اخبار داغ

دبیر انجمن روانشناسی اسلامی مطرح کرد؛

جراحت قمه‌زنی بر پیکر اسلام و تشیع

جراحت قمه‌زنی بر پیکر اسلام و تشیع
مسئول مرکز مشاوره جامعه المصطفی گفت: قمه‌زنی با نمایش چهره‌ای خشن از اسلام به سراسر دنیا از درون جراحتی کاری بر پیکره اسلام وارد می‌کند که دشمنان از بیرون قادر به این کار نخواهند بود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام حمید مهدی‌زاده، در گفت‌وگو با خبرنگار سینا پیرامون آسیب‌شناسی رسم اشتباه قمه‌زنی در بین برخی مسلمانان گفت: در حوزه هیجانات بحثی به نام هیجان نخستین وجود دارد این نوع از هیجان با هیجانات دیگر ترکیب نمی‌شود و به تنهایی یک هیجان است که در کودکان و بزرگسالان مشترک بوده و به راحتی برای عموم قابل درک است.

وی با اشاره به هیجانات نخستین که شامل هفت نوع هیجان است، گفت: نمونه بسیار بارز این نوع از هیجان‌ها، خشم است به دلیل این‌که یک هیجان تکانشی و تخریب‌گر است، بسیار مورد توجه روانشناسان اجتماعی قرار گرفته است.

مهدی‌زاده، با اشاره به اینکه هیجان خشم در بعضی از افراد در سطح بسیار بالایی قرار دارد و به دنبال راهی برای تخلیه این هیجان هستند، گفت: در روانشناسی مفهوم پالایش یعنی حس و هیجان روانشناختی در یک راه درست استفاده می‌شود مانند فردی که قصاب یا جراح می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به بعد روانشناسی فردی قمه‌زنی بیان کرد: افرادی که به قمه‌زنی رو می‌آورند بنا به تصورشان هیجان خشم خود را از طریق مذهب تخلیه می‌کنند؛ ما بایستی روی باورها و شناخت این افراد کار کنیم تا بتوانیم با تغییر شناخت آنها را قانع کنیم؛ همچنین این گروه از افراد را باید آگاه کرد که یکی از دلایل قیام حضرت اباعبدالله(ع) برای اصلاح امت جدشان بود پس هر قدم و قلمی در دستگاه عزای حسینی باید با هدف حضرت که همان تبلیغ اسلام ناب محمدی(ص) بود هماهنگ شود.

دبیر انجمن روانشناسی اسلامی در ادامه افزود: افرادی که مرتکب اعمالی مانند قمه‌زنی می‌شوند از دل همین تکایا و مجالس برمی‌خیزند پس منبرها بهترین مکان برای نهی از این اعمال منافی با اسلام هستند.

قمه‌زنی چهره واقعی اسلام را پنهان می‌کند
مهدی‌زاده، با اشاره به زاویه دیگر عمل قمه‌زنی تصریح کرد: لازم است که این گروه‌ها شناخته شوند و مورد مطالعه قرار بگیرند، بعضی از این گروه‌های قمه‌زنی هدفی جز عزاداری را دنبال می‌کنند و می‌خواهند چهره‌ای خشن از اسلام را به نمایش بگذارند.

در بحث روانشناسی تبلیغات برای ایجاد حس بیزاری نسبت به موضوعی از سلاح نفرت و خشم که عقل به راحتی تشخیص می‌دهد و بلافاصله آن را مردود اعلام می‌کند، بهره می‌برند.

دبیر انجمن روانشناسی اسلامی با اشاره به اصل یادگیری بیزاری‌جو اذعان داشت: ذات انسان خشونت را نمی‌پذیرد و نسبت به صاحبان خشم و خشونت حس بیزاری و نفرت پیدا می‌کند.

وی افزود: حال چنانچه شاهد صحنه‌هایی از قمه‌زنی به اصطلاح عزاداران حسینی باشیم رعب و وحشت حاصل از دیدن این صحنه‌های خشونت‌بار هر بیننده‌ای را ناراحت کرده و عقل و منطقش این اعمال را رد می‌کند.

مهدی‌زاده گفت: کافی است برای لحظه‌ای خود را جای کسی بگذاریم که شناختی نسبت به اسلام و عزای حسینی ندارد و با دیدن این صحنه‌ها با عزای حسینی آشنا می‌شود به راحتی می‌توان دریافت که چقدر این اعمال در عزاداری امام حسین می‌تواند ضد اسلام و ضد شیعه باشد و از بعد روانشناسی، در زمره تبلیغات انعکاسی قرار می‌گیرد.

دبیر انجمن روانشناسی اسلامی با اشاره به اینکه گاهی اعمالی نظیر قمه‌زنی که تأثیرات سوء در نشان دادن چهره واقعی اسلام دارند، از طرف دشمنان اسلام سازماندهی و اجرا می‌شود، تصریح کرد: دشمنان با این برنامه‌ریزی‌ها اسلام را در زاویه دید دیگران مساوی با خشونت جلوه می‌دهند.

وی به روانشناسی دینی که توسط "هود" و "استرلکا" نوشته شده است اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در بخشی از این روانشناسی بر روی مفهوم جهاد بسیار کار شده و این مفهوم به گونه‌ای طراحی و تعریف شده که مساوی با تروریست قرار گرفته ایت، در حالی‌که جهاد یک مفهوم متعالی دینی برای زمان‌هایی است که کارد به استخوان می‌رسد.

مهدی‌زاده در ادامه خاطرنشان کرد: برای اعمالی مانند قمه‌زنی که نتیجه آن وارد کردن صدمه به فرد است هیچ توجیهی در شرع، عقل و منطق وجود ندارد، قمه‌زنی برای مسلمانان قابل توجیه نیست چه برسد به فردی که خارج از این دین و مملکت است.

وی با اشاره به اینکه عقبه یک رفتار قابلیت توجیه ندارد بلکه آن‌چه که دیده می‌شود بخشی از رفتار فرد است، گفت: هر آنچه که از خشونت و اعمال ضدانسانی داعش در رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی به اشتراک گذاشته می‌شود همان خواسته‌ دشمنان اسلام است که به عنوان چهره اسلام می خواهند به دنیا معرفی کنند.

مهدی‌زاده، با اشاره به یکی از شیوه‌های ترک سیگار از طریق روانشناسی گفت: ما وقتی می‌خواهیم فردی سیگار را ترک کند، به او پیشنهاد می‌دهیم که در سیگارش موادی را قرار دهد که هنگام استفاده حال او را بد کرده و حس بیزاری نسبت به سیگار پیدا کند این دقیقا کاری است که دشمنان اسلام انجام می‌دهند.

اسلام دین آرامش و منطق است
وی با اشاره به اینکه اسلام دین آرامش و رحمت و منطق است، گفت: دشمنان اسلام با تکیه بر افکار پوسیده افرادی که به شناخت واقعی از دین و عزای حسینی و رسالت اباعبدالله دست نیافته‌اند خشونتی مانند قمه‌زنی را در بطن عزای حسینی قرار می‌دهند و با نمایش عمومی آن به سراسر دنیا حس بیزاری نسبت به این دین و پیروانش را در دل همگان قرار می‌دهند.

مهدی‌زاده توصیه کرد: عشق به امام حسین را می‌توان با شناختش و با سینه زدن و اشک که نمودی از حس غم و اندوه هستند بیان کرد بدین صورت دیگران را هم وادار به تفکر در این غم بزرگ می‌کنیم.

وی افزود: باید بدانیم اسلامی که باید نوای مهربانی‌ها و انسان دوستی‌ها و پاکی‌هایش به سراسر دنیا برسد با چنین اعمالی رسایی صدای خود را از دست خواهد داد.

انتهای پیام/خ

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سینا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, قمه‌زنی چهره واقعی اسلام را پنهان می‌کند ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, اسلام دین آرامش و منطق است,
,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه