اخبار داغ

مدیرکل دامپزشکی استان تهران:

آماده‌باش دامپزشکی تهران از امروز تا ۱۳ فروردین/ بیش از ۶۳ هزار بازدید و معدوم‌سازی ۱۳۰۰ تن فرآورده ناسالم در ۱۰ ماه گذشته

آماده‌باش دامپزشکی تهران از امروز تا ۱۳ فروردین/ بیش از ۶۳ هزار بازدید و معدوم‌سازی ۱۳۰۰ تن فرآورده ناسالم در ۱۰ ماه گذشته
مدیرکل دامپزشکی استان تهران با اعلام آماده‌باش دامپزشکی تهران از امروز تا ۱۳ فروردین گفت: همه‌ساله به مناسبت‌هایی نظیر ماه مبارک رمضان، نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی تشدید می‌شود.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ احمد شریعتی، مدیرکل دامپزشکی استان تهران، در مراسم آغاز طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی در ایام ماه مبارک رمضان و تعطیلات نوروز که امروز (چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۴) برگزار شد، با اشاره به تقارن روزهای پایانی ماه شعبان با آغاز این طرح، اظهار داشت: در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان قرار داریم و امیدواریم همگان با طهارت و سلامت وارد این ماه پرفیض شوند و ایامی سرشار از خیر و برکت را پیش رو داشته باشند.

وی با بیان اینکه همه‌ساله به مناسبت‌هایی نظیر ماه مبارک رمضان، نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی تشدید می‌شود، افزود: همکاران ما در حوزه دامپزشکی با دوچندان کردن عملیات نظارتی تلاش می‌کنند تا مردم با اطمینان کامل، فرآورده‌های خام دامی سالم و باکیفیت را از مراکز مجاز تهیه کنند.

شریعتی با اشاره به شرایط خاص اقتصادی سال جاری تصریح کرد: امسال به دلایل مختلف از جمله آزادسازی نرخ ارز و اختصاص ارز ترجیحی به حلقه آخر مصرف‌کننده، شرایط حساس‌تری نسبت به سال‌های گذشته داریم. این موضوع موجب افزایش قیمت‌ها شده و طبیعی است که مردم از نظر معیشتی با تنگناهایی مواجه باشند. در چنین شرایطی اگر نظارت‌ها به‌درستی اعمال نشود، همان فرآورده‌ای که مردم با قیمت بالاتر تهیه می‌کنند، می‌تواند سلامت و اقتصاد خانوار را با مشکل مواجه کند.

مدیرکل دامپزشکی استان تهران خاطرنشان کرد: بر همین اساس امسال هم از نظر کمیت و هم کیفیت، تعداد اکیپ‌های نظارتی افزایش یافته و همکاران ما در آماده‌باش کامل قرار دارند. همچنین همزمانی این طرح با تعطیلات نوروز اهمیت موضوع را دوچندان کرده است.

وی اعلام کرد: عملیات بازرسی و اقدامات نظارتی در سطح استان تهران از ۲۹ بهمن‌ماه آغاز شده و تا ۱۳ فروردین‌ماه ادامه خواهد داشت. در این بازه زمانی ۵۰ روزه، همکاران ما در تمامی مراکز تولید، بسته‌بندی و عرضه فرآورده‌های خام دامی حضور خواهند داشت و نظارت‌های بهداشتی را به‌صورت مستمر اعمال می‌کنند.

شریعتی با تأکید بر ضرورت همکاری سایر دستگاه‌ها گفت: همکاری نهادهایی همچون نیروی انتظامی، مراجع قضایی و سازمان تعزیرات می‌تواند مکمل فعالیت‌های بهداشتی دامپزشکی باشد و اطمینان بیشتری برای مردم ایجاد کند تا ان‌شاءالله در تأمین مواد پروتئینی با مشکلی مواجه نشویم.

وی در ادامه با ارائه گزارشی از عملکرد ۱۰ ماهه اداره‌کل دامپزشکی استان تهران اظهار داشت: سال جاری از ابتدای خردادماه با شرایطی حساس و استرس‌زا آغاز شد؛ از جنگ ۱۲ روزه گرفته تا توطئه‌ها و تهدیدهای مختلف دشمنان و نیز تبعات اقتصادی ناشی از تغییر سیاست‌های ارزی. این شرایط بر حوزه تأمین و توزیع کالاهای اساسی نیز تأثیرگذار بود.

مدیرکل دامپزشکی استان تهران افزود: اگرچه وظیفه اصلی ما حفظ بهداشت عمومی و سلامت فرآورده‌های خام دامی است، اما در حوزه تأمین نیز همکاران ما تلاش گسترده‌ای داشتند تا به‌ویژه در استان تهران، کمبودی در کالاهای اساسی ایجاد نشود. بخش عمده کالابرگ‌های اعلامی شامل مرغ، گوشت و تخم‌مرغ است و در صورت تأمین نشدن به‌موقع، می‌تواند موجب تنش در بازار شود.

وی تأکید کرد: از زمان اجرای سیاست‌های جدید ارزی تاکنون، هیچ گزارشی مبنی بر کمبود تخم‌مرغ یا سایر فرآورده‌های اساسی در بازار نداشته‌ایم. البته افزایش قیمت‌ها تا حدی متأثر از تغییرات نرخ ارز بوده، اما بخشی از مشکلات ممکن است ناشی از سوءاستفاده برخی افراد باشد که نیازمند تشدید بازرسی‌هاست.

شریعتی با اشاره به برگزاری جلسه تنظیم بازار با حضور استاندار تهران گفت: در این جلسه مقرر شد تمامی دستگاه‌های مسئول در حوزه بازرسی قیمت و نظارت بهداشتی، هماهنگی لازم را برای جلوگیری از بروز مشکل در بازار به‌عمل آورند.

وی با بیان اینکه در سطح استان تهران حدود ۱۵ هزار مرکز عرضه فرآورده‌های خام دامی فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: این مراکز شامل واحدهای تولیدی، بسته‌بندی، رستوران‌ها، هتل‌ها و فروشگاه‌های عرضه‌کننده گوشت، مرغ و تخم‌مرغ هستند. با وجود محدودیت‌های نیروی انسانی و امکانات، در ۱۰ ماه گذشته بیش از ۶۳ هزار مورد بازدید توسط همکاران ما انجام شده که رقم قابل‌توجهی است.

مدیرکل دامپزشکی استان تهران افزود: همکاران ما حتی در ایام تعطیل و ساعات غیراداری به‌صورت شبانه‌روزی نظارت‌های بهداشتی را اعمال کرده‌اند. در جریان این بازدیدها بیش از ۱۳۰۰ تن فرآورده خام دامی فاقد صلاحیت مصرف انسانی شناسایی، ضبط و معدوم شده است.

وی با قدردانی از همکاری سازمان تعزیرات، مراجع قضایی و نیروی انتظامی گفت: پرونده‌های متعددی در این زمینه تشکیل شده و برخوردهای قانونی لازم صورت گرفته است.

شریعتی در ادامه به عملکرد حوزه قرنطینه اشاره کرد و گفت: در ۱۰ ماه گذشته صادرات فرآورده‌های خام دامی به بیش از ۳۰ کشور جهان انجام شده و برای این منظور حدود ۳ هزار مجوز صادرات صادر شده است. صادرات شامل اقلامی از تخم‌مرغ و ماهیان زینتی تا پوست، روده، پشم و به‌ویژه لبنیات بوده است.

وی تصریح کرد: در حوزه لبنیات، بیش از ۲۰۰ هزار تن صادرات در ۱۰ ماه گذشته انجام شده که شامل کره، پنیر، شیر خشک، پودرهای لبنی و شیرهای طعم‌دار بوده است و این امر نقش مهمی در حمایت از صنایع لبنی و دامداران ایفا کرده است.

مدیرکل دامپزشکی استان تهران همچنین از صدور بیش از ۲۵۰۰ مجوز واردات از حدود ۲۵ کشور خبر داد و گفت: واردات شامل نهاده‌هایی نظیر جو، ذرت و گندم و نیز گوشت منجمد، گوشت تازه، گوشت وکیوم و آلایش دامی بوده که تمامی مراحل آن تحت نظارت و انجام آزمایش‌های لازم صورت گرفته است.

وی افزود: در حوزه آزمایشگاهی بیش از ۴۴۴ هزار مورد آزمایش در سطح استان انجام شده و با وجود محدودیت‌ها، پاسخ‌دهی حتی در ایام تعطیل نیز انجام شده است.

شریعتی با اشاره به فعالیت بیش از هزار مرکز درمانی بخش خصوصی در استان تهران اظهار داشت: تمامی فعالیت‌های درمانی دام و طیور به بخش خصوصی واگذار شده و نظارت بر حسن اجرای پروتکل‌ها بر عهده دامپزشکی است. در این مدت مشکل خاصی گزارش نشده و شکایات محدود نیز از طریق نظام دامپزشکی و هیئت‌های تخلفات پیگیری شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مقابله با بیماری‌های دامی اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های امسال، بروز بیماری برفکی با سویه جدید و اگزوتیک بود که با تلاش شبانه‌روزی همکاران دامپزشکی در کمتر از ۴۰ روز کنترل شد. به‌محض ورود واکسن به کشور، طی دو هفته واکسیناسیون گسترده انجام شد و از آبان‌ماه به بعد مورد جدیدی گزارش نشده است.

مدیرکل دامپزشکی استان تهران تأکید کرد: حفظ وضعیت مطلوب در حوزه بیماری‌های دامی نیازمند تأمین اعتبارات و بودجه کافی است. با وجود پیگیری‌های انجام‌شده، اعتبارات تکمیلی برای مدیریت این بیماری به‌طور کامل تأمین نشده و امیدواریم در ادامه سال شرایط بهتری فراهم شود تا واکسیناسیون جمعیت باقی‌مانده دام سبک و یادآور دام سنگین به‌طور کامل انجام گیرد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه