اخبار داغ
  1. سرلشکر سلامی: شهید صیادشیرازی یک فرمانده کامل بود و الگویی برای ماست
  2. آرایش های نظامی منطقه نشان دهنده قدرت و اقتدار نیروهای مسلح است
  3. صیادِ دل‌ها، فرمانده‌ی بی‌مرز/ روایتی از زندگی تا پرواز
  4. آغاز خاموشی‌های برقی، زودتر از سال‌های گذشته/ چالش‌ها و راهکارها
  5. مجمع تشخیص مصلحت هفته آینده CFT و پالرمو را بررسی می‌کند
  6. ارز واردات خودرو مجدداً به ۳ میلیارد دلار افزایش یافت
  7. حل مشکلات کشور در گرو تحقق شعار سال است
  8. دانشمندان ما را ترور می‌کنند که جلوی پیشرفت ما را بگیرند
  9. یک جریان شناخته شده تلاش می کند سیستم اطلاع رسانی دولت را در دست بگیرد/ انتقام خون شهید سلیمانی مطالبه رهبری است نه روزنامه کیهان!
  10. بازدید پزشکیان از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور
  11. لزوم همکاری مشترک‌ شهرداری و سپاه تهران بزرگ برای حل مشکلات پایتخت
  12. مذاکرات مسقط آزمون سنجش جدیت آمریکاست
  13. ارزش روز سهام عدالت امروز چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
  14. تمام منافع آمریکا در منطقه زیر برد موشک های ماست/ پیشرفت موشکی ایران دنیا را به وحشت انداخته است
  15. ابتکار ایران در تبدیل تهدید به فرصت/ مذاکره غیرمستقیم ترامپ را آچمز کرد!
  16. خواب زمستانی مسئولان در هرمز؛ خاک نقره‌ای قربانی بی‌تفاوتی!
  17. بازخوانی قطع روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا در سال ۱۳۵۹/ آغاز کاشت بذر بی‌اعتمادی به غرب
  18. شمارش معکوس برای تعیین سرمربی تیم امید/ حسینی و دقیقی؛ نامزدهای نهایی
  19. توهین روزنامه اطلاعات‌ به عزاداران امیرالمؤمنین(ع)/ چرا هيئت نظارت بر مطبوعات به روزنامه وزیر فرهنگ تذکر نمی دهد؟
  20. شیوه دیگری جز مذاکره غیر مستقیم با آمریکا را نمی‌پذیریم

چهره‌های سال ورزش ایران؛

انتقالی بزرگ با نتیجه‌ای ناموفق؛ در انتظار فصل تو، تمام فصل‌ها گذشت!

انتقالی بزرگ با نتیجه‌ای ناموفق؛ در انتظار فصل تو، تمام فصل‌ها گذشت!
ورزش ایران در ​سال ۱۴۰۳ با چهره‌های شاخصی همراه بود؛ نفراتی که هر کدام برگ دیگری از تاریخ ورزش این مرز و بوم را ورق زدند.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانا؛ حالا که سال ۱۴۰۳ با همه پستی‌ها و بلندی‌ها و فرازها و فرودهایش به پایان رسیده، می‌توان نگاهی دقیق‌تر از بالا به آن دسته از افرادی داشت که به طرزی غیرقابل انگار، در رقم خوردن سرنوشت ورزش ایران یا بخشی از آن تأثیرگذار بوده‌اند. فرقی هم ندارد ورزشکار باشی یا مربی و رئیس؛ در این سلسله مطالب که در نوروز ۱۴۰۴ منتشر می‌شوند، نگاهی خواهیم داشت به آن زنان و مردانی که در سالی که گذشت، بر رشته حرفه‌ای خود و یا ماهیت ورزش ایران تا حد زیادی مؤثر بوده‌اند.

در انتظار فصل تو، تمام فصل‌ها گذشت!

مهدی طارمی را در فوتبال ایران که هیچ، در خاورمیانه و آسیا هم کسی نیست که نشناسد. ستاره نام‌آشنای تیم ملی فوتبال ایران که در سن ۲۳، ۲۴ سالگی با تصمیم و استعدادیابی علی دایی به فوتبال ایران معرفی شد و کار حرفه‌ای‌اش را از پرسپولیس آغاز کرد، در سال‌های اخیر به‌عنوان یک ستاره خودش را به جهان فوتبال و فوتبال آسیا معرفی کرده و همه از او انتظار جادو در زمین را داشتند. مهدی؛ پسری از ساحل‌های بوشهر که با تلاش و کوشش به قلب اروپا رسید و از کشورهای حاشیه خلیج همیشگی فارس، راه پرتغال را در پیش گرفت.

پس از انتقال جنجالی او به یک باشگاه ترکیه‌ای و سپس بازگشت به پرسپولیس و دوباره سفر به قطر برای بازی در ترکیب الغرافه و نهایتاً کسب عنوان آقای گلی در لیگ برتر پرتغال با پیراهن ریوآوه، کریِیر فوتبالی او تا قبل از رسیدن به پیراهن اژدهایان آبی‌وسفید دراگائو استادیوم، یعنی پورتو تشکیل دادند. مهدی در پورتو مانند یک شاهزاده، درخشید و در فصل اول حضورش ۲۳ گل به ثمر رساند. این آمار در فصل دوم به ۲۶ گل و در فصل سوم نیز به ۳۱ گل ارتقا یافت تا او در کنار سون هیونگ مین، اصلی‌ترین نامزد عنوان بهترین لژیونر آسیا باشد.

پس از فصل معمولی مهدی در سال ۲۰۲۴ - ۲۰۲۳ با زدن ۱۱ گل در ۳۵ بازی، نوبت به سفر او به کشور چکمه رسید. او که درباره‌اش گفته می‌شد از آث میلان پیشنهاد جدی دارد، راه میلان را در پیش گرفت اما برای بازی در جوزه‌په مه‌آتزا؛ استادیوم خانگی اینترمیلان. پس از انتقال امثال علی دایی، کریمی، مهدی مهدوی‌کیا و ...؛ خیلی وقت بود انتقالی بزرگ از این جنس نداشتیم. به‌خصوص آن که سردار آزمون و سامان قدوس هم در عین تعجب، اروپا را رها کرده و به امارات متحده عربی واترقیده بودند.

شاهزاده پارسی به‌دنبال تاج و تخت در ایتالیا

همه متصور بودند مهدی طارمی بالاخره میدان مناسب برای درخشیدن را پیدا کرده و در ترکیب اینترمیلان قهرمان لیگ قهرمانان اروپا، موفق خواهد بود. اگر چه در آن ابتدا ضرب‌آهنگ‌های مختلفی درباره احتمال نیمکت‌نشینی وی با درخشش امثال لائوتارو مارتینز و مارکوس تورام وجود داشت اما مهدی تصمیمش را گرفت و شماره ۹۹ افعی‌های ایتالیایی را بر تن زد. طارمی با حقوقی ۳ میلیون یورویی، ۱+۲ ساله به جمع شاگردان سیمونه اینزاگی اضافه شد تا به‌دنبال تکرار آن رکوردهای شگفت‌انگیزش در سوپرلیگ پرتغال باشد.

طارمی به‌عنوان یک ستاره شرقی به ایتالیا رفت پس انتظارات از همان اول از او بالا بود. انجام ۱۸۲ بازی، به ثمر رساندن ۹۱ گل و دادن ۵۶ پاس گل، یک قهرمانی لیگ، سه قهرمانی سوپرجام و یک قهرمانی جام حذفی با پورتو؛ کارنامه مهدی بود که هواداران اینتر را به درخشش او امیدوار ساخت اما همه‌چیز مطابق میل مهدی، هواداران اینتر و ایرانیان فوتبال‌دوست پیش نرفت. چند هفته بازی کافی بود تا مهدی با ترکیب اینتر وفق نشود و اینزاگی او را به نیمکت یا حتی سکو پیچ کند.

۳۲ بازی، ۳ گل و ۵ پاس گل؛ تمام دارایی‌های مهدی طارمی تا به امروز در ترکیب اینترمیلان ایتالیاست. از آن ۳۲ بازی هم بخش اعظمی‌اش به‌شکل تعویضی بوده و این آمار نشان می‌دهد مهدی چه‌قدر نتوانسته یا با فوتبال ایتالیا و یا با فلسفه فکری و کاری سرمربی این تیم خودش را وفق بدهد. شاهزاده سوار بر اسب آبی و سفید پورتو، انگار در ایتالیا اسیر نیش افعی شده و پشت سدهای بزرگی مثل تورام و مارتینز مانده و هر زمان هم که فرصتی به او داده شود، اثری از او چندان مشخص نیست.

مرد مورد اعتماد ژنرال در تیم ملی

با این همه، طارمی هنوز مرد شماره یک تیم ملی فوتبال ایران در بازی‌های اخیر بوده و رابطه خوبش با امیر قلعه‌نویی، او را به یکی از مردان مورد علاقه و مورد اعتماد ژنرال در میدان تبدیل کرده. طارمی اکنون از کاپیتان‌های تیم ملی فوتبال کشورمان است و همه در تیم ملی روی او و بازی‌اش حساب باز می‌کنند. مهدی طارمی هر چه نتوانست در اینترمیلان بدرخشد یا خودش را به کادرفنی تحمیل کند، از ستون‌های مستحکم تیم ملی است و قطعاً ژنرال برای جام جهانی به او اعتماد زیادی خواهد داشت.

طارمی در سالی که گذشت؛ در مجموع ۱۰ بازی برای تیم ملی ۵ گل به ثمر رساند و نقش ویژه‌ای در برخی برتری‌های ۳ امتیازی تیم ملی مقابل رقبای آسیایی داشت. طارمی، محمد محبی، مهدی قایدی و سردار آزمون؛ مربع مخوفی برای سایر رقبا در تیم ملی تشکیل داده‌اند که جان سالم به در بردن از تقابل با آن‌ها، کار هر کسی نیست. اگر چه شاهزاده ایرانی در ایتالیا چندان موفق نیست اما هنوز آسیا، عرصه تاج و تخت اوست و عملکرد ملی او و هم‌چنین انتقالش، نشان می‌دهد او از چهره‌های مهم سال ۱۴۰۳ ورزش ماست.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه