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، حادثه‌ای تلخ در حوالی بزرگراه جلال آل احمد رخ داد که بار دیگر نگرانی‌ها درباره امنیت مناطق اطراف مراکز علمی و دانشگاهی را افزایش داده است؛ در این حادثه، یک دانشجوی جوان که در مسیر بازگشت به خوابگاه بود، مورد حمله دو مهاجم موتورسوار قرار گرفت و جان خود را از دست داد.

امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله و یکی از استعدادهای درخشان دانشگاه تهران، پس از یک روز طولانی دانشگاهی، در مسیر بازگشت به خوابگاه خود با دو مهاجم موتورسوار مواجه شد. سارقان ابتدا تلاش کردند کوله‌پشتی او را سرقت کنند و هنگامی که او مقاومت نشان داد، با ضربات چاقو به او حمله کردند. متأسفانه تلاش‌های تیم پزشکی برای نجات جان این جوان بی‌نتیجه ماند و امیرمحمد، با کوله‌باری از آرزوهای ناتمام، چشم از جهان فروبست.

قتل

 

انتقاد دانشجویان از بی‌توجهی مسئولان

این حادثه تلخ، واکنش‌های گسترده‌ای در میان دانشجویان و اساتید دانشگاه به دنبال داشت؛ بسیاری از دانشجویان از وضعیت ناامن خیابان‌های منتهی به خوابگاه‌های دانشجویی ابراز نگرانی کرده و خواستار افزایش تدابیر حفاظتی شده‌اند. آن‌ها معتقدند که این اولین باری نیست که چنین جرایمی در این محدوده اتفاق می‌افتد و در صورت عدم رسیدگی، ممکن است تکرار شود.

یکی از همکلاسی‌های این دانشجو می‌گوید: "بارها درباره ناامنی این مسیر هشدار داده‌ایم، اما هیچ اقدام جدی انجام نشده است. بسیاری از ما شب‌ها از ترس حملات مشابه، جرأت رفت و آمد نداریم."

دانشجویان همچنین اعلام کرده‌اند که پیش از این نیز درخواست‌هایی برای افزایش نظارت امنیتی و بهبود روشنایی مسیرهای اطراف خوابگاه ارائه کرده بودند، اما پاسخی عملی از سوی مسئولان دریافت نکرده‌اند. برخی از آن‌ها تأکید کرده‌اند که حادثه اخیر زنگ خطری برای مسئولان است تا تدابیر جدی‌تری برای امنیت دانشجویان اتخاذ کنند.

یکی دیگر از دانشجویان عنوان کرد: "در چند ماه اخیر چندین سرقت در همین محدوده رخ داده، اما متأسفانه هیچ اقدام پیشگیرانه‌ای صورت نگرفته است. ما خواستار نصب دوربین‌های بیشتر و حضور نیروهای امنیتی در این منطقه هستیم."

علی‌حسین رضایان، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، ضمن ابراز تأسف عمیق از این حادثه، تأکید کرد که دانشگاه از قبل پیگیر افزایش امنیت این منطقه بوده است و مکاتباتی با نیروی انتظامی انجام داده است. او افزود: "متأسفانه، با وجود افزایش گشت‌های پلیس، این اتفاق تلخ رخ داد. ما تمام تلاش خود را برای تأمین امنیت دانشجویان به کار خواهیم بست."

قتل

ورود پلیس و پیگیری‌های قضایی

در پی وقوع این جنایت، نیروهای انتظامی تحقیقات گسترده‌ای را برای شناسایی و دستگیری مهاجمان آغاز کرده‌اند؛ بر اساس اطلاعات منتشرشده، تصاویر دوربین‌های نظارتی در حال بررسی است و عملیات ویژه‌ای برای یافتن عاملان این حمله ترتیب داده شده است.

سردار منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا، اعلام کرد که سردار رادان دستور پیگیری ویژه و سریع موضوع را به پلیس آگاهی کشور صادر کرده است.

وی افزود: "اکثر این سارقان خشن دارای سوابق متعدد دستگیری و بازداشت توسط پلیس بوده‌اند و ضروری است قوانین بازدارنده‌تری توسط مراجع ذی‌صلاح مصوب و ابلاغ شود. همچنین پلیس پایتخت ملزم به برگزاری جلسات فوری مشترک با مدیران شهری و دانشگاهی تهران برای بررسی خلأهای محیطی اطراف دانشگاه‌ها و حل مشکلات امنیتی شده است."

همچنین دادستان تهران بلافاصله پس از دریافت گزارش این سرقت و جراحت وارده به متوفی، دستور تشکیل پرونده ویژه‌ای در دادستانی تهران را صادر کرد. به گفته مقامات قضایی، بازپرس ویژه تحقیقات روی پرونده را آغاز کرده و دستورهای مقتضی به ضابطان قضایی داده شده است.

واکنش مقامات دولتی

مهاجرانی، سخنگوی دولت، اعلام کرد که معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم برای بررسی موضوع در کوی دانشگاه تهران حضور پیدا می‌کند.

او تأکید کرد: "امنیت دانشجویان و آرامش خانواده‌ها برای دولت یک وظیفه و اولویت است. از همه دعوت می‌کنیم تا با حفظ آرامش، مسیر گفتگو را باز نگه داریم."

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز با صدور اطلاعیه‌ای ضمن ابراز تأسف و تأثر از این حادثه، خواستار رسیدگی جدی و فوری مسئولان امر شد. در این اطلاعیه آمده است که دلایل و جزئیات این رویداد ناگوار در حال بررسی است و پس از تکمیل تحقیقات، اطلاع‌رسانی خواهد شد.

علیرضا خامسیان، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور، نیز از دستور ویژه معاون اول به وزیر کشور برای بررسی فوری و دقیق ابعاد این حادثه و اطلاع‌رسانی شفاف به مردم خبر داده است.

لزوم اقدامات فوری برای تأمین امنیت دانشجویان

حادثه‌ی تلخ قتل امیرمحمد خالقی، زنگ خطری جدی برای مسئولان دانشگاهی و دستگاه‌های مرتبط است. این اتفاق نشان می‌دهد که تأمین امنیت در اطراف دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی باید به‌عنوان یک اولویت اساسی در دستور کار قرار گیرد. دانشجویان، به‌عنوان سرمایه‌های آینده‌ی کشور، حق دارند در محیطی امن و بدون دغدغه به تحصیل و زندگی بپردازند. فقدان امیرمحمد خالقی، ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر برای خانواده، دوستان و جامعه‌ی علمی کشور محسوب می‌شود. این حادثه بار دیگر ثابت کرد که امنیت دانشجویان نباید مورد غفلت قرار گیرد و نیازمند اقدامات فوری و جدی از سوی مسئولان است.

برای مقابله با چنین تهدیداتی، ضروری است که قوانین کشور در خصوص سارقان و زورگیران تقویت و به‌روزرسانی شوند. ایجاد قوانین سختگیرانه و بازدارنده، همراه با مجازات‌های جدی و مؤثر، می‌تواند عامل کلیدی در کاهش وقوع این گونه جرایم باشد. این قوانین باید به گونه‌ای طراحی شوند که نه تنها مجازات‌های سنگینی برای سارقان در نظر بگیرند، بلکه شرایطی فراهم کنند که بازدارندگی کافی برای جلوگیری از وقوع جرایم مشابه در آینده وجود داشته باشد. علاوه بر این، افزایش حضور نیروهای امنیتی، نصب دوربین‌های مداربسته در نقاط حساس، و بهبود روشنایی معابر اطراف دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها می‌تواند به ایجاد محیطی امن‌تر برای دانشجویان کمک کند. همکاری بین نهادهای دانشگاهی، پلیس و شهرداری نیز نقش مهمی در تأمین امنیت این مناطق ایفا خواهد کرد.

اکنون باید دید که آیا این بار تصمیم‌گیران از این تراژدی درس خواهند گرفت و برای پیشگیری از تکرار چنین وقایعی، تدابیر مؤثری اتخاذ خواهند کرد یا خیر؟ تنها با اتخاذ این اقدامات جامع و هماهنگ می‌توان امیدوار بود که چنین حوادث تلخی دیگر تکرار نشود و دانشجویان در آرامش و امنیت به تحصیل و زندگی خود ادامه دهند.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه