اخبار داغ

گزارشی از یک افطاری ساده در همسایگی خانه خدا

سفره افطاری که 15 سال میزبان اهالی خیابان هاشمی است/معتاد کارتن‌خواب به برکت سفره رمضان سروسامان گرفت

سفره افطاری که 15 سال میزبان اهالی خیابان هاشمی است/معتاد کارتن‌خواب به برکت سفره رمضان سروسامان گرفت
با شروع ماه مبارک رمضان به سراغ مساجد و تکیه‌هایی رفتیم که با هدف ترویج سنت زیبای افطاری ساده ساکنان شهر خدا را به لقمه‌ای محبت و جرعه‌ای صفا و سادگی مهمان می‌کنند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سایت بسیج مساجد و محلات، بوی ملکوت و بوی عرفان می آید گلبانگ خوش الرحمن و الرحیم از گلدسته‌های مساجد عطر وجود خدا را در کوچه‌ها پراکنده کرده است. با آمدن ماه خدا همه کارهای بوی قرب الهی گرفته است و در این میان افطاری دادن سنت حسنه‌ای است که بزرگان دین و مذهب بر آن تاکید دارند و به همین دلیل در این ماه خیلی از مردم در تکاپو افطاری دادن به مومنان روزه‌دار هستند تا توشه‌ای برای آخرت خود جمع کنند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

چند سالی است که سنت افطاری دادن در معابر و خیابان‌ها اجرا می‌شود و در آن نه از سفره‌های رنگارنگ خبری است و نه مهمان از قبل دعوت شده ای اما حال و هوایش را از همت و دل های صاف مردم محل و بانیانش می‌گیرد. در این بین ایستگاه صلواتی "محراب مولا" در کنار مسجد میثم خیابان شهید هاشمی تهران از محرم سال 1380 شروع به فعالیت کرده و قریب به 15 سال است که این ایستگاه در 3 ماه از سال (محرم، صفر،رمضان) فعالیت می کند.

,

در سال‌های اول وسایل پذیرایی فقط خرما و چای بود اما کم کم با کمک مردم محل و بسیجیان این منطقه نان، پنیر، آش، سوپ و عدسی هم به آن اضافه شد.

,
,
,
, ,

سرپرست این ایستگاه آقای "هادی زنجانی " از بسیجیان همین محل و درواقع پایه گذار اصلی این خیمه است. وی می گوید: ما سالهای اول از 50 بسته افطاری شروع کردیم ولی حالا تقریبا شبی 1200 مهمان داریم.

,

این میزبان روزداران در رابطه با تامین هزینه های افطاری گفت: این خمیه با کمک مردم سرپا است و خود مردم بانی افطاری ها هستند حتی در تهیه و طبخ مواد غذایی خود مردم کمک می کنند. به عنوان مثال چند سالی هست که خانمی روزانه 200 تومان به این ایستگاه کمک می کند که به نظر من و بقیه کسانی که اینجا خدمت می کنیم مقدار مهم نیست برکتی که به این سفره هست قابل تامل است.

,

 

,

 

,

 

,
, ,

خادمین وگردانندگان این ایستگاه تقریبا 100 نفر هستند که بیشتر آن را خانم های همین محله تشکیل می دهند ، هرشب بعد از سحر دورهم جمع می شوند و شروع به آماده سازی مواد غذایی و بسته های افطاری می کنند. از پاک کردن وشستن سبزی ها تا تهیه لقمه نان ، پنیر ، تهیه آش ، عدسی. حدود 20 تا 25 نفر از آقایون هم در زمان افطار برای توزیع مواد غذایی به کمک می آیند در واقع این یک کار گروهی با کمک هم محله‌ای‌ها ست.

,

 

,
,
,
, ,

وی از برکت  این سفره در این محل خاطرات زیادی دارد و می گوید: زمانی در این محل معتادی بود که جای خواب نداشت و کارتن خواب بود امام سال اول برپایی این ایستگاه خواست تا کمکی بکند ماهم دیدم مرد خوبی است و چشم ودل پاک و جای خواب ندارد او را نگهبان این ایستگاه کردیم اما چون چند ماه در سال می توانست نگهبان اینجا باشد و بقیه سال باز بیکار می ماند همه جویای رفع مشکل کار اوشدند و به برکت توسل به امیر المومنین و خیرین همین ایستگاه الان در یک پاساژ نگهبان است واعتیاد خود را هم ترک کرده است.

,

 

,
,
,
, ,

رهبر انقلاب  در خطبه های نماز عید فطر سال 92 گسترش سنت خوب افطاری های ساده را در خیابان ها ومساجد در ماه مبارک تحسین کردند و با انتقاد از اصراف و زیاده روی در برخی از سفره های افطار فرمودند: مناسب است سنت افطاری ساده مورد توجه کسانی قرار گیرد که در این ماه مبارک نیت بذل و بخشش و گشاده دستی دارند.

,
,
,
, ,

در ماه رمضان حضور مردم در امکان مذهبی به خصوص مساجد چشمگیر تر است تا با اقامه نماز جماعت و مراسمات دعا و تلاوت قرآن دسته جمعی فرصت ثواب بیشتر و باهم بودن را تجربه کنند.

,

حاج امیر عباس عبدالهی امام جماعت مسجد سید الشهدا در خیابان نبرد جنوبی تهران است و می گوید : از دوسال پیش که رهبر معظم انقلاب بر لزوم تروج افطاری ساده در معابر و مساجد تاکید کرده است در این مسجد سعی بر بجا آوردن دستور فرمانده مان داریم.

,
,
,
, ,

در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی،اقدام و عمل نامیده شده است بر اساس تاکیدات مقام عظمای ولایت افطاری دادن ضمن آنکه بسیار مورد قبول است ولی هر چه ساده تر برگزار شودد باعث ترویج فرهنگ صرفه جویی و پرهیز از برخی  زیاده روی ها در این ماه عزیز و شریف است.

,

ترویج فرهنگ صرفه جویی و پایبندی به این اصل یکی از بهترین راه های اجرای شعار سال و تحقق آن است که در این بین با اجرای افطاری های جمعی بخصوص افطاری ساده می توان این فرهنگ را بهتر نهادینه کرد.

,

, ,

وی در رابطه با اطعام روزه داران در این ماه با نقل حدیثی از پیامبر اکرم (ص) گفت: پیامبر (ص) می فرمایند اگر در ماه مبارک رمضان روزه داری را افطار دهی در ثواب روزه داری او شریک بوده ای؛ بعضی از مردم توان مادی ندارند که سفره های آنچنانی افطاری پهن کنند به همین دلیل در تدارک سفره های افطاری ساده مساجد شریک می شوند.

,

از مزایای افطاری ساده این است که بدن بعد از حدود 16 ساعت روزه داری ضعیف شده باید کم کم با غدای سبک افطار کرد تا فرد روزه دار دچار بیماری نشود. در این طرح با دوری از تجمل هم سنت افطاری دادن و همدلی و کنار هم بودن را تجربه می کنیم و هم به سلامت جسم وتن توجه می شود.

,
,
,
, ,

بسیج و نیروهای مردمی و حتی کانون های فرهنگی شاکله ی اصلی این فعالیت های اجتماعی هستند . در مساجد ائمه جماعات و شورای پایگاه با جمع آوری نذورات می توانند به ترویج این فرهنگ کمک کنند.

,

اجرای این برنامه در مساجد و پایگاه باعث حضور هرچه بیشتر مردم در بحث های اجتماعی و ارتباط بیشتر و بهتر با مسجد شده و باعث توجه به اصل و اساس وجود مسجد در جامعه می شود.

,

امام جماعت "مسجد سید الشهدا "در پایان گفت: در این خصوص ما شاهد ساعات خوب و خوش زیاد بوده ایم اما قابل تامل ترین آنها این است، در مسجد خانواده ای داشتیم که وضعیت مالی خوبی نداشت اما با شنیدن آیات و روایات در خصوص انفاق ودیدن  شور شوق بقیه نمازگزارن برای شریک شدن در تدارک سفره افطاری؛ حتی شده با با یک نصف قالب پنیر در این امر خداپسندانه شرکت می کرد .  این امردر مقابل کمک های میلیونی  خیلی با ارزش تر است چون این فرد تمام دارایی خود را در طبق اخلاص گذاشته است و حتما مورد عنایت خداوند رحمان قرار خواهد گرفت.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه