اخبار داغ

نکات طلایی برای تهیه روغن زیره با کیفیت در منزل

نکات طلایی برای تهیه روغن زیره با کیفیت در منزل
طرز تهیه روغن زیره یکی از روش های ساده و کارآمد برای تهیه روغن های خانگی است و دارای خواص فراوانی است که می تواند برای بهبود سلامتی بسیار مفید باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛روغن زیره یکی از روغن های سالم و مفید برای استفاده در آشپزی و پخت و پز است. این روغن از دانه های گیاه زیره استخراج می شود و دارای خواص بسیاری است. در این مقاله، به طرز تهیه روغن زیره در خانه و خواص روغن زیره پرداخته می شود.

طرز تهیه روغن زیره 

قبل از شروع به تهیه روغن زیره، باید مواد لازم را آماده کنید. 

مواد لازم برای روغن زیره :

 دانه های زیره 1 فنجان
 روغن نباتی (مثلاً روغن زیتون یا روغن آفتابگردان) 1 فنجان

مرحله اول: آماده کردن دانه های زیره

ابتدا باید دانه های زیره را آماده کنید. برای این کار، دانه های زیره را باید خرد کنید. می توانید از مخلوط کن (میکسر) استفاده کنید. برای خرد کردن دانه های زیره، از دو تا سه قاشق چای خوری دانه های زیره کافی است.

مرحله دوم: مخلوط کردن دانه های زیره با روغن

حالا باید دانه های زیره خرد شده را با روغن مورد نظر مخلوط کنید. برای این کار، روغن زیتون و ... را به دانه های زیره ی داخل میکسر اضافه کنید و برای چند دقیقه خوب میکس کنید. هدف از اینکار، تفکیک روغن زیره از دانه های زیره است.

طرز تهیه روغن زیره در منزل

مراحل تهیه روغن زیره

مرحله سوم: استخراج روغن زیره

حالا باید روغن زیره را از دانه های زیره استخراج کنید. برای این کار، صافی مشبک یا پارچه پنیر را باز کرده و محتویات آن را درون آن بریزید و صاف کنید، و دانه های زیره را از روغن جدا کنید. روغن بدست آمده را داخل یک ظرف شیشه ای تمیز بریزید. بهتر است برای مدتی دانه های زیره را داخل روغن مورد نظر داخل شیشه ای قرار بدهید و درب آن را محکم ببندید. تا عصاره ی زیره ها به روغن منتقل شوند. و بعد آن را صاف کنید.

روشی دیگر برای تهیه روغن زیره :

طرز تهیه روغن زیره سیاه

روش درست کردن روغن زیره

مواد لازم برای روغن زیره :

 دانه زیره  1 فنجان
 روغن نارگیل یا هر روغن با کیفیت دیگری  1 فنجان

طرز تهیه روغن زیره در منزل :

دانه های زیره را به خوبی در آب بشویید.

دانه های زیره را روی سینی فر پهن کنید و در فر از قبل گرم شده با دمای 350 درجه فارنهایت به مدت 10 تا 15 دقیقه یا تا زمانی که قهوه ای طلایی و معطر شوند، تفت دهید.

اجازه دهید زیره برشته شده کاملا خنک شود.

پس از خنک شدن دانه های زیره، آنها را با استفاده از هاون یا آسیاب ادویه به صورت پودر ریز خرد کنید.

پودر زیره آسیاب شده را در یک ظرف شیشه ای به روغن نارگیل  یا هر روغن دیگری اضافه کنید.

در شیشه را محکم ببندید و به مدت حداقل 2 هفته در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.

بعد از 2 هفته، روغن را از طریق صافی مشبک با پارچه پنیر صاف کنید.

روغن زیره شما اکنون آماده استفاده است!

نکته برای تهیه روغن زیره :

• می توانید از هر نوع روغنی که دوست دارید استفاده کنید، اما روغن نارگیل انتخاب خوبی است زیرا طعم خنثی دارد و آنتی اکسیدان بالایی دارد.

• اگر می خواهید طعم قوی تری داشته باشید، می توانید دانه های زیره را برای مدت طولانی تری تفت دهید.

• روغن زیره را می توانید تا 6 ماه در یخچال نگهداری کنید.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه