اخبار داغ

در نشست ملی گرسروتز؛

نبی: با ایده‌آل فاصله داریم/ دهقانیان: پلن استراتژیک برای فوتبال پایه داریم

نبی: با ایده‌آل فاصله داریم/ دهقانیان: پلن استراتژیک برای فوتبال پایه داریم
مراسم طرح ملی گرسروتز ایران به همت دپارتمان و کمیته جوانان فدراسیون فوتبال با حضور ناظران AFC برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی دانا؛ مراسم نشست ملی گرسروتز ایران به همت دپارتمان و کمیته جوانان فدراسیون فوتبال با حضور مهدی محمدنبی نایب‌رئیس اول فدراسیون، سمیه دهقانیان رئیس دپارتمان جوانان فدراسیون، سیدمیرشاد ماجدی رئیس کمیته جوانان فدراسیون، مجید جلالی تکنیکال دایرکتور فدراسیون، ناظران خارجی کنفدراسیون فوتبال آسیا و مدعوینی دیگر در هتل المپیک صورت گرفت.

سید میرشاد ماجدی درباره برگزاری مراسم روز فوتبال پایه در استان تهران، اظهار داشت: امروز روز فوتبال پایه بود که در اقصی نقاط آسیا و به ویژه کشورمان این هماهنگی صورت گرفته بود که تمام بچه‌های ۶ تا ۱۲ سال در مراسم حضور پیدا کنند‌‌. این پروژه مثلثی به نام خانواده، مربی و بازیکن دارد. از برنامه‌ای که روز گذشته در زمین چمن شهید غروی پیاده کردیم، هم بچه‌ها استفاده کرده و هم مربیان تعلیم و تربیتی که به بچه‌ها داده بودند به والدین نشان دادند. والدین نیز با حضور در کلاس روانشناسی آگاه شدند چگونه باید با ۲ ضلع دیگر یعنی بازیکنان و مربیان برخورد داشته باشند.

وی افزود: در کنار این مباحث با خانواده‌ها، یک بحث اصلی داشته و خواهش کردم پول غیر عرف در فضای فوتبال هزینه نکنند. اگر کسی به آنها گفت می‌خواهیم فرزند شما را برای بازی کردن به خارج از کشور یا فلان تیم ببریم، گوش نکنند زیرا اگر این بچه‌ها کیفیت خوبی داشته باشند، باید در ایران بازی کنند و در صورت ملی‌پوش شدن به خارج از کشور لژیونر می‌شوند‌. هر کس قول بدهد بازیکنی را بدون بازی در ایران به خارج می‌برد، هدفش جز کلاه‌برداری نیست.

رئیس کمیته جوانان فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: خواهش می‌کنیم اجازه بدهند بچه‌ها با عشق و علاقه خود در زمین بازی کرده و حق خود را بگیرند. والدین نباید فشاری روی بچه‌ها بگذارند. از مربیان هم خواستیم آنچه در کلاس‌های آموزشی فرا گرفتند، به این فوتبال آموزها آموزش بدهند. روز گذشته هم پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، برخی بچه‌ها کارهای فری استایل و تکنیکی انجام داده و سپس با هم مسابقه دادند. روز بسیار شادی بود‌‌. نماینده AFC هم حضور داشت که خیلی تشکر کرد‌. می‌گفت باور نمی‌کنم این همه بچه فقط متعلق به قسمت کوچکی از تهران باشند. پس ایران چه قدر استعداد دارد که گفتم مهد استعداد هستیم و به ضرص قاطع حرف اول را در آسیا می‌زنیم. او هم حرف ما را تایید کرد و امیدوارم با گزارش این نماینده تاجیکستانی بتوانیم مثل ژاپن، قطر و ... مدال طلای گرسروتز را از آن خود کنیم.

سمیه دهقانیان، رئیس دپارتمان جوانان فدراسیون فوتبال در مراسم طرح ملی گرسروتز اظهار داشت: در راستای توسعه فوتبال پایه به مناسبت روز جهانی گرسروتز که از سوی فیفا اعلام شده، این نشست را برگزار کردیم تا مروری داشته باشیم بر عملکرد چند سال اخیر این طرح ملی و هم‌چنین ارزیابی و هم‌اندیشی درباره فوتبال پایه کشور. تاکنون بیش از یک‌صد فستیوال استانی برگزار شده و بالغ بر هزاران بازیکن در این طرح حضور داشته‌اند.

وی در تشریح روند گرسروتز بیان داشت: خیلی‌ها برای این طرح زحمت کشیده‌اند. در نشستی در AFC از ما خواستند که فاکتورهایی را در کشور خودمان برای توسعه فوتبال پایه پیاده کنیم. بالغ بر ۴۰۰ ساعت برای بازبینی توسعه مربیان فوتبال پایه آموزش داشتیم و درباره برگزاری فستیوال‌ها و مسابقات صحبت کردیم.

دهقانیان عنوان داشت: تقویم برگزاری، قوانین و مقررات، طرح‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به ریز جزئیات در اختیار استان‌ها قرار گرفته و بحث فلسفه فوتبال پایه و استراتژیک پلن را هم مورد بحث و بررسی قرار دادیم تا فوتبال بدون درنظر گرفتن هیچ‌گونه تبعیضی، برای همه در دسترس قرار بگیرد و همه در گرسروتز یک فوتبالی که حرفه‌ای نیست، بلکه برای سرگرمی و ورودشان به دنیای فوتبال، بتوانند دخیل و وارد باشند.

مهدی محمدنبی، نایب‌رئیس اول فدراسیون فوتبال در مراسم نشست ملی گرسروتز ایران ضمن عرض خیر مقدم به حضار در هتل المپیک اظهار داشت: فوتبال قصه طول و درازی دارد و یک صنعت پیچیده‌ای است که چندوجهی هست. فوتبال هم ملی است و هم بین‌المللی. در همه کوچه‌ها و خیابان‌ها این فوتبال نهادینه شده و اگر متولیان برای آن برنامه یا چشم‌اندازی نداشته باشند، هم جوان‌های ایران ضرر می‌کند و هم فوتبال کشورمان با شکست مواجه می‌شود.

وی در ادامه بیان داشت: لذا یکی از موضوعات این نشست ملی، بررسی تحریم‌ها، شکاف‌ها و عارضه‌هایی است که در دهه ۸۰ و ۹۰ با آن مواجه بوده‌ایم. در این مدت کار بسیار عظمییدر کشورمان شده و توانستیم بخشی از این خلا فوتبال پایه را با یک برنامه‌ریزی منسجم در قالب سیستم گرسروتز جلو ببریم. با ایده‌آل فاصله داریم اما برای مثال در پیکان کار بسیار بزرگی شکل گرفت و ما باید رو به جلو حرکت کنیم.

نایب‌رئیس اول فدراسیون فوتبال عنوان داشت: این بخش ضرورتی دارد که آن هم مطالعه اسناد بالادستی است؛ ملی و بین‌المللی که چراغ راه ما هستند. ابتکار و نبوغ ما ایرانیان در هر منطقه از این کشور هم می‌تواند کار را جلو ببرد. خبرگان این جمع هم شما هستید که کار را پیش خواهید برد. این رویه باعث می‌شود تا در آینده بتوانیم کار را دنبال بکنیم و من به جهت مسئولیتی که طی این سالیان داشتم، می‌گویم مدل‌هایی که برای فوتبال پایه یا فستیوال‌ها در کشورهای دیگر برقرار شده، در گرسروتز ایران هم پیاده می‌شود. یک زمانی برای زمین مناسب مشکل داشتیم اما الان این بخش مرتفع شده و بخش زیرساختی بهتر شده اما تا ایده‌آل فاصله داریم. 

نبی در پایان گفت: ادارات کل استانی باید این زیرساخت‌ها را فراهم کنند. این طرح چند متولی دارد؛ هیات‌های استانی، دانشگاه‌ها، صنف انجمن کارگری، نیروهای مسلح و ... در این جمع هستند. ان‌شاالله در قالب این طرح، تیم‌های ملی ما در آینده با خلا بازیکن مواجه نشوند. نماینده AFC هم برای ارزیابی گرسروتز ایران به کشورمان آمده و باید اصول را مدنظر داشته باشیم. اصول زمانی به کار می‌آید که قواعد را بلد باشیم و بدانیم با مبنا چه بکنیم.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه